کد خبر: ۲۲۹۲۵۲
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۳
بازار مسکن شهر تهران با ثبت سومین تورم منفی، نیمه‌ی اول سال جاری را با آرامش قیمتی و رکود معاملات پشت سر گذاشت.

تورم منفی در بازار مسکن

مرکز آمار ایران اعلام کرد که تورم مسکن شهر تهران در شهریورماه منفی ۱.۷ درصد بوده است. بدین معنا که رشد قیمت در شهریور ۱۴۰۲ منفی شده است. ماه‌های تیر و مرداد نیز به ترتیب شاهد ثبت تورم منفی ۰.۷ و منفی ۲.۳ درصد بودیم. بر این اساس بازار مسکن شهر تهران سه ماهه تابستان را با عقب‌گرد قیمتی پشت سر گذاشت.

در شهریور ماه ١٤٠٢ شاخص قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به عدد ٢٧٩,٩ رسیده است که نسبت به ماه قبل (٢٨٤.٨)، ١.٧ درصد کاهش داشته است.

منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت ماه جاری، نسبت به ماه قبل است. در شهریور ماه ١٤٠٢ تورم ماهانه قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران ١,٧- درصد بوده است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (٠.٧- درصد)، یک واحد درصد کاهش داشته است.

تورم ماهانه مسکن کاهشی شد

منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. در شهریور ماه ١٤٠٢ تورم نقطه به نقطه قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به عدد ٧٥,٢ درصد رسیده است. تورم نقطه به نقطه این ماه در مقایسه با ماه قبل (٨٤.١ درصد) ٨.٩ واحد درصد کاهش داشته است.

تورم ماهانه مسکن کاهشی شد

منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به شاخص دوره مشابه سال قبل است. نرخ تورم سالانه شهریور ماه ١٤٠٢ آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به عدد ٨٣,٩ درصد رسیده است که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل(٨٢  درصد)، ١.٩ واحد درصد افزایش داشته است.

تورم ماهانه مسکن کاهشی شد

در شهریور ماه ١٤٠٢ متوسط وزنی و حسابی قیمت آپارتمان‌های مسکونی فروش رفته در شهر تهران به ترتیب به ۸۰ میلیون و ۸۳۸ هزار تومان و ۷۷ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان رسیده است. در این ماه منطقه یک با متوسط وزنی قیمت ۱۵۷ میلیون و ۹۵۲ هزار تومان بیشترین و منطقه ١٨ با متوسط وزنی قیمت ۴۱ میلیون و ۵۰۱ هزار تومان کمترین قیمت را در بین مناطق ٢٢ گانه شهر تهران به خود اختصاص داده‌اند.

از طرف دیگر بررسی‌های میدانی از افت شدید معاملات مسکن در پایتخت حکایت دارد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند به دلیل ایجاد انتظارات کاهشی و از دست رفتن توان خرید در سمت تقاضای مصرفی، معاملات به طور محسوسی در مقایسه با ماه‌های پایانی سال گذشته کاهش یافته و  تقاضای سرمایه‌گذاری نیز تحت تاثیر ثبات اقتصاد کلان از بازار مسکن خارج شده است.

درخصوص پیش‌بینی از وضعیت بازار ملک در نیمه دوم سال جاری نیز با توجه به تاثیر متغیرهای درونی و بیرونی بر این بازار نمی‌توان برآورد دقیقی ارایه کرد. اما تجربه نشان می‌دهد که معمولا بازار مسکن در سه ماهه پاییز دچار افت می‌شود. اگر شوکی از جانب بازارهای موازی به بخش مسکن وارد نشود می‌توان شرایط باثبات با احتمال کاهش قیمت را در پاییز برای بازار ملک متصور بود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار