کد خبر: ۵۴۴۴۷
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۱
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی :
دکتر نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به سیاست این سازمان مبنی بر خروج از بنگاهداری گفت: حیات خلوت شدن این بنگاهها با سیاست های تامین اجتماعی مغایرت دارد چون سیاست اصلی ما سرمایه گذاری است و ما باید از بنگاهداری خارج شویم.

به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین، دکتر سیدتقی نوربخش در نشست خبری مشترک با مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی(شستا) اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی بر اساس مصوبات مختلف از ٣٧ صنف تنها حق بیمه کارگری دریافت می کند و عدم دریافت حق بیمه سهم کارفرما منجر به ایجاد ماهیانه ٢٢٠ میلیارد تومان برای این سازمان هزینه می شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی با همکاری جامعه شریف کارفرمایی ماهیانه ٦٠٠٠ میلیارد تومان برای خدمت رسانی به جامعه هزینه می کند و بزرگترین شریک کسب و کار کارفرمایان است.

وی تصریح کرد: در این صنوف کارگر و کارفرما تنها حق بیمه کارگری را به صورت مشترک پرداخت می کنند.

دکتر نوربخش از تلاش سازمان تأمین اجتماعی برای ورود به بازار سرمایه خبرداد و گفت: با توجه به اینکه اعتقادی به دریافت سود شستا برای هزینه های جاری نداریم، در دولت یازدهم سه هزار میلیارد تومان از سود قابل تقسیم این شرکت را نگرفته ایم.

دکترنوربخش با تأکید بر اینکه راهبرد اصولی سازمان تأمین اجتماعی خروج از بنگاه داری و وارد شدن به بازار سرمایه است، گفت: برای خروج از بنگاه داری برنامه اصولی در حوزه سرمایه گذاری سازمان تأمین اجتماعی طراحی شده و به همین منظور فهرستی از شرکت های زیر مجموعه شستا تهیه شده که شامل ١٩ شرکت بورسی و ٣٠ شرکت بقیه غیر بورسی است.

وی ادامه داد: در مجموع ٥٧ بنگاه مصوبه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی برای واگذاری دارد که ٤٩ بنگاه مربوط به شستا و هشت بنگاه دیگر مستقیما تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی است که این بنگاهها اکنون برای فروش در نظر گرفته شده است.

دکترنوربخش افزود: تأمین اجتماعی سازمان اجتماعی و اقتصادی است و با توجه به اینکه ٩٥ درصد منابع سازمان به وسیله فعالیت های بیمه ای تامین می شود اقتصاد بیمه ای سازمان، بخش مهم آن است.

وی اظهار داشت: در بخش درمان تأمین اجتماعی نیز باید کارکرد اقتصاد درمان حاکم باشد و مواردی که به عنوان چالش سلامت مطرح است به این موضوع برمی گردد.

وی اضافه کرد: در سیستم تامین اجتماعی که بین النسلی است باید سرمایه گذاری وجود داشته باشد و به همین دلیل حفظ ارزش حق بیمه یکی از اصول سازمان تامین اجتماعی است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بنگاههای در اختیار این سازمان نیز افزود: اکثریت این بنگاهها در ازای مطالبات ازدولت به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شده است و این سازمان تلاش کرد این بنگاهها را ارتقا بخشد.

دکتر نوربخش گفت: در دولت یازدهم، ورود به بازار سرمایه به عنوان یک الزام بود و تیپیکو و تاپیکو وارد بازار بورس شدند و سه هلدینگ دیگر نیز آماده ورود به بازار سرمایه است.

وی افزود: تامین اجتماعی بزرگترین شریک اقتصادی کشور است و نقش زیادی در تامین امنیت اجتماعی دارد و این سازمان به طور میانگین ماهانه ١٢ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد.

دکترنوربخش با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی هفت پروژه را برای کمک به فضای کسب و کار اجرا کرده است ، اظهار داشت: از جمله آن می توان به اجرای طرح بخشودگی جرائم کارفرمایان بدهکار در دو نوبت، کوتاه شدن دوره بازرسی از دفاتر قانونی از ١٠ سال به یکسال، اجرای بخشنامه ١٤،٩ درباره ضرایب پیمان، حذف خرید و فروش از مبنای حق بیمه در پیمان ها و اجرای تبصره ٥ قانون معافیت کارگاهها زیر پنج نفر اشاره کرد.

صندوقی برای واگذاری سهام به مستمری بگیران تشکیل می شود

نوربخش در ادامه با بیان اینکه صندوقی برای واگذاری سهام به مستمری بگیران در کشور تشکیل می شود، اظهار داشت: سهام این صندوق برای ذینفعان آن که مستمری بگیران هستند، در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: به همین منظور هیات امنای تامین اجتماعی، صندوقی تحت عنوان ETFرا تصویب کرده که میزان ریسک آن نیز پایین است و سهام آن در آینده به مستمری بگیران داده می شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: آورده این صندوق و میزان سهامی که به مستمری بگیران داده می شود در آینده تعیین خواهد شد.

دکترنوربخش در ادامه به سیاست سازمان تامین اجتماعی مبنی بر خروج از بنگاهداری ادامه داد: حیات خلوت شدن این بنگاهها با سیاست های تامین اجتماعی مغایرت دارد چون سیاست اصلی ما سرمایه گذاری است و ما باید از بنگاهداری خارج شویم.

وی تاکید کرد: البته خروج از بنگاهداری ارتباطی به تامین نقدینگی تامین اجتماعی ندارد چرا که این خروج، کاهش هزینه های مالی بنگاهها و پرتفوگردانی بین فعالیت های سرمایه گذاری تامین اجتماعی را به دنبال دارد.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره لایحه بودجه ٩٧ و درباره پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی نیز اضافه کرد: دریافت مطالبات این سازمان از دولت در ماده ١٤ قانون برنامه ششم توسعه به صراحت آمده بود که دولت را مکلف کرد بدهی های سازمان را هر سال ١٠ درصد در مدت پنج سال پرداخت کند.

وی با تأکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی با نگاه تعهدی به نقطه سر به سری نرسیده است و ورشکستگی آن معنایی ندارد، اظهار داشت: در صندوق های بیمه ای مانند تامین اجتماعی ورشکستگی معنایی ندارد و سازمان تأمین اجتماعی با نگاه تعهدی دارای تعادل بین منابع و مصارف است و با نقطه سربه سری فاصله دارد.

بازنگری محاسبات بیمه ای برای اولین بار

دکتر نوربخش در ادامه درباره اقدامی مهم برای نخستین بار پس از انقلاب برای بازنگری محاسبات بیمه در کشور اضافه کرد: از ٢ سال پیش تاکنون با همکاری سازمان بین المللی کار (ILO) به عنوان معتبرترین بخش آکچوئری این بازنگری در تامین اجتماعی در حال انجام است.

وی تصریح کرد: به همین دلیل از سازمان بین المللی کار تعدادی کارشناس به ایران اعزام شد و گزارش اولیه آن را تهیه کرده اند و تا ٦ ماه آینده گزارش قطعی و تایید شده آن ارائه خواهد شد، البته سازمان تامین اجتماعی نیز در تهیه آن نقش دارد.

خروج شستا از بنگاه داری با واگذاری ١٣٠ شرکت آغاز می شود

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) گفت: برای سیاست خروج از بنگاههایی که در برنامه راهبردی ما نیستند برنامه ای داریم که به همین منظور١٣٠ تا ١٤٠ شرکت را شناسایی شده و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، تا سال ١٣٩٨ واگذار خواهند شد.



خروج شستا از بنگاه داری با واگذاری 130 شرکت آغاز می شود

به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین، مرتضی لطفی روز چهارشنبه در نشست خبری مشترک با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: بر اساس مصوبات مجلس شورای اسلامی و همچنین مصوبه هیأت امنا سازمان تأمین اجتماعی، خروج از بنگاه داری در اولویت شستا قرار گرفته و به همین دلیل تلاش های زیادی در این زمینه انجام می شود.

وی ادامه داد: تعداد هلدینگ های تامین اجتماعی از ٩ به ٥ هلدینگ نفت و گاز، دارو، بانک، بیمه و فناوری نوین تبدیل خواهد شد.

