کد خبر: ۷۹۱۴۰
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۵
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

نظر علی مطهری درباره بودجه صدا و سیما

علی مطهری در گفت‌وگو با ایسنا درباره برخی حواشی مطرح شده در خصوص نحوه تخصیص بودجه صدا سیما و مشروط کردن تخصیص آن به تایید نمایندگان رییس‌جمهور در شورای نظارت بر صدا و سیما، گفت: من این موضوع را سوال کردم و گفتند در این باره قدری تاخیر شده است نه اینکه سازمان برنامه و بودجه نخواهد بودجه صدا و سیما را بدهد.

وی افزود: اگر این موضوع بخواهد به حالت گروکشی در بیاید کار خوبی نیست، ضمن این‌که اگر گفته می‌شود تخصیص بودجه صدا و سیما منوط به ارائه گزارش عملکرد این سازمان است در این صورت باید برای همه نهادها و سازمان‌ها چنین قیدی گذاشته شود در حالی که این طور نیست. لذا این شائبه را ایجاد می کند که این کار نوعی انتقام گیری است که به نظر من روش درستی نیست.

مطهری در عین حال تاکید کرد: براساس آنچه من سوال کردم، چنین تصمیمی اتخاذ نشده و تنها قدری تاخیر در تخصیص بودجه رخ داده است.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه تعامل خوبی بین دولت و صدا و سیما برقرار نیست، اضافه کرد: آقای علی عسگری نماینده رسمی صدا و سیما در دولت است ولی من فکر می کنم ایشان قدرت کافی ندارد و نماینده تام‌الاختیار نیست که در جلسات دولت شرکت می کند. می‌دانیم که بخش سیاسی و خبر صدا و سیما از جای دیگری دستور می گیرد و شاید کاری هم از دست آقای علی عسکری برنمی‌آید.

***

چرا مجلس را در جریان امور قرار نمی‌دهیم؟

عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی با ذکر دو دستورالعمل در قوه قضائیه و دولت که بدون تصویب مجلس صادر شده‌اند در روزنامه اعتماد نوشت: «هر دو کار را علی‌القاعده مجلس باید تصویب کند. نادیده گرفتن مجلس با این انگیزه که مراحل رسیدگی در مجلس طولانی می‌شود و حتی معلوم نیست سرنوشت آن چه می‌شود، کار صحیحی نیست زیرا اعتبار و قوام مجلس را از میان می‌برد. اگر دلایل و مستندات کافی برای انجام این دو کار باشد و فوریت آن نیز قابل قبول باشد، چرا در مجلس انجام نمی‌شود؟ از سه حال خارج نیست؛ یا آنکه مستندات قوی نیست، یا آنکه فوریت ندارد که در این دو صورت نباید اجازه گرفته می‌شد، یا آنکه نهادهای ذی‌ربط قادر به تفاهم و همکاری با یکدیگر نیستند. اگر این دو مساله برای گردش امور مردم و جامعه و اقتصاد و دو قوه قضاییه و مجریه مهم است، به طریق اولی باید برای قوه مقننه نیز مهم و دارای اولویت باشد.

این اندازه از عدم تعامل میان قوا نشان می‌دهد که یک جای کار گیر دارد و با این دور زدن‌ها نیز مشکل حل نخواهد شد؛ به عبارت دیگر این قوا در تمامی امور با یکدیگر چنین مشکلی را دارند و در نتیجه همه کارها دچار اختلال شده است. هر سه قوه باید چنان رابطه‌ای را با یکدیگر شکل دهند که در امور ملی و آنجا که منافع عموم مطرح است دچار افتراق نظر نشوند. هنگامی که مجلس غیرحزبی و متشکل از افراد منزوی شکل می‌گیرد، طبیعی است که مسوولیت‌پذیری در برابر تصمیمات آن کم می‌شود. در سالی که انتخابات است، بی‌اعتبار کردن مجلس از حیث انجام مهم‌ترین وظیفه‌اش یعنی، قانون‌گذاری عادی و در نتیجه مجلس به نفع جامعه نیست.»

بیشتر بخوانید:

مجلس شورای اسلامی یا محل نشستن؟

***

ترکیب شورای نگهبان در ردصلاحیت‌ها تاثیری ندارد

ناصر ایمانی، تحلیلگر سیاسی درباره تغییر ترکیب شورای نگیهبان و تاثیر آن بر ردصلاحیت‌ها به خبرآنلاین گفت: «در گذشته هم با یک درصدی بالا و پایین ترکیب شورای نگهبان به همین صورت بوده است. فقهای محترم شورای نگهبان که تغییری نکرده‌اند و اکنون بحث بر سر حقوقدان‌ها است. در این ۴۰ سالی که ما شورای نگهبان داریم حال با مباحث سیاسی که مطرح می‌شود عمر شورای نگهبان را ۳۰ سال تخمین بزنیم در طول این ۳۰ سال  همواره ترکیب شورای نگهبان به همین شکل بوده است. به عبارت دیگر در هیچ دوره ای نبوده که مجلس، حقوقدان های پیشنهادی را از گرایش های سیاسی مختلف انتخاب کرده باشد. بنابراین این اتفاق مسبوق به سابقه است و تقریبا همه ادوار شورای نگهبان ترکیبی مشابه ترکیب امروز بر آن حاکم بوده است.

از سوی دیگر ترکیب ۱۲ نفره اعضای محترم شورای نگهبان باید با یکدیگر همخوانی داشته باشند؛ اگر مثلا تعدادی از این افراد از یک گرایش فکری و تعدادی دیگر از  یک گرایش فکری دیگر باشند، کار و تصمیم‌گیری در شورای نگهبان کمی سخت می‌شود.

اما درباره مسئله انتخاباتی هم باید بگویم هر تصور و برداشتی که هر کسی نسبت به شورای نگهبان در گذشته دارد امروز هم همان است؛ یعنی اتفاق جدیدی رخ نداده و اتفاق هم نخواهد افتاد. وقتی دقت کنیم می‌بینیم همین مجلس فعلی زاییده تفکر همین شورای نگهبان با همین نگاه سیاسی بوده است، مجلس ششم هم زاییده همین شورای نگهبان با همین نگاه سیاسی مشابه امروز بوده است. می‌خواهم بگویم، این که مجلس هفتم، هشتم و نهم ما عمدتا از یک گرایش سیاسی بودند را نمی‌توان به گردن شورای نگهبان انداخت.»

***

آخرین وضعیت پرونده زمین‌خواری در قزوین

مدتی است خبر زمین‌خواری گسترده در منطقه هفت‌سنگان قزوین منتشر شده است. تفاوت عمده‌ای که این پرونده با پرونده‌های مشابه دارد وجود نام  تعدادی از مسئولان دادگستری قزوین در شمار متهمین است. هفته گذشته هم شاهد دستور رئیس قوه قضاییه در خصوص ورود بازرسان ویژه دستگاه قضا برای بررسی دست‌اندازی برخی افراد به اراضی ملی و منابع طبیعی در تهران و سایر استان‌ها بودیم.

بیشتر بخوانید:

افشای زمین‌خواری گسترده مسئولان اداری و قضایی در قزوین

«محمد قاسمی» دادستان قزوین در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سؤال که آیا بازرسان رئیس قوه قضائیه در خصوص پرونده هفت‌سنگان به استان قزوین نیز خواهند آمد یا خیر؟ اظهار کرد: نظارت بر اراضی از قبل هم وجود داشته و اینکه در این محدوده زمانی بازرسانی به استان قزوین آمده باشند باید بگویم فعلاً بازرسی نیامده‌، شاید هم این بازرسان خودشان آمده باشند که ما تاکنون خبردار نشده‌ایم.

دادستان قزوین در خصوص آخرین وضعیت پرونده هفت‌سنگان با بیان اینکه این موضوع بررسی شده و رسیدگی به این پرونده در صلاحیت محاکم کیفری تهران است، گفت: در حال حاضر این پرونده به کارشناسی ارجاع داده شده و نظر آن‌ها نیز واصل شده و در مرحله ابلاغ قرار گرفته است، اگر مشکل خاصی نباشد دادگاه باید تصمیم‌گیری کند ولی بنده در جریان آخرین نتیجه آن نیستم.

دادستان قزوین در پایان خاطرنشان کرد: گزارش دیده‌بان شفافیت و عدالت به قوه قضائیه ارسال شده و منتظر هستیم که قوه قضائیه چه تصمیمی در خصوص پرونده هفت‌سنگان می‌گیرد.

بیشتر بخوانید:

آخرین وضعیت پرونده هفت‌سنگان از زبان دادستان قزوین

***

واکنش مجدد رئیس دفتر رهبری به اشرافیگری

چند روز پس از اینکه حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبری به باستی‌هیلز واکنش نشان داد، امروز شاهد واکنش دوباره او به اشرافیگری بودیم. محمدی‌گلپایگانی صبح امروز در آئین نکوداشت آیت‌الله جعفری امام جمعه سابق کرمان گفت: «شرایط کشور شرایط خاصی است و بسیاری از خانواده ها در مضیقه هستند اما برخی ککشان نمی گزد و جنون و نمایش ثروت را دارند و افراد زیادی را سراغ داریم که چنین هستند و توجهی ندارند که جامعه اکنون نیازمند ایثار و فداکاری است ، باید به این خانواده ها کمک کرد.»

بیشتر بخوانید:

رئیس دفتر رهبری: خانواده‌ها در مضیقه اقتصادی هستند اما بعضی‌ها اصلا برایشان مهم نیست

***

احتمال شکایت مجلس از دولت بابت پذیرش حسین فریدون در مقطع دکتری

به گزارش خبرنگار مهر، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در هفته جاری با تشکیل کمیته‌ای نحوه جذب و پذیرش حسین فریدون در مقطع دکتری را طبق ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس مورد بررسی قرار خواهد داد.

بر این اساس نمایندگان مجلس از دولت در مورد نحوه جذب و پذیرش حسین فریدون در مقطع دکتری به قوه قضائیه شکایت می‌کنند.

طبق ماده ۲۳۴ هرگاه حداقل ده‌نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیون‌ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس‌جمهور و یا وزیر و یا مسئولین دستگاه‌های زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌گردد.

***

احمدی‌نژاد در انتخابات مجلس لیست می‌دهد؟

علی اکبر جوانفکر کنشگر سیاسی و از نزدیکان احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با ایلنا، تحلیل خود از حضور جریان سوم در انتخابات آتی مجلس را با توجه به اینکه برخی شرایط نا به سامان کشور را حاصل عملکرد اصلاح‌طلبان می‌دانند و از طرفی نیز اصولگرایان در انتخابات‌های اخیر اقبالی نداشته‌اند، اینگونه بیان کرد: مساله این نیست که فلان فرد، جناح یا گروه سیاسی در پیدایش وضع موجود چقدر تقصیر دارد یا اینکه چه جریانی ممکن است قدرت را در اختیار بگیرد و چه جریانی قرار است، حذف شود.

وی افزود: به نظر بنده مساله اصلی، ضرورت انجام اصلاحات اساسی در ساختارهای اداره کشور است و تا این اصلاحات انجام نشود، راه نجات به روی ملت ایران گشوده نخواهد شد.

این کنشگر سیاسی با بیان اینکه تمایلی ندارد درباره میزان اقبال جریان اصلاح‌طلب در انتخابات آینده صحبت کند، اقبال مردم به جریان موسوم به بهاری‌ها (منتسب به احمدی‌نژاد) را در انتخابات آینده مجلس اینگونه ارزیابی کرد: من مسئولیتی در جریان بهار ندارم و نمی‌توانم از طرف این جریان صحبت کنم اما شخصا بر این باورم که نهضت «به سوی بهار» در پی کسب مناصب قدرت نیست و با نگاهی بنیادین و عالمانه به مسائل کشور توجه دارد و راه حل‌های عالمانه و واقع بینانه را ارائه می‌دهد.

وی در واکنش به این سوال که آیا رد صلاحیت‌های احتمالی شورای نگهبان موجب کاهش قدرت جریان بهاری خواهد شد، گفت: نهضت به سوی بهار اصیل‌ترین جریان مردمی، انقلابی و اسلامی در کشور است و رد صلاحیت، چیزی از جایگاه ارزشمند آن در بین مردم نخواهد کاست.

جوانفکر در پاسخ به این سوال که آیا اصول‌گرایان که با تشکیل شورای وحدت به دنبال ائتلاف و وحدت هستند، به این آرزوی خود می‌رسند، گفت: من سخنگوی اصولگرایان نیستم و نمی‌دانم آیا چنین چیزی آرزوی آنهاست!

وی همچنین درباره حضور یا حداقل حمایت احمدی‌نژاد از لیستی خاص در  انتخابات پیشروی مجلس، افزود: تا آنجا که اطلاع دارم تاکنون در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است و دلیل آن را در سوال اول نیز توضیح دادم.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار