آغاز نوسازی ۲۶۰ هزار واحد مسکونی

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سهم بافت فرسوده شهری در ساخت و ساز شهری به ۲۱.۸ درصد رسید، گفت: نوسازی بیش از ۲۶۰ هزار واحد مسکونی در کشور آغاز شده است. «محمد آیینی» از تکمیل ۲۵ هزار واحد نوسازی شده در بافت‌های فرسوده کشور خبر داد و افزود: هم‌اکنون نوسازی بیش از ۲۶۰ هزار واحد در کشور شروع شده و بیش از ۸۲ هزار واحد در کشور بهره برداری شده است. مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با یادآوری اینکه برنامه امسال این شرکت، آغاز نوسازی ۱۵۰ هزار واحد جدید و بهره برداری از ۱۰۰ هزار واحد نوسازی در سطح کشور است، گفت: با بهره‌برداری از ۲۵ هزار واحد نوسازی شده جدید، ۷۵ هزار واحد دیگر در برنامه تحویل در سال جاری قرار می گیرند که انتظار می‌رود تا این رقم افزایش بیشتری یابد. معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه مشوق‌های شهرسازی که امکان بومی‌شدن دارند در تسریع نوسازی‌ها نقش عمده‌ای ایفا کرده‌اند، توضیح داد: بسته تشویقی شهرسازی برای نوسازی واحدهای مسکونی بافت‌های فرسوده در ۵۲۹ شهر اجرا شده است که اجرای این طرح ۸۲ درصد سطح بافت‌های ناکارآمد و یک چهارم مساحت کشور را پوشش می‌دهد.

 

افزایش سقف تسهیلات مسکن جوانان

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی از اختصاص ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغال در قانون بودجه سال جاری خبر داد و اعلام کرد: سقف تسهیلات مسکن جوانان طی چند هفته آینده افزایش می یابد و به شبکه بانکی ابلاغ می‌شود. مهدی صحابی با بیان اینکه در قالب قراردادهای فکتورینگ که با همکاری «وزارت امور اقتصادی و دارایی»، «بانک مرکزی» و «سازمان برنامه و بودجه» سامانه مطالبات قراردادی وزارت اقتصاد راه‌اندازی شده است و در قراردادهای فکتورینگ وثیقه‌های بانکی حذف و قرارداد بین پیمانکار و کارفرما جایگزین آن می‌شود. وی تسهیلات مسکن را یکی از مهم‌ترین تدابیر بانک مرکزی به منظور کمک به رشد اقتصاد و تولید دانست و یادآور شد و گفت: شبکه بانکی در سال جاری ضمن حمایت از عرضه و تولید در بخش مسکن، حسب «قانون جهش تولید مسکن» موانع و مشکلاتی که در زمینه‌های مختلف از جمله موانع مربوط به پرداخت تسهیلات پروژه‌ها را براساس مقررات رفع کند؛ همچنین در بخش تقاضا نیز برای اینکه جوانان خانه‌دار شوند و فرهنگ سپرده‌گذاری ترویج پیدا کند، سقف تسهیلات مسکن جوانان طی چند هفتۀ آینده افزایش پیدا خواهد کرد و به شبکه بانکی ابلاغ می‌شود.

آماده‌سازی ناوگان «هما»
برای انجام عملیات حج ۱۴۰۳
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) گفت: با توجه به آغاز عملیات حج تمتع سال ۱۴۰۳ در روزهای پایانی اردیبهشت ماه، هما ناوگان پروازی خود را به این منظور آماده می‌کند. سرپرست معاونت مهندسی و تعمیرات هما با بیان این مطلب گفت: طبق برنامه ریزی‌های انجام شده، پرواز عملیات حج تمتع سال ۱۴۰۳ در روزهای پایانی اردیبهشت ماه سال جاری آغاز می شود و با توجه به گستردگی این عملیات در سطح کشور، هواپیمایی جمهوری اسلامی تمهیداتی برای انجام این عملیات پیش‌بینی و برنامه‌ریزی کرده است. «محمدرضا حسن بوذری» افزود: یکی از این اقدامات، آماده‌سازی ناوگان برای انجام پروازهای این عملیات است. بوذری در مورد این نوع تعمیرات گفت: در این نوع تعمیرات همه قسمت‌های بال و بدنه، موتورها و سیستم‌های الکترونیک مطابق با آخرین استانداردها و بر اساس دستورالعمل کارخانه سازنده مورد بازرسی و چک‌های دقیق قرار می‌گیرند. وی خاطرنشان کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده، این هواپیماها در صورت تامین قطعات مورد نیاز پیش از آغاز عملیات حج فعال خواهند شد. به گزارش ایرنا، پیشتر مسوول ستاد حج تمتع شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از اعزام بیش از ۸۷ هزار زائر در عملیات حج تمتع ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: زائران خانه خدا در قالب گروه‌های مدینه قبل و بعد از تاریخ ۲۴ اردیبهشت عازم سرزمین وحی می‌شوند و عملیات رفت تا ۱۸ خرداد ادامه دارد.

بازآفرینی شهری در ایران با
مشارکت سازمان های بین المللی
تدوین چارچوب برنامه همکاری مشترک بازآفرینی شهری ایران با برنامه اسکان بشر ملل متحد
وی با بیان اینکه برنامه همکاری تدوین شده مشتمل بر مجموعه‌ای از فعالیت‌های مشترک اعم از مستندسازی تجارب برتر، طرح‌های پژوهشی، برگزاری دوره‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی، اجرای پروژه‌های پایلوت است، توضیح‌داد: این برنامه به‌صورت مشترک و با راهبری شرکت بازآفرینی شهری ایران و مشارکت سایر دستگاه‌های ذی‌ربط اعم از وزارتخانه‌ها، شهرداری‌ها و مراکز پژوهشی در سطوح ملی و محلی با همکاری دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران و کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران در کشور اجرا می‌شود. صادق پور ادامه‌داد: چارچوب همکاری یاد شده ذیل برنامه پرچمدار «جوامع محلی فراگیر و شهرهای پررونق» هبیتات تدوین شده است.

خبر خوش وزیر راه و شهرسازی برای مردم

گروه راه ومسکن: تامین مسکن یکی از ضروری ترین وظایف دولت ها به شمار می آید و در این راستا محوری ترین شعارهای مسئولان در سطوح مختلف نیز حول مسئله «تامین مسکن» می چرخد. ساخت 4 میلیون واحد مسکونی در سال در روزهای نخست دولت سیزدهم از جمله وعده هایی به شمار می آید که تا کنون به دلایل مختلف از جمله عدم هماهنگی سازمان های مربوطه هنوز عملیاتی نشده است. واگذاری زمین رایگان از جدیدترین طرح های وزارت مسکن به شمار می آید که به منظور رفع مشکل مسکن و متعادل ساختن بازار مسکن ارائه شده است . وزیر راه و شهرسازی در شانزدهمین جلسه شورای عالی مسکن گفت: تا تابستان امسال زمین تامین شده در بخش شهری و روستایی برای طرح نهضت ملی مسکن به ۱۲۰ هزار هکتار می‌رسد. مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در جلسه شانزدهم شورای‌عالی مسکن که به ریاست رییس‌جمهور برگزار شد، گفت: در تلاش هستیم تا در ۱۴۰۳ گام‌های بلندتری را در بخش مسکن نسبت به ۱۴۰۲ برداریم.

مسکن در سال جاری پویاتر خواهد شد
به گزارش «تجارت»؛ وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه امسال میزان حمایت و کمک‌ها برای تحویل تعداد بیشتر واحدهای مسکونی تقویت خواهد شد، افزود: امروز عملیات افتتاح ۳۳ هزار و ۸۶۳ واحد مسکن مددجویان کمیته امداد امام‌خمینی (ره) آغاز شد که این کار با تلاش‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و در حوزه تامین مالی از طریق شبکه بانکی و از طریق وزارت راه و شهرسازی، کمک های دهیاری ها و شهرداری ها در سراسر کشور انجام شده است. وزیر راه و شهرسازی همچنین در حاشیه این جلسه با اشاره به اینکه توافق شده است تا ماهانه جلسه شورای‌عالی مسکن با حضور رییس جمهور و اعضای اصلی برگزار و در هر جلسه یک مورد افتتاح انجام شود، گفت: در سال گذشته بخشی از واحدهای مسکونی نیروهای مسلح و مسکن اعضای هیات علمی دانشگاه تحویل شد و هم‌اکنون مددجویان کمیته امداد امامی خمینی(ره) واحدهای مسکونی خود را دریافت می‌کنند و مسیر افتتاح‌ها ادامه خواهد یافت. عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به اینکه تامین مسکن در بخش محرومان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ به میزان ۴۴ درصد رشد یافت، توضیح داد: امسال در حوزه مسکن محرومان تصمیمات خوبی گرفته شده است و تلاش می‌کنیم تا میزان افتتاح‌ها در این بخش افزایش یابد.

۶۷۰ هزار قطعه زمین روستایی تامین شد
بذرپاش گفت: با توجه به تامین هزینه آماده‌سازی توسط مجموعه دولت، افزایش تسهیلات مسکن روستایی از ۲۰۰ به ۳۵۰ میلیون تومان به ازای هر واحد و نرخ سود ۵ درصد، ساخت مسکن روستایی سریعتر از مسکن شهری است. هم اکنون در بخش مسکن روستایی بیش از ۶۷۰ هزار قطعه زمین تامین شده که عملیات اجرایی آن آغاز شده است. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: نزدیک به ۵۰۰ هزار مسکن روستایی در حال احداث است و بخشی نیز تحویل شده است. وی توضیح داد: با توجه به آنکه نرخ سود تسهیلات در مسکن شهری بالاتر است تصمیم گرفته شد تا قیمت تمام شده را به طریقی کاهش دهیم. مقرر شده در مواردی که افراد در تامین آورده مشکلاتی دارند، ابتدا تسهیلات بانکی را به پروژه‌ها تزریق کنیم تا پروژه‌ها آغاز شود. بذرپاش گفت: در حوزه آماده سازی زمین مقرر شد تا وزارتخانه کمک بیشتری بکند. همچنین در حوزه تضمین بانکی نیز تصیمات خوبی گرفته شد و مقرر شد تا به شکل زنجیره ای تضمین بانکی انجام شود که این کار کمک خوبی برای تسریع در اجرای نهضت ملی مسکن خواهد بود.

سهم مسکن محرومان از ۲۰۰ همت قانون بودجه تعیین می‌شود
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تخصیص ۲۰۰ همت در تبصره ماده ۱۳ قانون بودجه مصوب شده تا به مسکن محرومان، وام ازدواج و وام فرزند آوری تخصیص یابد، گفت: مقرر شد تا ظرف یک هفته بانک مرکزی سهم مسکن محرومان را از ۲۰۰ همتی که در قانون بودجه آمده است تعیین کند تا هرچه سریعتر این سهم به پروژه مسکن محرومان تزریق شود. اینکه به هر پروژه نرخ ۴۰۰ میلیون تومان به شکل قرض‌الحسنه تزریق شود شتاب خوبی به ساخت مسکن به ویژه در بخش شهری می‌دهد. بذرپاش در خصوص تامین زمین مسکن نهضت ملی مسکن و مقایسه آن با تامین زمین مسکن مهر، گفت: یکی از آورده‌های اصلی دولت در طرح نهضت ملی مسکن، موضوع زمین است و در بسیاری از مناطق شهری، به طور میانگین ۵۰ درصد قیمت واحد مسکونی را زمین به خود اختصاص می‌دهد.