لطفی تصریح کرد: در مرحله اول هلدینگ های انرژی، نفت و گاز و هلدینگ های عمران با صنایع، کاشی، سرامیک و سیمان و هلدینگ صنایع نوین با رایتل ادغام خواهد شد و تلاش می شود همه هلدینگ ها را وارد بورس کنیم .

شستا در کانون توجه سرمایه گذاران خارجی است

لطفی ادامه داد: پس از برجام ٥٠ نوع تفاهم نامه برای سرمایه گذاری در سراسر کشور داشته ایم.

وی تصریح کرد: امیدواریم این تفاهم نامه ها به اجرا برسد همانطوری که تاکنون سرمایه گذاری در باکو در حوزه دارو در آستانه انجام عملیات اجرایی و سرمایه گذاری در حوزه سیمان در عراق در آستانه بهره برداری است.

این مقام شستا ابراز امیدواری کرد: جذب سرمایه گذاری خارجی با همکاری شستا را در کشور شاهد باشیم چون شستا پس از برجام به عنوان کانون توجه سرمایه گذاران تبدیل شده است.

لطفی اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته بنیادهای اقتصادی متعلق به صندوق های بازنشستگی است و به هرحال آثارش در تولید ناخالص داخلی، اثر در زیرساخت ها، حفظ و امنیت شغلی توسط صندوق ها انجام می شود.

وی اضافه کرد: شستا سه دهه پیش با سرمایه اولیه سه هزار و ٩٠٠ میلیارد تومان شکل گرفت و دارایی فعلی این شرکت ٨٠ هزار میلیارد تومان است.

لطفی تصریح کرد: در ٩ حوزه کسب و کار و چند رشته ای به صورت بنگاهداری در نفت، گاز و پتروشیمی، دارو، سیمان، معادن، حمل و نقل، انرژی، بانک، صنایع نوین و صنایع عمومی مشغول فعالیت است.

فروش کشتی به ترکیه

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی در ادامه با بیان اینکه سرمایه گذاری شرکت ها به نقطه خوبی رسیده است، اظهار داشت: همه شرکت ها و سرمایه گذاران خارجی تمایل دارند که با شستا نشست مشترک داشته باشند.

وی تصریح کرد: به عنوان نمونه در یک اقدام اولین کشتی مسافربری تولید شرکت های سرمایه گذاری این سازمان در قالب یک قرارداد به یکی از شرکت های ترکیه به ارزش ٢٩ میلیون دلار فروخته شد.

لطفی در ادامه با بیان اینکه بنای ما استفاده از نیروهای تخصصی است نه سیاسی، تاکید کرد: شستا دیگر حیات خلوت سیاسی نیست و بنا داریم افرادی که به این شیوه آمده اند، عذر آنها را بخواهیم و با استفاده از افراد متخصص کار در این مجموعه را ادامه دهیم.

وی ادامه داد: فعالیت های اقتصادی خوبی در حوزه هلدینگ های سرمایه گذاری تامین اجتماعی انجام شده است که نمونه آن را در پالایشگاه خلیج فارس دانست و در آینده نیز تاثیر آن را خواهیم دید.

تولید ٦ قلم داروی سرطانی در هلدینگ دارویی شستا

لطفی همچنین به تولید ٦ قلم داروی سرطانی در هلدینگ دارویی شستا اشاره کرد و گفت: این داروها در آینده نزدیک با حضور مسئولان رونمایی خواهند شد.

مدیرعامل شستا ادامه داد: برای فعالیت های سرمایه گذاری اقدامات خوبی در این شرکت انجام شده است به طوری که هفته گذشته با سرمایه گذاران آلمانی دیدارهایی داشتیم و امروز چهارشنبه نیز با ٤٠ نفر از تجار و سرمایه گذاران چین دیدار داریم.

لطفی اضافه کرد: در حال حاضر ٨٥ درصد سرمایه شستا به طور مستقیم در بورس عرضه شده است و برای مابقی شرکت های غیربورسی به استناد اصل ٤٤ قانون اساسی برای عرضه در بورس برنامه ریزی خواهد شد.


نام:
ایمیل:
* نظر: