در نشست خبري روحاني با عادل عبدالمهدی تاکيد شد؛

گروه سياسي: رييس جمهور کشورمان در نشست خبري مشترک با نخست وزير عراق؛ با اشاره به روابط تهران و بغداد گفت: ايران و عراق دو همسايه قديمي‌با يکديگر بوده‌اند و روابط بين اين دو کشور ادامه پيدا مي‌کند.

به گزارش تجارت به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، روحاني با اشاره به پذيرايي گرم کشور عراق در سفر اخير خود به اين کشور اظهار کرد: اميدوارم ما هم بتوانيم ميزبان خوبي براي هيئت عالي رتبه عراقي باشيم؛ روابط بين دو ملت، روابط عميق تاريخي در طول قرن‌ها به حساب مي‌آيد و همواره دو ملت به عنوان دو همسايه خوب در کنار يکديگر بوده و نقش مهمي‌در توسعه روابط بين دو کشور و کل منطقه داشته‌اند.

رئيس جمهور با اشاره به توافقات صورت گرفته در جلسه (ديروز) گفت: يکي از مباحث مهم اجرايي شدن همه توافقاتي بود که بين دو کشور در سفر من به بغداد انجام شده بود؛ اولين توافق ما تا امروز اجرايي و عملياتي شده است که اين توافق، رايگان شدن ويزا بين ايران و عراق است؛ اميدوارم از اين نعمت هم مردم ايران و هم مردم عراق بتوانند استفاده کنند و روابط دو ملت نزديک‌تر و تسهيل شود.

روحاني ادامه داد: توافق بسيار مهمي‌که ما با هم انجام داديم براي لايروبي اروند رود بود که امروز هم مورد تأکيد دو طرف بود. اميدواريم تا پايان ماه مبارک رمضان همه برنامه‌هاي فني اين طرح تدوين شود و بعد از ماه مبارک رمضان شاهد شروع عمليات لايروبي در اروند رود باشيم.

رئيس جمهور افزود: همچنين طرح مهم اتصال راه آهن ايران و عراق مطرح شد که اميدواريم در آينده در مسير‌هاي مختلفي اين راه آهن وصل شود؛ در حال حاضر اتصال بين شلمچه و بصره مورد تأکيد دو طرف است و ما اميدواريم عمليات فني اين طرح انجام شده و بعد از ماه مبارک رمضان شاهد شروع اين عمليات راه آهن باشيم.

رئيس قوه مجريه تصريح کرد: برنامه صادرات برق و گاز به عراق و در آينده نفت ادامه پيدا مي‌کند و ما در اين زمينه آمادگي لازم را داريم که بين دو کشور اتصالات بسيار خوبي نه تنها براي دو کشور بلکه براي ساير کشور‌هاي منطقه تسهيل شود.

وي با اشاره به اينکه روابط مالي، پولي و بانکي بين دو کشور در ماه‌هاي گذشته قدم‌هاي موثري برداشته شده است، افزود: اميدواريم در سفر آينده رئيس بانک مرکزي ما به بغداد ما شاهد تکميل اين قدم‌ها براي ارتباطات مالي بين دو کشور باشيم.

روحاني گفت: اميدواريم در ماه‌هاي آينده توافقات خوبي اتفاق بيفتد. بين دو کشور توافق شد که شهرک‌هاي صنعتي مشترک در مناطق مرزي دو کشور داشته باشيم و امروز توافق کرديم در قدم اول يک منطقه صنعتي در جنوب و يک منطقه صنعتي در غرب و يک منطقه صنعتي در اقليم به عنوان اولويت کار ما قرار بگيرد.

رئيس جمهور با اشاره به اهميت موضوع استاندارد گفت: استاندارد براي کالا‌هاي دو طرف و همچنين دارو‌هاي مصرفي مورد تأکيد ما بوده است؛ اميدواريم شرکت‌هايي که در اين زمينه فعاليت مي‌کنند و مسئول استاندارد هستند مورد توافق بين دو کشور قرار بگيرند. روحاني با تاکيد بر اينکه موضوع امنيت براي هر دو کشور حائز اهميت است؛ اظهار کرد: همکاري‌هاي دو کشور در فعاليت‌هاي مرزي، مبارزه با مواد مخدر و تروريسم از سال‌هاي قبل وجود داشته است؛ اميدواريم اين روابط قوي‌تري شود. در اين دو روز بين دو وزارت کشور مذاکراتي صورت خواهد گرفت؛ براي مبارزه گسترده‌تر با تروريسم که گا‌ها شاهد مشکلاتي در مرز اقليم به شمال غرب کشور هستيم که حتما با همکاري يکديگر جلوي اين معضلات را خواهيم گرفت.

روحاني با اشاره به اينکه موضوعات منطقه‌اي از موضوعات مورد بحث در جلسه (ديروز) بود، گفت: در بسياري از مسائل منطقه، نقطه نظرات مشترکي بين دو کشور وجود دارد. قدس پايتخت دائمي‌فلسطين خواهد بود و جولان بخش جدايي ناپذير سوريه است و هرچه سريعتر بايد جنگ در يمن خاتمه پيدا کند و راه حل يمن راه حل سياسي است. اين‌ها مواردي است که مورد نظر دو طرف است. نخست وزير عراق هم در اين نشست گفت: من از رئيس جمهور به خاطر استقبال و ميزباني خوب شما تشکر و قدرداني مي‌کنم که از سوي شما ملت و دولت ايران شاهد بوديم. اولا به خاطر بعثت پيغمبر اسلام و همچنين به خاطر اعيادي که در نوروز داشتيم. شنيدم اين اعياد ديروز پايان يافته است. هرچند با تأخير، ولي وظيفه ما اين بود که اين عيد را تبريک بگوييم. الان هم از حضور در جمهوري اسلامي‌ايران خوشحال هستيم. نخست وزير عراق افزود: جناب آقاي رئيس جمهور تقريبا همه مواردي را که در عراق و امروز به آن رسيديم بيان کردند و در موردشان توضيح دادند. در مورد قدس، جولان و منطقه توضيحاتي دادند و از همکاري‌هاي بين دو کشور نظير راه آهن و فعاليت‌هاي اقتصادي گفتند که همه اين‌ها ما را به يک شرايط بهتر براي کشور‌هاي منطقه و حتي جهان به پيش خواهد برد.

عبدالمهدي با تاکيد بر اينکه در کنار ملت شريف ايران هستيم؛ گفت: براي حوادثي که اخيرا رخ داده است، به شما تسليت مي‌گوييم. ما هم در عراق همين مسئله سيل را داشتيم و با آن دست و پنجه نرم کرديم، وقتي صحبت از مشترکات دو کشور مي‌کنيم از خشک سالي هم بايد گفت و وقتي که سيل هم مي‌آيد هر دوي ما با مشکل مواجه مي‌شويم، اما به هر حال نعمت‌هاي خداوند فراوان است و بايد طوري برنامه‌ريزي کنيم که از اين نعمت‌ها استفاده کنيم.

وي با اشاره به اينکه جمهوري اسلامي‌ايران براي مقابله با تروريسم به ما کمک کرده است؛ افزود: در همين راستا به کمک ايران توانستيم پيروزي‌هاي خوبي را به دست آوريم؛ تا جايي که امروز شاهد صلح و ثبات بيشتري در عراق هستيم و از پايتخت‌هاي معتبر دنيا امروز به عراق سفر مي‌کنند. ما شاهد بروز يک تحول کيفي هستيم که اين تحول به نفع مردم عراق و کشور‌هاي منطقه است. معتقديم اين موفقيت‌هايي که عراق به آن دست پيدا کرده، با حمايت‌هايي همراه بوده است.

عبدالمهدي تصريح کرد: ما به دنبال اين هستيم که روابط پيشرفته‌اي که بين جمهوري اسلامي‌ايران و عراق وجود دارد بيش از پيش گسترش پيدا کند. به دنبال اين هستيم که روابط موجود بين ما يک الگويي براي روابط پيشرفته با کشور‌هاي منطقه به شمار رود.

نخست وزير عراق با بيان اينکه کشورش به دنبال تعميق روابط ميان دو کشور است، گفت: : عراق به دنبال اين نيست که صرفا خود را منحصر به اين سطحي از روابط که به‌آن دست پيدا کرده است بکند، بلکه به دنبال اين است که اين روابط را تعميق ببخشد و روابطي را با کشور‌هاي کويت، عربستان سعودي، قطر، امارات، ترکيه و ساير کشور‌ها ايجاد کند؛ ما بايد به دنبال اين باشيم که اين منطقه، منطقه‌اي با ثبات بوده و صلح در آن وجود داشته باشد. بايد شاهد اين موضوع باشيم که اصل جنگ‌ها به پايان برسد به ويژه در مسئله يمن خواستار اين هستيم که اين کشور هم شاهد صلح و ثبات باشد و تنها راه حلي که براي رسيدن به اين هدف وجود دارد راه حل سياسي است.

لاریجانی در دیدار نوروزی با کارکنان و مدیران مجلس تاکید کرد؛

گروه سياسي: رييس مجلس شوراي اسلامي‌با بيان اين که ايران در شرايط فعلي در نقطه تاريخي قرار دارد، گفت‌: مردم و قواي سه گانه بايد شرايط پياده سازي تئوري اقتصادي مدنظر مقام معظم رهبري را به وجود آورند تا در حرکتي مجاهدانه به اقتصادي پايدار و زيست بهتر جامعه برسيم.

به‌ گزارش تجارت به نقل از‌ايسنا، علي لاريجاني در ديدار نوروزي با کارکنان و مديران مجلس گفت‌: با برخي شيطنت‌ها تلاش شد عزمي‌که در کمک رساني مردم به مناطق سيل زده به وجود آمد، نااميدي ايجاد شود. البته مسئولان بايد با مردم بيشتر صحبت کنند و به آنان درباره ضرورت اصلاحات اقتصادي و ديواني کشور توضيح دهند.رئيس مجلس در واکنش به انتقاداتي که نسبت به اختصاص بودجه براي سدسازي در دوران خشکسالي انجام مي‌گرفت، اظهار کرد: در سال‌هاي خشکسالي مرتبا گفته مي‌شد که چرا اين قدر براي سدسازي هزينه مي‌شود، چرا که منابع در جايي هزينه مي‌شوند که کارايي لازم را ندارد، اما امروز مشخص شد که اگر اين سدها به ويژه‌ سدهاي ساخته شده در خوزستان، لرستان، همدان و کرمانشاه ساخته نمي‌شد بحران‌هاي انساني در سيلاب اخير بسيار وسيع‌تر مي‌بود.

رييس مجلس شوراي اسلامي‌با انتقاد از رفتار غير انساني مقامات سياسي آمريکا، گفت‌: بايد تاسف خورد در شرايطي که بخشي از مردم ايران گرفتار سيلاب بودند و به کمک‌هاي صليب سرخ جهاني که اساسا براي کمک به کشورهاي گرفتار بحران به وجود آمده است، احتياج داشتند، اما آمريکايي‌ها با رذالت تمام از کمک رساني صليب سرخ ممانعت به عمل آورند و وزير امور خارجه آمريکا با وقاحت نگذاشت کمک‌هاي صليب سرخ به هلال احمر ايران برسد. اما در مصاحبه‌ها از آمادگي آمريکا براي کمک رساني به مردم ايران سخن گفت‌. تاسف بارتر اين بود که در بيانيه‌اي اعلام شد که ايران در برخي از شهرها نتوانسته است بر مشکلات ناشي از سيل فائق آيد. در حالي که با حضور مردم و دستگاه‌هاي امدادرسان و دستگاه‌هاي نظامي‌و اجرايي اقدام بزرگي در سيل اخير انجام گرفت. گويا وزير امور خارجه آمريکا فراموش کرده است که سيلاب‌ها و طوفان‌هاي آمريکا چگونه شهرهاي اين کشور را زير آب مي‌برد و مقامات اين کشور از حل مشکلات مردمشان چگونه عاجز مي‌شوند. در ايران مردم از ساير استانها به لرستان، خوزستان و ساير استان‌هاي سيل زده آمدند و در حد توان و وسع‌شان کمک کردند.

رييس مجلس شوراي اسلامي‌در بخش ديگري از سخنانش خواستار عملياتي کردن تئوري اقتصادي مد نظر مقام معظم رهبري در سال جاري شد و در اين باره خاطرنشان کرد: براي شرايط اقتصادي کشور و رونق توليد بايد فکري اساسي شود. در بررسي‌هاي صورت گرفته در زمينه توليد مشخص شد که قوانين جاري و امور ديواني که سهم زيادي در مناسب بودن وضعيت توليد دارند، بالا است. به همين دليل اين بخش‌ها بايد تغيير يابد و متناسب با شرايط روز شود. البته چند قانون براي تسهيل فضاي کسب و کار طي سال‌هاي گذشته به تصويب رسيد، اما به صورت کامل اجرايي نشد و من از معاون قوانين مجلس شوراي اسلامي‌مي‌خواهم دلايل آن را در گزارشي اعلام کند.

لاريجاني ادامه‌ داد: حالا که آمريکا زير توافقات خود با کشورهاي مختلف به ويژه‌ با ايران زده است بايد فکر اساسي در زمينه اقتصادي کنيم. از آثار خروج آمريکا از توافق آب و هوايي، بي انگيزگي ساير کشورهاي عضو و ايجاد مشکلات اقليمي‌در کشورهاي مختلف است. آمريکايي‌ها اين را نشان دادند که يک عنصر مسئوليت ناپذير هستند و به دنبال رفتار تروريست اقتصادي هستند. آمريکايي‌ها با ايران زير توافقي زدند که رييس جمهور قبلي شان دو بار نامه نوشت و درخواست گفت‌وگو کرد. ايران مسئوليت شناسي خود را به خوبي نشان داده است در حالي که حق خروج از توافق هسته‌اي را داشت، اما از آن خارج نشد تا اميد در عرصه بين‌المللي از بين نرود.

لاريجاني تاکيد کرد: بايد بين خودمان در داخل اين مساله را حل کنيم که رونق بايد در بستر تئوري اقتصادي، رونق پيدا کند. اگر چه که اين اقدام زحمت بسيار زيادي دارد، اما نتيجه‌ آن پايداري اقتصادي و مقاومت ايران در برابر فشارهاي اقتصادي غرب است.

نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي‌ در ادامه خاطر نشان کرد: ايران بايد از فرصت تغيير رفتار کشورهاي عضو شوراي امنيت سازمان ملل و مخالفت اعضاي اين شورا با تصميمات يک جانبه آمريکا استفاده کند. البته نيازمند اصلاحات در ساختار ديواني و اقتصادي داخلي‌مان هستيم و طبعا آرايش ستادي دستگاه‌ها بايد تغيير کند. در پي تغيير آرايش ستادي، وضعيت صف و ستاد دستگاه‌ها بايد تغيير کند.

لاريجاني در بخش ديگري از سخنانش "نقدينگي" را از موثرترين متغيرهاي اقتصادي دانست که اگر اصلاح نشود، ناامني اقتصادي تداوم مي‌يابد.

به آن نداريم.

تجارت اظهار نظر کارشناسان در خنثي سازي سياست‌هاي دشمن را تبيين کرد؛

گروه اقتصاد کلان: رئيس کل بانک مرکزي اخيرا با بيان اينکه در يک جنگ اقتصادي تمام عيار با سياستگذاري درست مي‌توانيم بر مشکلات غلبه کنيم، گفت:سياست‌هاي امسال بسيار تعيين کننده است.

به گزارش تجارت به نقل از مشرق، عبدالناصر همتي با انتشار پيامي‌در فضاي مجازي در خصوص چشم انداز وضعيت اقتصادي در سال پيش رو نوشت: سال ۹۸ را صاحب نظران از دو زاويه پيش بيني مي‌کنند:

۱- تشديد مشکلات: تأثير بيشتر تحريم‌هاي آمريکا- کاهش درآمدهاي نفتي- تشديد تورم رکودي- هجوم نقدينگي – کاهش بيشتر رشد اقتصادي و...۲- غلبه بر مشکلات: کند شدن تيغ تحريم‌ها- افزايش مبادلات با همسايگان و کشورهاي دوست- کاهش قابل توجه واردات غيرضرور- رونق توليد ملي- افزايش صادرات غيرنفتي- کنترل بازار ارز- توان مهار نقدينگي و...همتي در ادامه مي‌افزايد: در يک جنگ اقتصادي تمام عيار و با علم بر توانايي‌ها، از زاويه دوم که زاويه مقاومت اقتصادي است با سياستگذاري درست و هماهنگ مي‌توانيم تلاش‌هاي دشمن را خنثي کنيم.وي در پايان تاکيد مي‌کند: در سال ۹۷ نيز با القائات آمريکا در مقاطعي، چند صباحي فضاي نااميدي در کشور حاکم شد اما با سياست‌ها و اقدامات درست، عليرغم تشديد مشکلات معيشتي مردم، برنامه اصلي آمريکا تا حدودي شکست خورد.

  • سال ثمر دهي سياست‌هاي اقتصادي

بر اساس آنچه که مقامات و دست اندکاران مسائل حکومتي مي‌انديشند و بيان مي‌کنند سال 98 را بايستي سال به ثمر نشستن سياست‌هاي اقتصادي سال‌هاي گذشتته ارزيابي کرد. در اين راستا رهبر معظم انقلاب در پيام نوروزي خود در باره وضعيت اقتصاد در سال جاري فرمودند: «مشکل اساسي کشور، همچنان مشکل اقتصادي است؛ بخصوص در اين ماه‌هاي اخير، مشکلات معيشتي مردم زياد شد. بخشي از اينها مربوط است به مديريتهاي نارسا در زمينه مسائل اقتصادي که اينها حتماً بايستي جبران بشود». حضرت آيت ا... خامنه‌اي در ادامه افزودند: «برنامه‌هايي وجود دارد، تدابيري انديشيده شده که ان‌شاءا... اين تدابير در طول سال جاري بايستي به ثمر بنشيند و مردم آثار آن را احساس بکنند. آنچه من عرض ميکنم، اين است که مسئله فوري کشور و مسئله جدّي کشور و اولويت کشور فعلاً مسئله «اقتصاد» است». ايشان همچنين بيان کردند: « در مسئله اقتصاد مسائلي که داريم زياد است: بحث کاهش ارزش پول ملّي يک مسئله مهم است، بحث قدرت خريد مردم همين جور، بحث مشکل کارخانه‌جات و کم‌کاري و احياناً تعطيل بعضي از کارخانه‌جات از اين قبيل است».

  • الزمات شکوفايي اقتصادي

موانع و چالش‌هاي متعددي در مسير شکوفايي اقتصادي و به ثمر نشستن سياست‌ها و هدفگذاري اقتصادي در سال جاري وجود دارد . سايت مشرق در اين باره مي‌نويسد: نگاهي به نظرات کارشناسان، مديران و اقتصاددانان درباره سال رونق توليد نشان مي‌دهد دولت و ساير قوا در صورت برطرف کردن موانع کسب و کار و ثبات در سياست‌گذاري و اجراي آن، مي‌توانند کشور را در جنگ اقتصادي با امريکا پيروز کنند.

  • کلاف سردرگم دستورالعمل‌ها

علي صولتي، کارشناس مسائل اقتصادي دراين‌باره مي‌گويد: يکي از مهم‌ترين موانع موجود در رونق توليد دستورالعمل‌ها و آيين‌نامه‌هايي است که نهادهاي دولتي به‌صورت پي‌درپي صادر کرده و توليدکنندگان را با مشکلات بزرگي مواجه مي‌کنند. موضوعي که مقام معظم رهبري سال گذشته روي آن دست گذاشتند و با انتقاد از اين رويه، خواستار وحدت رويه در تصميم‌گيري‌ها شدند.وي با بيان اينکه يک دستگاه دولتي گاهي بيش از ۱۰ دستورالعمل براي معادلات اقتصادي صادر مي‌کند، گفت: به‌عنوان نمونه در صنعت قير دو دستورالعمل طي يک ماه صادر شد که در تضاد با يکديگر بودند و در اين ميان سهامداران و صاحبان صنايع قيرسازي ضررهاي هنگفتي کردند و در نهايت اين دستورالعمل‌ها حذف شدند.

وي افزود: کاغذبازي و تصميم‌هاي خلق‌الساعه موجب مي‌شود افرادي که قصد سرمايه‌گذاري در بخش توليد را دارند قيد اين کار را زده و در نهايت به سمت بازارهاي غيرمولد مانند بازار ارز و طلا بروند و توليد را تحت‌الشعاع مباحث دلالي قرار دهند.

  • حذف مقررات زائد

جعفر قادري، يکي ديگر از اقتصاددانان هم با بيان اينکه با رونق توليد مسائلي مانند بيکاري، کاهش قدرت خريد و ارزش پول ملي حل مي‌شود، گفت: لازمه توليد بهبود فضاي کسب و کار است که همه قوا بايد در آن مشارکت کنند.

وي به مقررات‌زدايي و تنقيح قوانين در مجلس پرداخت و خاطر نشان کرد: مجلس مي‌تواند به تسهيل امور بپردازد و قوانين مخل توليد حذف شود. بيش از آنکه نياز به وضع قوانين جديد بايد داشته باشيم، بايد مقررات‌زدايي از قوانين موجود صورت بگيرد تا دست و پاي توليد براي رونق بيشتر باز شود که اين موضوع با همکاري توأمان دولت، مجلس و ديگر قوا امکانپذير است.

  • ثبات ارز

امرا... اميني يکي ديگر از کارشناسان اقتصادي هم به موضوع ارز پرداخت و گفت: در سال ۹۸ نرخ ارز بايد ثبات داشته باشد و نرخ بالاي ارز زيبنده اقتصاد ايران نيست و اصلاً مشخص نيست که دولت با چه هدفي نرخ ارز را بالا نگه داشته است. اميني تصريح کرد: نوسانات نرخ ارز فقط چند بانک ورشکسته را نجات داد و احتمالاً منافع عده‌اي را تأمين کرد که دولت بايد در اين زمينه شفاف باشد که متأسفانه نيست.

  • ضرورت هماهنگي قواي سه گانه

نايب رئيس کميسيون اصل ۹۰ مجلس شوراي اسلامي‌گفت: هدف دشمن تضعيف توليد داخل و ايجاد مشکل در حوزه اشتغال کشور است؛ لذا فشار و تحريم‌هاي ظالمانه را در پي گرفته تا نارضايتي عمومي‌ايجاد کند، ولي ان‌شاءا... با تدبير رهبري و مردم اين توطئه نيز با شکست روبه‌رو خواهد شد. فرهاد تجري اظهار داشت: در سال رونق توليد انتظار مي‌رود آحاد مردم همچون توطئه شناسي‌هاي قبل، با آزادي و بصيرت شعار سال را پيش بگيرند و مسئولان نيز تدابير ويژه‌اي را در نظر داشته باشند. وي توليد داخل را منجر به امنيت اقتصادي دانست و افزود: رهبري با عنايت به اينکه بر حواشي داخل و خارج کشور اشراف دارند، نامگذاري سال را به‌عنوان يک تکليف شرعي و ملي براي ما حکم کردند. تجري همچنين هماهنگي بيشتر سه قوه را منتج به هماهنگي در راستاي تحقق شعار سال دانست و گفت: اگر عزت و اقتدار و استقلال را دوست مي‌داريم، مکلف به قدم برداشتن در اين حوزه هستيم.

  • جمع بندي

با توجه به اظهار نظر کارشناسان اقتصادي، فرآيند و سير آزمون و خطاهاي اقتصادي و تجاري در سال‌هاي گذشته که عمدتا با نگاه به اقتصاد درونزا تدوين و به عرصه اجرا در آمده است اميد مي‌رود با استفاده از تجربيات حاصله زمينه شکوفايي و رونق اقتصادي و به تبع آن گشايش در مشکلات معيشتي مردم و کشور و در نهايت پيروزي در جنگ ظالمانه اقتصادي با دشمنان فراهم آيد.

بر اين اساس مجريان و مسئولان اقتصادي کشور بايستي از اشتباهات گذشته درس گرفته و از سياست‌هاي باري به هرجهت پرهيز کنند و نقشه راه و راهبردهاي علمي‌و کارآمد را نصب العين خود قرار دهند تا ساماندهي اقتصاد بيمار کشور با سهولت بيشتري انجام پذيرد. در غير اين صورت نه تنها پيروزي اقتصادي محقق نمي‌شود بلکه دشمنان به نيات شوم خود و تضعيف هرچه بيشتر اقتصاد کشورمان دست پيدا خواهد کرد.


رييس کل گمرک ايران تاکيد کرد؛

گروه صنعت و معدن: عضويت ايران در پيمان گمرکي اوراسيا مي‌تواند شرايط منحصر به فردي را براي توليد و تجارت کشور فراهم کند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از گمرک، مهدي ميراشرفي در بازديد از منطقه آزاد انزلي، با ابراز خرسندي نسبت به جذب سرمايه گذار در امور بندري و سرمايه گذاري بخش خصوصي در منطقه آزاد انزلي، اظهار داشت: تعدادي از پست اسکله‌هاي بندر کاسپين اين منطقه با سرمايه گذاري بخش خصوصي براي اولين بار در بنادر کشور ايجاد و در حال بهره برداري است؛ اين مساله سبب افزايش ظرفيت بنادر با کمک بخش خصوصي شده که نويد بسيار خوبي براي کشور است.

رئيس کل گمرک ايران با اشاره به اهميت پيوستن ايران به پيمان گمرکي اوراسيا، افزود: اولويت ما در بحث درياي خزر و نگاه کشور به تجارت، نگاه به کشورهاي همسايه است و اورآسيا پيماني صد درصد گمرکي است که به کشورهاي عضو امکان مي‌دهد بدون پرداخت حقوق عوارض همچون کشوري واحد کالاهايشان را با هم مبادله کنند؛ عضويت ايران در اين پيمان مي‌تواند شرايط منحصر به فردي را براي توليد و تجارت کشور فراهم کند و منطقه آزاد انزلي و بندر کاسپين با دارا بودن زيرساخت‌هاي مناسب مي‌تواند در اين پيمان نقش کليدي ايفا کند.

وي خاطرنشان کرد: گمرک جمهوري اسلامي‌ايران همه امکانات خود را بسيج خواهد کرد تا بتواند از همه ظرفيت اين پيمان و نيز بخش خصوصي که در اين مناطق وجود دارند و يا در آينده ايجاد مي‌شوند استفاده کند.

معاون وزير اقتصاد بندر کاسپين را يکي از بهترين بنادر درياي خزر عنوان و ضمن تاکيد بر اينکه از مواهب اين بندر علاوه بر استان گيلان، کشور مي‌تواند بهره مند شود، اظهار داشت: در شرايط کنوني کشور که سرمايه گذاري بخش خصوصي با مضايقي که بخش دولتي در بحث سرمايه گذاري با آن مواجه است، رو به رو نيست، توجه به اين مهم در اين منطقه مي‌تواند سرعت بيشتري به توسعه بندر کاسپين ببخشد، تا اين بندر نقش توسعه‌اي استاني، ملي و حتي فراملي ايفا کند و با تحقق طرح يک کمربند – يک راه، در راستاي احياي جاده ابريشم که از سوي چيني‌ها در حال پيگيري است و اتصال کريدور شمال – جنوب نقش فرا ملي منطقه آزاد انزلي برجسته مي‌شود و اين امر موجب رشد و ايجاد اشتغال در سطح استان خواهد شد.

مير اشرفي مناطق آزاد را مناطق پردازش صادرات عنوان کرد و افزود: خوشبختانه طي بازديدي که از منطقه آزاد انزلي داشتيم، شاهديم که منطقه آزاد انزلي در راستاي اجراي اين تعاريف و کارکردهاي بين المللي گام بر مي‌دارد و به آن نزديک مي‌شود که با توجه به شرايط فعلي کشور، همسو شدن اين مناطق با اين تعاريف مسرت بخش است.

وي افزود: با توجه به اينکه مناطق آزاد جهت جذب سرمايه گذار ايجاد شده‌اند و خارج از قلمرو گمرکي هستند، گمرک در اين مناطق بيش‌ترين تسهيلات را ارائه مي‌دهد و قوانين مزاحم نيز در اينجا جريان ندارد و در راستاي تسهيل تجارت نيز، واردات مواد اوليه، واردات کالا و صادرات کالاهاي توليدي منطقه مشمول تخفيف ارزش افزوده است و اين مناطق محلي مناسب براي واردات کالاها به کشور هستند.

  • ترانزيت کالاهاي تجاري با اتصال ريل به بندر کاسپين

همچنين مسرور مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي اظهار داشت: بندر کاسپين با انجام مهندسي ارزش و کاهش هزينه‌ها و با سرمايه گذاري بخش خصوصي ايجاد شده است و جز بنادري است که در آن بخش خصوصي در ايجاد اسکله، سيلو، مخازن سوخت و روغن و انبارهاي سر پوشيده سرمايه گذاري کرده است.

مسرور با اشاره به ايجاد نخستين اسکله روغن استان گيلان در بندر کاسپين خاطرنشان کرد: با همکاري گمرک در سال ۹۸ تا کنون ۲ کشتي روغن در اين بندر پهلو گيري کرده است و بندر کاسپين با دارا بودن ۲۲ پست اسکله و توان تخليه و بارگيري ۱۵ ميليون تن کالا در هر شيفت در سال‌هاي آتي نقش بسيار مهمي‌در اقتصاد کشور خواهد داشت.

وي ايجاد کريدورهاي تجاري را گامي‌مهم در توسعه مراودات تجاري دانست و تصريح کرد: با ايجاد کريدور جديد چين _قزاقستان _ايران و انعقاد تفاهم نامه‌هاي همکاري با دو کشور تاکنون و در مدت زمان کوتاه ۶ محموله تجاري از چين به صورت حمل و نقل ترکيبي ريل و کشتي وارد بندر کاسپين شده است و با اتصال ريل به اين بندر کالاهاي تجاري به سرعت در داخل کشور و حتي به کشورهاي اروپايي از طريق مرز خوي قابليت ترانزيت دارد.

رئيس شوراي تامين کنندگان دام کشور خبر داد؛

گروه اصناف: در پي نوسانات بازار ارز، قيمت انواع مواد خوراکي و مصرفي روند صعودي به خود گرفت که گوشت قرمز مستثني از اين قاعده نبود و رفته رفته قيمت اين محصول پروتئيني به کيلويي ۱۲۰ هزار تومان افزايش يافته است. در اين رابطه نظرات مختلفي همچون افزايش حجم قاچاق دام زنده، دست‌هاي پشت پرده، دلال بازي و … مطرح مي‌شود. حال با وجود تمام اين فرضيه‌ها که بخشي از آنها نيز به طور قطع بر بازار تأثيرگذار بوده است، ستاد تنظيم بازار و دولت براي کنترل بازار دست به دامان واردات و عرضه گوشت يخ زده و تازه شدند که در جديدترين اظهار نظر که از سوي منصور پوريان رئيس شوراي تامين کنندگان دام کشور گفت: با توجه به فراواني عرضه دام، قيمت لاشه در عمده فروشي کاهش يافته است.

منصور پوريان رئيس شوراي تامين کنندگان دام کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرين تحولات بازار گوشت قرمز اظهار کرد: اگرچه قيمت گوشت در بخش تامين و عمده فروشي از ثبات نسبي برخوردار است، اما در بازار خرده فروشي با پديده گران فروشي روبرو هستيم.

وي افزايش واردات دام زنده و گوشت قرمز و ازدياد دام داخل ناشي از شرايط مساعد مرتع را عامل اصلي کاهش قيمت گوشت در بازار برشمرد.

پوريان از کاهش قيمت دام زنده در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قيمت هر کيلو دام زنده در کشور ۳۴ هزار تومان است و در برخي شهر‌هاي سيل خيز قيمت دام به ۲۵ تا ۲۶ هزارتومان سقوط کرده است.

رئيس شوراي تامين کنندگان دام کشور با انتقاد از قيمت بالاي گوشت قرمز در خرده فروشي‌ها بيان کرد: در شرايط فعلي، قيمت گوشت قرمز در خرده فروشي‌ها به دليل سو استفاده خرده فروشان با نرخ‌هاي قبلي عرضه مي‌شود، اين در حالي است که قيمت دام زنده و لاشه در عمده فروشي‌ها کاهش چشمگيري داشته است که از دستگاه‌هاي ذي ربط انتظار مي‌رود در بازار نظارت جدي داشته باشند چرا که قيمت دام به حد گسترده‌اي در ميادين کاهش يافته است.

رئيس شوراي تامين دام کشور درباره آخرين وضع تاثير وقوع سيل در عرضه دام گفت: اگرچه وقوع سيل‌هاي اخير تلفاتي در برخي استان‌ها همچون خوزستان و پل دختر ايجاد کرده است، اما ميزان خسارت به حدي نيست که بتواند به بخش دام و طيور خسارت وارد کند.

وي قيمت هر کيلو لاشه در عمده فروشي‌ها را ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: البته در برخي استان‌ها قيمت لاشه به دليل ازدياد عرضه به کمتر از ۵۰ هزار تومان رسيده است.

اين مقام مسئول ادامه داد: وقوع سيل و بارش‌هاي اخير در برخي استان‌ها موجب شده تا برخي دلالان با قيمت‌هاي پايين اقدام به حريد دام زنده از دامداران کنند.

رئيس شوراي تامين کنندگان دام کشور با اشاره به تاثير بارش‌هاي مناسب در افزايش عرضه دام به کشور اظهار کرد: بارش‌هاي اخير فرصتي ايجاد کرده است تا به سبب شرايط مساعد مرتع کمبودي در عرضه دام داخل نداشته باشيم.

پوريان رئيس شوراي تامين کنندگان دام کشور با اشاره به اينکه واردات دام زنده کماکان سابق است، بيان کرد: هم اکنون ميزان واردات دام سبک زنده در حدي است که کشتارگاه‌ها با ازدياد دام زنده روبرو هستند.

وي از واردات دام زنده سنگين در روز‌هاي آتي خبر داد و گفت: با توجه به فراواني واردات در تامين نياز بازار مشکلي نداريم.

پوريان در پايان با اشاره به اينکه کمبودي در عرضه دام داخل نداريم، تصريح کرد: با استمرار مناسب واردات و عرضه داخل پيش بيني مي‌شود که قيمت دام زنده به نرخ منطقي خود که ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان است، برسد. از اين رو مسئولان با اعمال نظارت‌هاي بيشتر در خرده فروشي‌ها بايد از گران فروشي جلوگيري کنند تا اجحافي در حق مصرف کننده صورت نگيرد.

با انتشار عکس‌هايي تازه از عمليات ساخت رآکتور در نزديکي رياض صورت گرفت؛

گروه بین الملل: تصاوير ماهواره‌اي که به تازگي گرفته شده‌اند، طرح‌هايي هسته‌اي و در دست اجرا در اطراف رياض را نشان مي‌دهند، در حالي که اين امر در واشنگتن جنجال بسياري به پا کرده است و دموکرات‌ها از شتاب‌زدگي دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا براي موافقت با طرح‌هاي هسته‌اي با عربستان غني از نفت صحبت مي‌کنند.

در همين رابطه سايت ديلي استار تصوير ماهواره‌اي از راکتور در حال تکميل عربستان را منتشر کرده است. وب سايت ديلي استار مي‌نويسد: عربستان سعودي در حال نزديک شدن به تکميل اولين رآکتور هسته‌اي خود است. تصاوير ماهواره‌اي از راه اندازي اين تجهيزات بيانگر ريسک خاندان سلطنتي سعودي است که بدون پايبندي به قوانين بين المللي از اين تکنولوژي استفاده مي‌کنند. طبق تصاوير "گوگل ارت" اين راکتور تحقيقاتي در قسمت جنوب غربي شهرک علم و فناوري ملک عبدالعزيز واقع شده است. اين راکتور توسط شرکتي آرژانتيني به نام اين‌وَپ اس‌اي (Invap SE) طراحي و توليد شده است. لازم به ذکر است که محمد بن سلمان وليعهد عربستان نيز سال گذشته گفته بود که اگر ايران بمب اتمي‌توليد کند عربستان نيز اين کار را بلافاصله انجام خواهد داد. در همين حال وزير خارجه آمريکا در گفت‌وگو با شبکه سي‌بي‌اس اظهار کرد، واشنگتن هرگز به عربستان اجازه نخواهد داد که تبديل به يک قدرت هسته‌اي شود که آمريکا و اسرائيل را تهديد کند. مايک پامپئو وزير خارجه آمريکا در اين گفت‌وگو زماني که مجري از او درباره مشاهده اولين تصاوير تاسيسات هسته‌اي عربستان و اينکه اين کشور در آستانه تکميل کردن رآکتور اتمي‌خود بوده و اينکه آيا آمريکا به عربستان اجازه خواهد داد تبديل به قدرت هسته‌اي شود، سوال کرد،‌ اين گونه پاسخ داد: طي دو سال گذشته که دولت دونالد ترامپ بر سر کار بوده ما از نزديک با عربستان روي اين مساله همکاري داشته‌ايم. نمي‌توانم به شما بگويم مذاکرات به کجا رسيده است زيرا همچنان ادامه دارد. وي در عين حال تاکيد کرد: هرگز اجازه نخواهيم داد اين اتفاق (تهديد يک قدرت هسته‌اي عليه آمريکا و اسرائيل) بيفتد. ما هرگز اجازه رخ دادن چنين اتفاقي را در هيچ جاي جهان نخواهيم داد. رئيس‌جمهوري تهديد اشاعه و گسترش قدرت هسته‌اي را مي‌داند و به خوبي آن را درک مي‌کند. رئيس دستگاه ديپلماسي آمريکا در پايان گفت: ما هرگز چکي به مبلغ ۱۵۰ ميليارد دلار براي سعودي‌ها نخواهيم کشيد و به آنها قدرتي که به واسطه تسليحات اتمي‌تهديدي عليه اسرائيل و آمريکا باشد، نمي‌دهيم.در اين راستا سايت بلومبرگ نيز گزارشي که براساس تصاوير ماهواره‌اي منتشر کرد که نشان مي‌داد که عربستان در آستانه تکميل اولين رآکتور اتمي‌خود در غرب شهرک علوم و تکنولوژي ملک عبدالعزيز در رياض است. رابرت کلي، مدير سابق آژانس بين‌المللي انرژي اتمي‌به بلومبرگ گفت: به احتمال بسيار زياد اين تصاوير اولين تاسيسات هسته‌اي عربستان را به تصوير کشيده در حالي که آژانس انرژي عربستان در بيانيه‌اي اعلام کرد، هدف از اين تاسيسات مشارکت در فعاليت‌هاي علمي، تحقيقاتي،‌ آموزشي و اهدافي مسالمت‌آميز است. ساخت رآکتور با شفافيت انجام مي‌گيرد و عربستان تمام توافقنامه‌هاي بين‌المللي مبني بر عدم اشاعه هسته‌اي را امضا کرده است. اين وزارتخانه افزود، اين تاسيسات براي هرگونه بازديدي باز هستند. هر چند آژانس بين‌المللي انرژي اتمي‌روز گذشته از رياض خواست، در رابطه با مواد هسته‌اي اختصاص يافته به اولين رآکتور هسته‌اي اين کشور تضمين‌هايي بدهد. يوکيو آمانو، مدير آژانس بين‌المللي انرژي اتمي‌تاکيد کرد: آژانس از عربستان خواست در مورد مواد هسته‌اي اختصاص داده شده به اولين رآکتور هسته‌اي اين کشور که احتمالا تا پايان سال جاري ميلادي افتتاح خواهد شد، تضمين‌هايي بدهد. آمانو تاکيد کرد: طرح تاسيس رآکتور محرمانه نيست و عربستان آن را به آژانس اطلاع داده و از سال ۲۰۱۴ اين طرح را ترسيم کرده است. مدير آژانس بين‌المللي انرژي اتمي‌افزود: آژانس رياض را به امضاي ضمانت‌نامه‌هايي جامع براي عدم استفاده تسليحاتي از مواد هسته‌اي تشويق مي‌کند. آمانو در جمع خبرنگاران در واشنگتن گفت: ما به عربستان پيشنهاد لغو اين طرح و جايگزيني آن با تضمين‌هاي جامع را داديم، آنها نه مخالفت کردند و نه موافقت و در حال بررسي اين مساله هستند و ما هم منتظر پاسخ آنها هستيم. وي در ادامه تاکيد کرد: در شرايط حاضر عربستان اين مواد را در اختيار ندارد پس نقضي صورت نگرفته است. آمانو افزود: عربستان احتمالا تا پايان سال جاري ميلادي مواد هسته‌اي را وارد مي‌کند

سرمقاله

ولي ملکي

سخنگوي کميسيون صنايع و معادن مجلس

يکي از وظايف دستگاه‌هاي نظارتي و به ويژه کميسيون صنايع و معادن تحقق شعار سال جاري است و کميسيون صنايع و معادن مجلس موظف است طرح‌هاي حمايت از توليد ملي را با جديت پيگيري کرده و به سرانجام برساند. در جلسات ستاد تسهيل و رفع موانع توليد –که در استان‌ها برگزار مي‌شود- مشکلات موجود در مسير توسعه و رونق توليد مانند تسهيلات بانکي گران قيمت، گمرک، واردات و.... بررسي شده و...راهکارهاي لازم براي رفع آن مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد.رونق توليد در گرو احيا، بازسازي و به حداکثر رساندن ظرفيت توليد بنگاه‌هاي اقتصادي تعطيل و نيمه تعطيل، است چراکه اين واحدها از امکانات و زيرساخت‌هاي بسياري برخوردار هستند و براي ايجاد مجدد اين زيرساخت‌ها سرمايه‌اي هزينه نمي‌شود.رونق توليد با تامين تقاضا، وضعيت بازار را سامان مي‌دهد از سوي ديگر با تحقق اين مهم قيمت‌ها کنترل شده و توليد ناخالص ملي افزايش پيدا مي‌کند. همچنين معضل بيکاري که کشور در شرايط کنوني با آن دست و پنجه مي‌کند حل مي‌شود.در وضعيت نامناسب اقتصادي لازم است از تعطيلي خطوط توليدي جلوگيري و به بهبود امور کمک شود.

تا توليد نباشد تورم ، بيکاري و وضعيت نامناسب اقتصادي اصلاح نخواهد شد به همين دليل کميسيون صنايع مجلس برنامه ويژه‌اي براي بررسي راهکارهاي رونق توليد دارد

اگرچه حمايت از توليد ملي از ضرورت‌ها است اما اين حمايت منوط به کيفيت کالا است چراکه توليد کالاي غيراستاندارد و بي کيفيت هدر دادن مواداوليه نيروي کار، انرژي و ماشين آلات است.

منبع: خانه ملت

یادداشت

مينا ابراهيمي‌بسابي

جامعه شناس

جهان ما دائما در حال تغيير و تحول است و رشد روز افزون علم و تکنولوژي و فناوري نياز انسان به سواد زندگي و دريافت اطلاعات و معلومات و آموزش را افزايش داده و در تمامي‌عمر مشغول ياد گيري هستيم.در اين ميان روزهاي مدرسه يادآور خاطراتي است که از ابتداي روز تا پايان آن کاملا برايمان مشخص و برنامه‌ريزي شده بود وقتي به آن زمان بر مي‌گرديم فقط کافي بود حافظه خوبي داشته باشيم و تنها کتاب‌هاي درسي را بخوانيم...و حفظ کنيم تا عينا مطالب را روي کاغذ بياوريم و درس‌هاي بي فايذه را با کسب نمرات قبولي پاس کنيم و به کلاس بالاتر برويم.حتي گاهي اوقات هم علاقه‌اي به يادگيري و خواندن نداشتيم اما به اين وضعيت خسته کننده و يکنواخت عادت کرده بوديم حال که بزرگتر شده‌ايم آنچه خوانده‌ايم به دردمان وکارمان نمي‌خورد و به جز چند مهارت محدود خواندن ،نوشتن ، حل برخي مسائل رياضي ، فيزيک وامثالهم چيز ديگري ياد نگرفته‌ايم و بسياري از اين مطالب را هم از ياد برده‌ايم .اکنون براي زندگي کردن که اصلي‌ترين و صحيح‌ترين عملکرد انسان در جامعه است نيازمند توانايي‌هايي مي‌باشيم که بتوانيم زندگي توام با خوشبختي و موفقيت را براي ما رقم بزند تا از پس زندگي فردي و اجتماعي برآييم.توانايي‌هايي همچون مسئوليت پذيري ، کنجکاوي ، دوستي با يکديگر و تمرين صبر و گذشت و ارامش ، مقابله با مشکلات و چالش‌هاي زندگي ، تحقيق و پژوهش ، انتخاب همسر ، تنظيم وقت و زمان و نيز برنامه‌ريزي براي اينده ، انتخاب شغل و کار ، نه گفتن به کارهاي بيهوده و ... اما هم اکنون ميان آنچه که در مدارس ياد داده مي‌شود با آموزش بسياري از مهارت‌هاي زندگي فاصله زيادي وجود دارد و رويکرد سيستم آموزشي صرفا به حافظه محوري ، در يافت نمره و معدل ، يادگيري طوطي وار و پر کردن اذهان دانش اموزان از مطالب کتب درسي و در نهايت ورود به دانشگاه متمرکز است. اين رويه نقش اندکي در پرورش همه جانبه افراد که لازمه تغيير در اموزش و نهادينه کردن مهارت‌هاي اساسي که ضرورت زندگي اجتماعي مي‌باشند ايفا مي‌کند بنابراين اگر قرار است چيزهايي که در سيستم اموزشي يادمان مي‌دهند عملا در زندگي کاربرد داشته باشد بايد تحولي در رويکرد و نگرش سکانداران نظام اموزش و پرورش و برنامه‌ريزي و ارزيابي و محتواي کتب درسي ايجاد گردد تا امروز دانش اموزان با ديروزشان متفاوت شود و اينده‌اي درخشان ، موفق و پر اميد براي انان رقم بزنيم .


به‌ مناسبت عيد سعيد مبعث و سالروز جمهوري اسلامي‌ايران صورت گرفت؛

گروه سياسي: به مناسبت فرا رسيدن مبعث حضرت ختمي‌مرتبت محمد مصطفي (ص) و سالروز جمهوري اسلامي‌ايران (دوازدهم فروردين)، رهبر معظم انقلاب اسلامي‌با پيشنهاد عفو يا تخفيف و تبديل مجازات يک‌هزار و يکصد و هفده نفر از محکومانِ محاکم عمومي‌و انقلاب، سازمان تعزيرات حکومتي و سازمان قضايي نيروهاي مسلح موافقت کردند.

به گزارش تجارت به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، حجت‌الاسلام والمسلمين ابراهيم رئيسي رئيس قوه قضائيه در نامه‌اي به رهبر انقلاب اسلامي، پيشنهاد عفو يا تخفيف و تبديل مجازات اين محکومان را که در اداره کل عفو و بخشودگي قوه قضائيه واجد شرايط لازم تشخيص داده شده‌اند، ارائه کرد که اين پيشنهاد در اجراي بند 11 از اصل 110 قانون اساسي مورد موافقت حضرت آيت‌ا... خامنه‌اي قرار گرفت

وزير نيرو از امضاي تفاهمنامه مشترک همکاري سه ساله ميان ايران و عراق خبر داد و تاکيد کرد: فاهمنامه سه ساله تنوعي از فعاليت‌‌ها را از جمله بازسازي نيروگاه عراق، احداث شرکت‌‌هاي مشترک براي تعميرات و کاهش تلفات برق عراق را در برمي‌‌گيرد.به گزارش ايلنا، رضا اردکانيان پس از ديدار با لويي الخطيب، وزير برق عراق گفت: در سفر قبلي وزير عراق به ايران يک تفاهمنامه همکاري سه ساله با صنعت برق اين کشور امضا شد که فعاليت‌‌‌هايي در اين طول اين سه سال قرار است شرکت‌‌هاي ايراني به صورت مشترک با سازمان‌‌هاي عراقي انجام دهند، تشريح شد.وي افزود: در آن جلسه قرارداد يکساله استمرار صادرات برق ايران به عراق هم به امضا رسيد که اجرايي خواهد شد. اردکانيان حجم صادرات برق به عراق را حداکثر ۱۵۰۰ مگاوات عنوان کرد.

دادستان کل کشور مطرح کرد؛

گروه اجتماعي: دادستان کل کشور گفت: مسئولان و مديران به هيچ وجه اجازه ندهند در حريم رودخانه‌ها و مسيل‌ها ساخت و ساز انجام شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمين منتظري در ديدار نوروزي با قضات و کارکنان دادستاني کل با تبريک فرارسيدن سال جديد به ملزومات ايجاد تحول در دستگاه قضايي بر اساس بيانيه گام دوم انقلاب و متن حکم انتصاب رياست قوه قضاييه، اشاره کرد و گفت: از دادستاني کل کشور اين انتظار مي‌رود که اقداماتش مطابق با برنامه‌ريزي‌هاي تعيين و ابلاغ شده پيش رود و کارکنان و قضات اين نهاد مهم در جهت تحولي که بايد اتفاق بيافتد، حرکت کنند.

وي با اشاره به نزول برکات الهي از آسمان در طول ايام قبل و پس از نوروز و با ابراز تاسف از برخي گرفتاري‌ها و مشکلات که به دليل سوءمديريت‌ها و ضعف‌ها در مديريت شهري برخي استان‌ها ايجاد شد، براي درگذشتگان حوادث اخير غفران الهي و براي خانواده‌هاي جانباختگان صبر و شکيبايي را از درگاه خداوند مسئلت کرد. دادستان کل کشور با اشاره به خسارات وارد شده به برخي مناطق کشور به علت وقوع اين سيلاب‌ها گفت:: سيلاب‌هاي اخير آسيب‌هاي مالي و جاني فراواني در پي داشته است که البته موارد مالي آن قابل جبران است و اميدواريم مسئولين و دست اندرکاران در جهت جبران اين خسارات، گام‌هاي لازم را بردارند.

وي تصريح کرد: اعتقاد ما بر اين است که حوادثي همچون سيل و زلزله ناگهاني رخ مي‌دهد و جبران خسارت آن‌ها نيازمند زمان است، البته مسئولين با سعه صدر، تامل و متناسب با امکانات موجود در جهت احقاق حقوق خسارت ديدگان تلاش کرده و زحمات زيادي کشيده‌اند.