کد خبر: ۴۷۰۳۹
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۱
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی تصریح کرد؛
براساس آخرین آمار تا کنون از ۳۶ نفری که مبتلا به این بیماری شدند سه نفر از آنها جان خود را از دست دادند.
آخرین آمار از قربانیان شیوع تب کریمه کنگو در کشور
کریم امیری معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی  با اشاره به آخرین وضعیت شیوع تب کریمه کنگو اظهار داشت: براساس آخرین آمار تا کنون از ۳۶۶ نفری که مبتلا به این بیماری شدند سه نفر از آنها جان خود را از دست دادند.
به گفته وی از مجموع ۳۶ نفر به تازگی دو مورد در مازندران و یک مورد در کرمان به این ویروس مبتلا شدند.
امیری در خصوص خرید گوشت به مردم هشدار داد و گفت: مردم از قصابی‌های مجاز اقدام به خرید گوشت نمایند و از کشتار دام در منزل خودداری کنند.
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری دامی سازمان دامپزشکی ادامه داد: با وجود تجهیز کشتارگاه به سردخانه خطر انتقال ویروس کاهش می‌یابد چرا که این ویروس بسیار ضعیف و شکننده است و با نگه داری ۲۴ ساعته گوشت در دما ۸ درجه سانتی گراد در سردخانه از بین می‌رود.
وی با بیان اینکه امکان ریشه کنی این بیماری وجود ندارد، عنوان کرد: همه ساله با گرم شدن هوا و فعالیت کنه‌ها شیوع این بیماری در کشور اتفاق می‌افتد از این رو آموزش به مردم و دامداران تنها راه پیشگیری از این ویروس است چرا که با وجودبومی بودن این ویروس از بین رفتن آن غیر ممکن است.
رئیس سازمان دامپزشکی گفت: تاکنون حدود ۴ میلیارد تومان سم برای مقابله با کنه ناقل بیماری تب کریمه کنگو مصرف شده است.
مهدی خلج با اشاره به اینکه سمومی که مصرف شده است از سال گذشته خریداری شده بود، افزود: برای خرید سموم مورد نیاز اقدام کردیم و تلاش می‌کنیم تا جایی که امکان دارد برای رعایت ضوابط زیست محیطی با اجرای روش‌های مدیریت پیشگیری، از سموم کمتری استفاده شود.
وی گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت درباره مشاهده موارد بیماری در انسان ها، مبارزه با عوامل بیماری زا در بخش دام در روستا‌ها و شهرستان‌های استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمانشاه، اصفهان و مازندران تشدید شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: تاکنون سازمان تمام سموم خریداری شده را در استان‌ها توزیع کرده است و استان‌ها نیز از منابع استانی برای تامین سموم مورد نیاز اقدام کرده اند.
خلج گفت: جلوگیری از کشتار دام در کشتارگاه های غیرمجاز و کشتار در مکان‌های غیر از کشتارگاه‌های صنعتی، مبارزه با انگل‌ها و کنه‌ها، الزام رعایت اصول نگهداری گوشت در سردخانه و یخچال به مدت ۲۴ ساعت از جمله اقدامات سازمان دامپزشکی کشور برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو بویژه در ۵ استان مورد گزارش وزارت بهداشت بوده است.
وی افزود: گردشگران طبیعی بهتر است از پمادهای دور کننده کنه‌ها استفاده کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: افرادی که برای تفریح به مناطق روستایی می‌روند اگر در این مناطق گوشت قرمز تهیه می‌کنند حتما گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه دارند سپس مصرف کنند.
خلج تاکید کرد: ویروس بیماری تب کریمه کنگو در طبیعت پایدار است و براساس شواهد علمی قابل حذف نیست بنابراین صاحبنظران جهانی برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری بر آموزش عمومی تاکید دارند.


نام:
ایمیل:
* نظر: