خبر خوش برای خریداران مسکن ملی

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از برنامه ریزی‌ این اداره کل برای افتتاح هزار و ۸۴۲ واحد نهضت ملی مسکن در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد. حسین جنتی مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران، گفت: ۱۸۴۲ واحد را در برنامه افتتاح اردیبهشت ماه قرار دادیم که شامل ۲۰۰ واحد مسکن ملی در شهرستان اسلامشهر، ۳۰۸ واحد در رباط‌کریم، ۵۰۴ واحد در شهریار، ۶۳۰ واحد در پاکدشت و ۲۰۰ واحد پروژه محک ۶ شهرستان دماوند است. وی گفت: در جلسه صد و ششم شورای مسکن استان تهران بر اهمیت پای کار بودن و ارائه خدمات توسط دستگاه‌های خدمت‌رسان و آب و برق و گاز تأکید شد و مقرر شد پروژه‌هایی که بالای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند مطابق قانون در فایل ارائه خدمات سریع وزارت نیرو قرار بگیرند. در اردیبهشت ماه سال جاری بیش از چهار هزار واحد مسکن مهر و ملی نیز در شهر جدید پرند به مرحله افتتاح خواهد رسید. وی تصریح‌کرد: در این جلسه بر ارائه هر چه سریع‌تر آورده مالی وزارت خانه‌های راه و شهرسازی و نیرو و همچنین استانداری تهران تأکید شد تا ارائه خدمات به مردم در اولویت باشد. جنتی از دیگر موارد مطروحه در جلسه شورای مسکن روز گذشته را دستور برای شروع مقاوم سازی پروژه ۳۳۶ واحدی مسکن ملی قرچک، تسریع در فرآیند آماده سازی زمین جهت پروژه‌های جدید نهضت ملی مسکن و همچنین تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر پروژه‌های مسکن ملی ۱۴۵ هکتاری پرند اعلام‌کرد.

 

ایران در فرونشست زمین دوم شد

رییس بخش خطر‌پذیری مرکز تحقیقات راه‌ و شهرسازی اظهار داشت: نرخ‌های فرونشست در ایران سرسام‌آور است و همراه با هند و برخی از ایالات آمریکا و چین بالاترین نرخ فرونشست را دارد. علی بیت‌الهی درباره نرخ فرونشست در ایران نسبت به متوسط نرخ جهانی اظهار داشت: یک مطالعات جهانی درخصوص نرخ فرونشست زمین در کشورهای مختلف انجام شده و نشان می‌دهد حدود ٣ تا ۵ درصد پهنه‌های فرونشستی زمین در کل دنیا دارای نرخ فرونشست بین ١٠ تا ١۵ سانتیمتر است. یعنی فرونشست و پهنه فرونشستی که نرخ بالای ١٠ تا ١۵ سانتیمتر داشته باشند، در دنیا به ندرت دیده می‌شود و نرخ فرونشست عمده پهنه‌ها زیر ١٠ سانتیمتر است. اما در ایران نرخ فرونشست در این پهنه‌ها به بالای ١۵ سانتیمتر می‌رسد. وی با بیان اینکه نرخ فرونشست بسیار بیشتر از بالاترین نرخ فرونشست در دنیا است، ادامه داد: نرخ فرونشست در برخی از نواحی استان کرمان به ۴٠ سانتیمتر می‌رسد و در جنوب استان البرز و در نزدیکی پایتخت نرخ فرونشست بالای ٣٠ سانتیمتر در سال است. همچنین در برخی از نواحی استان اصفهان نرخ فرونشست به بیش از ١۵ سانتیمتر در سال می‌رسد. در جنوب تهران نرخ فرونشست بالای ٢٠ سانتیمتر در سال ثبت شده‌ و برخی از نواحی ورامین نرخ فرونشست بالای ٢٠ سانتیمتر در سال دارد .در مناطقی مانند نیشابور و کاشمر هم اعداد به مراتب بالاتر است.

رشد ۷ درصدی مسافران
هوایی در نوروز امسال
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از پایان عملیات نوروزی ۱۴۰۳ با جابه‌جایی سه میلیون و ۳۹۶ هزار و ۸۷۱ مسافر خبر داد و گفت: در مقایسه با سال گذشته رشد هفت درصدی در جابه‌جایی مسافر و نشست و برخاست پروازها را شاهد بودیم. به گزارش ایسنا، محمد محمدی‌بخش در مراسم اختتامیه مرکز مدیریت و کنترل پروازهای نوروزی ۱۴۰۳ (OCC) اظهار کرد: راه‌اندازی مرکز مدیریت و کنترل پروازها اتفاق منحصر به فردی‌ است که در طول چند دهه گذشته رخ داده و می‌توان گفت این مرکز به‌ عنوان یکی از فرصت‌های آموزش عملیات صنعت هوانوردی برای افرادی‌ است که در این مرکز حضور داشتند. وی افزود: در این مرکز به دلیل حضور افراد پیشکسوت در کنار افراد جوان با انتقال تجارب مفید و ارزنده زنجیره‌ ارتباطی موثری برقرار شد و می‌توان گفت کمترین اثر گذاری این امر، کاهش میانگین تاخیر پروازها به ۱۵ دقیقه در عملیات نوروزی ۱۴۰۳ است. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اظهار کرد: صنعت حمل‌ونقل هوایی در طول ۳۰ ماه گذشته روند رو به رشدی را شاهد بوده و در مقایسه نوروز ۱۴۰۲ با نوروز ۱۴۰۳ روند صعودی پروازها و مقاصد پروازی کاملا محسوس است. وی با اشاره به جابه جایی سه میلیون و ۳۹۶ هزار و ۸۷۱ مسافر در عملیات نوروزی امسال، گفت: اشتراک‌گذاری اطلاعات و صداقت و شفافیت در ارائه اطلاعات به سازمان هواپیمایی کشوری باعث می‌شود از سوانح و رویدادها در صنعت جلوگیری شود. بر همین اساس در طول عملیات نوروزی امسال پروازها با بالاترین سطح ایمنی و کیفیت و کسب رضایتمندی مسافران انجام شد. محمدی‌بخش به افزایش سهم حمل ونقل هوایی در سفرها اشاره کرد و گفت: در مقایسه عملیات نوروزی امسال نسبت به سال گذشته رشد هفت درصدی در جابه‌جایی مسافر و نشست و برخاست پروازها را شاهد بودیم.

ریزش پل آزادراه قزوین
فرماندار شهرستان رودبار گفت: پل‌ها و سازه‌های بزرگ دارای «درز انبساط» فضایی میان اجزای سازه هستند، درز انبساط به قطعه‌ای نیاز دارد و تکنولوژی آن در انحصار دیگر کشورهاست که باید به کشور وارد می‌شد. حال تصاویری در شبکه‌های مجازی محلی تحت عنوان «پل ورودی جدید آزادراه از سمت منجیل در حال ریزش است که خودروها با ورود به این محدوده دچار مشکل و پنچری می‌شوند» منتشر شده، برای پیگیری و صحت این موضوع با فرماندار شهرستان رودبار تماس گرفتیم.

همزمان با دیدار وزرای ایران وعراق اعلام شد

گروه راه ومسکن: وزیر راه و شهرسازی از توافق برای راه اندازی سرویس حمل‌ونقل مسافری بین دو بندر ایران و عراق برای جابه‌جایی زوار اربعین خبر داد. به گزارش «تجارت»، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در حاشیه دیدار با وزیر حمل‌ونقل عراق، موضوعات مطرح شده در این جلسه را تشریح کرد و گفت: در جلسه امروز درباره تسریع در تکمیل راه آهن شلمچه _ بصره و رفع موانع پیش رو گفت‌وگو شد. وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: سال گذشته توافقی در این خصوص انجام شد و در ایام اربعین ۱۴۰۲، با حضور نخست‌وزیر عراق و معاون اول رئیس‌جمهور کشورمان در منطقه صفر مرزی، عملیات اجرایی خط ریلی شلمچه _ بصره آغاز شد. وی افزود: در این مدت جلسات متعددی برای ارزیابی پیشرفت این پروژه از جمله عملیات مین روبی برگزار شد و تاکنون عملیات مین روبی بیش از دو کیلومتر در خاک عراق و یک و نیم کیلومتر در خاک ایران پیشرفت داشته است. بذرپاش گفت: موضوع دیگر احداث پل در این پروژه بود که توسط شرکت‌های ایرانی در حال انجام است.

تملیک زمین‌های راه آهن شلمچه _ بصره تا یک ماه آینده با اتمام می‌رسد
وی درباره تملیک زمین‌های اطراف پروژه توضیح داد: بخشی از زمین‌های این منطقه مسکونی است که قرار شد طرف عراقی تملیک اراضی آن منطقه را انجام و تحویل ایران دهد. به گفته بذرپاش، بخشی از تملیک اراضی انجام شده و قرار است ظرف یک ماه آینده همه اراضی مورد نظر تملیک و تحویل داده شود. وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: مناقصه عملیات احداث ۳۲ کیلومتر ریل در کشور عراق برگزار و شرکت آن نیز تعیین شده که البته قرار شد شرکت‌های ایرانی نیز در این خصوص کمک کنند. وی تأکید کرد: عزم دو کشور در سطوح بالای دولت‌ها، برای احداث این پروژه کاملاً جدی است و به‌صورت هفتگی مسیر ریلی شلمچه _ بصره پیگیری می‌شود. به گفته بذرپاش، از دیگر موضوعاتی که در این جلسه بررسی شد، جابه‌جایی زوار در ایام اربعین بود و توافقات خوبی مبنی بر انتقال زوار توسط همه شقوق حمل‌ونقلی انجام شده‌است. وزیر راه و شهرسازی گفت: قرار شد امسال مسیر دریایی نیز به این مسیرها اضافه و انتقال زائران از مسیر دریایی نیز انجام شود. وی ادامه‌داد: طبق توافق سازمان بنادر و دریانوردی با کشور عراق مقرر شده‌است سرویس حمل‌ونقل مسافری بین بندر خرمشهر به بصره و بندر آبادان به بندر واصلیه در اسرع وقت راه اندازی شود. بذرپاش در ادامه، موضوع دیگر این جلسه را افرایش حجم ترانزیت میان دو کشور دانست و افزود: در سال ۱۴۰۲ تلاش دولت و وزارت راه، توسعه ترانزیت با کشورهای همسایه بود که رشد ۵۸ درصدی ترانزیت را شاهد بودیم و میزان ترانزیت به بیش از ۱۴.۷ میلیون تن بار رسید که رکورد بی سابقه‌ای بود. وی با بیان اینکه عراق نیز از کشورهای هدف ترانزیت است، افزود: طرح جامع ترانزیتی حدود دو دهه بین دو کشور در حال بحث و بررسی است و مقرر شد این موضوع نیز در دستور کار قرار گیرد و در سفر رئیس‌جمهور به عراق به مراحل نهایی برسد.
طرح تکمیل خط ریلی کرمانشاه - اسلام‌آباد - خسروی
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: موضوع دیگر اجرای خط ریلی کرمانشاه به اسلام‌آباد و اسلام‌آباد به خسروی به‌عنوان یکی از خطوط اصلی ریلی کشور بود. وی ادامه‌داد: این پروژه باید به‌زودی به بهره‌برداری برسد و از کشور عراق درخواست داشتیم تا این مسیر در عراق هم دنبال شود که دو کشور را منتفع کند. به گفته بذرپاش، این مسیر عملاً دسترسی ایران از طریق عراق به سوریه و مدیترانه را تسهیل می‌کند و با بهره گیری از این مسیر عراق نیز می‌تواند به صورت سریع‌تر و ارزان‌تر به بازارهای ایران و کشورهای آسیای مرکزی دست پیدا کند. وی تأکید کرد: این موضوع به‌عنوان یک مدل راهبردی پیشنهاد و قرار شد در فازهای بعد مذاکرات دو کشور به‌عنوان یک پروژه جدی در دستور کار قرار گیرد. وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در این دیدار در خصوص افزایش خدمات فرودگاهی و پروازها برای انتقال زوار ایرانی به عراق و زوار عراقی به مشهد مقدس نیز مذاکراتی انجام شد. به گفته بذرپاش، آمارها نشان‌می‌دهد تعداد پروازهای ایران به نجف و حجم ورود زوار عراقی به ایران افزایشی بوده است. وی ارتقای زیرساخت‌های حمل‌ونقلی برای توسعه گردشگری ایران و عراق را از جمله موضوعات مهم در مذاکرات میان دو کشور دانست.

راه‌اندازی خط ام‌القصر-خرمشهر
همزمان با دیدار بذرپاش با همتای عراقی خود، رئیس سازمان دریانوردی عراق و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران در دیدار با یکدیگر ضمن اعلام آمادگی برای راه‌اندازی خط مسافری دریایی بر اجرای لایروبی اروندرود و شناورسازی مغروقه‌ها تاکید کردند.