کد خبر: ۵۵۱۱۴
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۳
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران در گفتگو با «تجارت آنلاین»:
صنعت گردشگری به‌عنوان یکی متنوع‌ترین و بزرگترین صنایع درجهان، مهمترین منبع درآمد و ایجاد فرصت‌های شغلی برای بسیاری از کشورهای دنیا است این صنعت که به‌عنوان موتور توسعه از آن نام برده می‌شود.

گروه صنعت، معدن و تجارت: صنعت گردشگری سال‌هاست که به علت اهمیتی که از نظر اقتصادی، اجتماعی دارد بیشتر از گذشته موردتوجه قرار گرفته و دولت‌ها به آن اهمیت می‌دهند. امروزه یکی از پایه‌های اصلی و استوار اقتصاد جهان و از جمله صنایع مهم با رشد سریع در توسعه اقتصادی جهان، صنعت گردشگری است که با ایجاد بالاترین میزان ارزش افزوده به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند سایر فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی را تحت تأثیر قراردهد. در تقسیم‌بندی جهانی پس از نفت و خودروسازی، صنعت گردشگری در رده سوم قرار می‌گیرد.

با این حال مدت‌هاست که فعالان حوزه گردشگری از کمبود منابع نقدینگی برای رونق و توسعه واحدهای گردشگری صحبت می‌کنند. طی سال‌های گذشته سامانه بهین‌یاب برای ثبت‌نام واحدهای صنعتی، کشاورزی و حتی معدنی و بهره‌برداری از تسهیلات بانکی پیش‌بینی شده است. از ماه‌ها قبل زمزمه‌هایی مبنی بر امکان ثبت‌نام واحدهای گردشگری در سامانه بهین‌یاب و دریافت تسهیلات شنیده می‌شود. در همین ارتباط رضا رحمانی، قائم‌مقام وزیر و معاون طرح و برنامه وزارت صنعت با بیان اینکه رفع مشکلات واحدهای گردشگری در چرخه اقتصادی و اشتغال تاثیر بسزایی دارد می‌گوید ثبت‌نام واحدهای گردشگری در سامانه بهین‌یاب آغاز شده است و این واحدها پس از ثبت‌نام می‌توانند تسهیلات دریافت کنند.

صنعت گردشگری جایگزین درآمدهای نفتی

صحبت‌های قائم مقام وزیر صنعت در حالی مطرح می‌شود که احمد اصغری، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران در گفتگو با خبرنگار «تجارت» می‌گوید: امروزه بیش از یک میلیارد انسان بر روی کره زمین جابه‌جا می‌شوند، از کارکردهای اصلی صنعت گردشگری به درآمدزایی، اشتغال آفرینی، فقرزدایی، عدالت‌گستری و پایداری اشاره کرد و افزود: این مهم بر وضعیت اقتصادی جوامع تأثیر به سزایی دارد و در جهان قریب به 40 میلیون نفر در زمینه گردشگری مشغول به کار هستند. این فعال اقتصادی ادامه داد: گردشگری موضوعی وابسته به سیاست است و باید در سیاست‌های کلی کشورها در اولویت قرار گیرد که خوشبختانه در این زمینه از حمایت دولت تدبیر و امید برخوردار هستیم.

اصغری با اشاره به اینکه گردشگری می‌تواند صنعت مناسبی برای جایگزینی نفت باشد، تصریح کرد: گردشگری برای کشوری مانند ایران که وابستگی شدید به درآمدهای نفتی دارد، می‌تواند به‌عنوان راهی برای رهایی از وابستگی به درآمدهای نفتی و خروج از اقتصاد تک‌محصولی باشد. هدف اقتصاد مقاومتی بازسازی و احیای اقتصاد ملی است. اقتصاد مقاومتی به کاهش وابستگی‌ها و تکیه‌بر مزیت‌های تولید داخل و خوداتکایی تأکید دارد. رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با اشاره به اینکه برای رشد صنعت گردشگری باید زیرساخت‌های این صنعت فراهم گردد تا سرمایه‌گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی به این امر جذب شوند، ادامه داد: می‌توان از تجربه کشورهای موفق در این عرصه نیز استفاده کرد.

اصغری همچنین خاطرنشان کرد: بر اساس سند بیست‌ساله چشم‌انداز ایران در افق 1404 باید 20 میلیون گردشگر به کشور وارد شوند که برای تحقق آن باید از هم اکنون تلاش شود. این فعال اقتصادی با اشاره به اهمیت ایجاد زیرساخت‌های لازم در صنعت گردشگری ادامه داد: شاخص رقابت‌پذیری سفر و گردشگری بر اساس 4 مؤلفه اصلی توانمندسازی محیط، سیاست‌های گردشگری، زیرساخت‌ها و منابع طبیعی و فرهنگی اندازه‌گیری می‌شود. هریک از این موارد تحت مشخصه‌های جزئی‌تر نیز طبقه‌بندی می‌شوند و در مجموع شاخص‌های رقابت‌پذیری سفر و گردشگری 14 معیار را در بر می‌گیرد. رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران ادامه داد: منابع انسانی و بازار کار، اولویت‌بخشی سفر و گردشگری، منابع طبیعی، ایمنی و امنیت، بهداشت و سلامت و زیرساخت‌های حمل‌ونقل می‌تواند از جمله موضوعات مدنظر در ارائه برنامه‌ها باشد.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران ادامه داد: توسعه گردشگری نیازمند حمایت از بخش خصوصی است و بخش خصوصی حمایت نخواهد شد مگر با اصلاح فضاهای کسب‌وکار. بنابراین باید قوانین و مقررات بهره‌برداری و ارائه مجوزهای کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری را مورد تجدیدنظر قرار دهیم. اصغری در پایان ضمن تأکید بر اینکه باید برای سرمایه‌گذار بازارسازی کنیم، تصریح کرد: بر این اساس تضمین سرمایه، حمایت از سرمایه، پذیرش بخشی از ریسک سرمایه، مسئولیت نهادهای متولی است.

آغاز ثبت‌نام واحدهای گردشگری در بهین‌یاب

در همین حال آنطور که رضا رحمانی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: واحدهای گردشگری که ثبت‌نام‌شان در سامانه بهین‌یاب آغاز شده، می‌توانند در سه بخش تکمیل پروژه‌های نیمه تمام گردشگری (هتل‌ها و محل‌های اقامتی گردشگری) با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد، بازسازی و نوسازی و تجهیز تاسیسات گردشگری و توسعه کارگاه‌های تولیدی صنایع دستی به جمع دریافت‌کنندگان تسهیلات اضافه شوند. این مقام مسئول همچنین با اشاره به نقش مهم واحدهای گردشگری در چرخه اقتصادی، تولید، اشتغال و صادرات گفت: افزایش اشتغال تولید و صادرات مشروط بر توانایی فروش محصول است.

رحمانی با بیان اینکه طرح رونق تولید برای حل همه مشکلات صنعت نیست گفت: این طرح فقط یکی از طرح‌های ماست حتی در صنایع کوچک و متوسط حدود 7 یا 8 پروژه ملی داریم که این طرح فقط یکی از آن‌هاست. قائم مقام وزیر صنعت در بخش تولید همچنین با اشاره به هدف‌گذاری پرداخت تسهیلات به 7 هزار و 500 واحد با 16 هزار میلیارد تومان اعتبار در سال گذشته گفت: در پایان سال، بیش از 24 هزار و 500 واحد حدود 17هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند. رحمانی تصریح کرد: از اول دی ماه ثبت‌نام متقاضیان جدید برای واحدهای متوقف شده صنعتی، معدنی و کشاورزی و همچنین فرآیند کاری برای بررسی درخواست تصویب در کمیته، ارجاع به بانک و پرداخت تسهیلات برای واحدهای ثبت نام شده کماکان برقرار است و امکان ثبت نام برای متقاضیان بازسازی و نوسازی کماکان برقرار است. رحمانی گفت: در پرداخت امسال تاکنون 10 هزار واحد را رد کرده و چون گردشگری و کشاورزی نیز بر آن اضافه شده است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین