کد خبر: ۵۹۸۶۵
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶
فردا آخرین مهلت رجیستری گوشی‌های تلفن همراه
انواع تبلت‌ها اعم از محصولات اپل و تبلت‌های اندرویدی سیم‌کارت خور که در دست مردم وجود دارد ولی از آنها استفاده نمی شود، تا پایان روز جمعه 31 فروردین باید روشن شوند و با سیم‌ کارت صاحب دستگاه یک‌ تماس از آنها برقرار شود تا در شبکه مخابراتی ثبت شود.
هشدار به ایرانی ها؛ موبایل هایتان را روشن کنید!
تمام برند‌های تلفن همراه تا پایان ساعت ۲۴ سی و یکم فروردین زیر چتر رجیستری قرار می‌گیرند.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: فارغ از نوع برند، تمام تبلت‌ ها و گوشی های سیم‌کارت خور که قابلیت دریافت تماس یا پیامک را دارند از اول اردیبهشت وارد طرح رجیستری می‌شود.
حمیدرضا دهقانی‌نیا افزود: انواع تبلت‌ها اعم از محصولات اپل و تبلت‌های اندرویدی سیم‌کارت خور که در دست مردم وجود دارد ولی از آنها استفاده نمی شود، تا پایان روز جمعه 31 فروردین باید روشن شوند و با سیم‌ کارت صاحب دستگاه یک‌ تماس از آنها برقرار شود تا در شبکه مخابراتی ثبت شود در غیر این صورت سیستم به طور اتوماتیک دسترسی تجهیز این مشترکان را به شبکه اپراتور ها قطع می کند.
وی افزود: از ابتدای طرح رجیستری تا کنون، 210 هزار و 767 تجهیز در لیست سیاه رجیستری قرار گرفته‌اند و بیشترین مورد، مربوط به موبایل‌های اپل با بیش از 108 هزار مورد بوده است و لیست تفکیک‌ شده‌ سایر برند ها به شرح زیر است:
اپل: 108588 عدد
موتورولا: 10450 عدد
گوگل: 231 عدد
بلک‌بری: 933 عدد
ال‌جی: 20754 عدد
نوکیا: 43944 عدد
هواوی: 25794 عدد
سامسونگ گلکسی اس 9: 79عدد
دهقانی‌نیا افزود: به تدریج مودم ها، دانگل‌ها و سایر دستگاه‌های سیمکارت خور هم به طرح‌ رجیستری اضافه خواهند شد. با واردکنندگان این دستگاه‌ها صحبت‌هایی شده و آموزش‌های اولیه به آنها داده شده است.

*همه آنچه باید بدانید تا از رجیستری نترسید !

بعد از اجرایی شدن رجیستری با گوشی قاچاق خداحافظی کنید! گوشی که از این طریق وارد کشور شده باشد فعال نمی شود و گوشی هایی که به سرقت رفته اند نیز غیر فعال می شوند.
طرح رجیستری موبایل این امکان را فراهم می کند تا کسانی که مزاحم تلفنی می شوند به صورت آنلاین ردیابی شوند. با فعالیت این طرح قابلیتی به وجود می آید که گوشی های دست دوم و کارکرده مشخص شوند و امکان فعال شدن نداشته باشند.
همچنین در طرح رجیستری گوشی هایی که تشعشعات بالا داشته و برای سلامتی مضر باشند، غیر فعال شوند. این عبارات از روز اجرای طرح رجیستری گوشی های تلفن همراه در نشریات، جراید و شبکه های اجتماعی بارها و بارها مشاهده شده است. اما حقیقت رسالت طرح رجیستری چیست؟
پس از مدت ها برنامه ریزی و گمانه زنی میان ارگان های ذی ربط، طرح رجیستری شماره‌های تلفن همراه از اواخر مهر ماه سال جاری با رویکرد نظارتی بر حوزه واردات گوشی‌های تلفن همراه از مبادی رسمی کشور اجرایی شد.
براساس این گزارش، سامانه استعلام رجیستری گوشی‌های تلفن همراه راه‌اندازی شد تا متقاضیان خرید این محصول بتوانند در هنگام خرید، کد یکتای محصول مورد نظرشان را به سامانه مذکور ارسال کنند تا از واردات رسمی آن مطلع شوند در غیر این صورت محصول مورد نظر خارج از سرویس خواهد بود.
به عبارت ساده تر، قرار است گوشی‌های تلفن همراه در شبکه ارتباطی کشور «ثبت» شوند تا امکان استفاده از آنها در اپراتورهایی نظیر همراه اول، ایرانسل، رایتل و… وجود داشته باشد.
این طرح برای مقابله با قاچاق گوشی‌های تلفن همراه اجرایی شده و قرار است از این پس تنها محموله‌هایی که از طریق مبادی رسمی (گمرکی) وارد کشور می‌شوند، سریال‌شان در مرکز داده تعبیه شده ثبت شود تا زمانی که مشترکان سیم‌کارت خود را در آن قرار می‌دهند، امکان استفاده از آن گوشی‌ها وجود داشته باشد.
طبیعی است که در چنین شرایطی اگر گوشی خارج از مسیر رسمی (مبادی گمرکی) وارد کشور شده باشد، به دلیل آنکه سریال آنها در سامانه مذکور ثبت نشده، امکان استفاده از آن در شبکه اپراتورها وجود نخواهد داشت.
با توجه به اینکه براساس آمار ارائه شده توسط مسئولان اجرایی کشور، در حال حاضر حدود 95 درصد واردات گوشی از طریق مبادی غیررسمی صورت می‌گیرد، رجیستری به دنبال ساماندهی این بخش و به نوعی تأمین حقوق گمرکی و درآمدهای مالیاتی دولت است.
با توجه به اینکه قرار است این طرح در برخورد با برندهای قاچاقی که از این پس وارد کشور می‌شوند، اجرا شود و با گوشی‌های فعالی که در حال حاضر از اپراتورهای تلفن همراه خدمات می‌گیرند برخوردی نمی کند و مشترکان کنونی تلفن همراه می‌توانند IMEI یعنی همان شناسه یکتای گوشی خود را به سامانه 7777 ارسال کنند تا از استعلام گوشی خود مطلع شوند.

*IMEI چیست و برای چه اهمیت دارد؟
IMEI بر‌گرفته از عبارت "International Mobile Equipment Identity” یا «شناسه بین المللی تجهیزات موبایل» است. این شناسه بر روی جعبه یا حتی رسید نوشته شده‌ است.
"IMEI”را می توان به شماره‌ شناسنامه‌ گوشی تعبیر کرد. کار این کد ۱۴ رقمی چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ هر گوشی جدیدی که ساخته می‌شود، باید یک کد منحصر به فرد داشته باشد که تا آخر عمر دستگاه با آن باقی خواهد ماند. از آن‌جایی که گوشی‌های هوشمند روز به روز بیشتر و بیشتر در معرض خطر سرقت قرار دارند، اهمیت IMEI و یادداشت آن نمایان‌تر می‌شود. IMEI همان طور که پیش‌تر گفته‌ شد، یک کد ۱۴ رقمی به همراهی ۲ رقم کد "SV” ‌یا "Software Version” که بیشتر در دستگاه‌های جدید دیده می‌شود. هدف استفاده از IMEI، برای شناسایی تلفن‌های همراه و همچنین مسدود سازی آن‌ها از طریق شبکه است. در صورت مفقودی گوشی، می توان با ارائه این کد به اپراتور، گوشی‌ را مسدود کرد تا احیانا از آن سوء استفاده نشود. پلیس هم معمولاً گوشی‌های دزدیده شده را با IMEI آن‌ها طبقه‌بندی و ردیابی می‌کند.
از سال 2004 به بعد، فرمت این کد به صورت AA-BBBBBB-CCCCCC-D در‌آمده است. دو بخش اول، یعنی بخش A و B به عنوان کدهای تخصیص نوع (Type Allocation Code) یا TAC شناخته می‌شوند که با استفاده از آن‌ها می‌توان فهمید که این کد مربوط به کدام سازنده‌ تلفن همراه و همچنین کدام مدل از محصولات آن سازنده است.
برای مثال، گوشی‌های جدید iPhone 5 همگی TAC برابر با 332700-01 و Samsung Galaxy S II نیز TAC برابر با 853704-35 دارند. بخش بعدی یا همان بخش C یک کد منحصر به فرد برای همان گوشی است که توسط سازنده تعیین می‌شود. اما همان طور که گفته شد این کد ۱۴ رقمی‌ است، پس چرا اینجا ۱۵ رقم است؟ جواب در این‌ نکته است که آخرین بخش یا همان بخش D، فقط برای بررسی صحت بخش‌های پیشین یعنی A و B و C در نظر گرفته شده و با برخورداری از این 3 بخش، می‌توان بخش آخر را محاسبه کرد! این مورد برای شناسایی کدهای ساختگی کاربرد دارد. برای محاسبه‌ این عدد می‌توان به imei.info/calc مراجعه کرد.
توجه داشته باشید IMEI مربوط به خود گوشی‌ است و هیچ ارتباطی با سیم‌کارت یا حتی سیستم عامل تلفن همراه‌ ندارد.

*چگونه IMEI گوشی مشخص می شود؟

تعداد بسیار زیادی از مدل‌های تلفن همراه با شماره‌گیری *#06# (از راست به چپ) کد IMEI را خواهید دید. این روش برای گوشی‌های قدیمی و حتی تعدادی از جدیدترها می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. امّا برای تلفن های هوشمند‌ باید از روش‌های زیر استفاده کرد:
• سیستم عامل iOS: مسیر Settings > General > About
• سیستم عامل آندروید: Settings و در ادامه بخش About Phone
• دستگاه‌های سونی یا سونی‌اریکسون قدیمی: بر روی صفحه کلید موبایل از چپ به راست * Right * Left Left * Left * کلیک شود.
• دستگاه‌های بلک‌بری یا سونی‌اریکسون‌های جدیدتر: بخش Options و سپس Status
سایت IMEI.info بهترین مرجع برای کسب اطلاعات در خصوص شناسه بین المللی تجهیزات موبایل است.
شماره‌های IMEI بسیار مهم هستند و باید حتماً آن‌ها را در جایی یادداشت و محفوظ نگهداری کرد. این کدها علاوه بر کمک به برگرداندن گوشی در صورت دزدیده شدن، می‌توانند از سوءاستفاده‌های احتمالی هم جلوگیری کنند.

*راهنمای خرید گوشی موبایل بعد از اجرای طرح رجیستری

براساس قوانین و مقررات مصوب در طرح رجیستری گوشی های تلفن همراه، ضروری است که متقاضیان خرید گوشی، انجام اقداماتی را جدی بگیرند تا وارد «لیست خاکستری» که فرصتی یک ماهه برای پرداخت عوارض گمرک است، نگردند.
۱- گزینش کد IMEI از تنظیمات موبایل یا روی جای باطری (درصورت باز شدن بدنه)
۲- استعلام کد IMEI از سامانه #۰۶#*
۳- مقایسه رقم‌های مذکور با کد درج شده روی جعبه
۴- گذاشتن سیم کارت در تلفن همراه و دریافت اس‌ام‌اس اصالت موبایل (بدین ترتیب اپراتور با تطابق IMEI موبایل با لیست گمرگ، سرویس گیری برای تلفن همراه مذکور را ممکن می‌سازد).
نباید از نظر دور داشت که موبایل‌های فعال کاربران شامل طرح رجیستری نمی‌شوند، چرا که قبلاً روند مورد نظر را طی نموده‌اند و کاربران باید در نظر داشته باشند که هیچ فروشنده‌ای تحت هیچ عنوانی حق ندارد هزینه‌ای برای اجرای طرح رجیستری از خریدار اخذ کند و بهتر است در صورت مشاهده چنین رفتاری، به مراجع ذی صلاح گزارش داده شود.
خریدار باید قبل از خرید با روش‌های اشاره شده، متوجه ورود غیرقانونی آن به کشور بشود.
اگر موبایلی قاچاق تهیه شده باشد، این امکان وجود دارد که صاحب گوشی یک ماه به صورت مشروط از اپراتور انتخابی خود سرویس بگیرد، اما طی پیغامی به وی اطلاع داده خواهد شد که در لیست خاکستری قرار دارد و سرویس وی پس اتمام دوره یک ماهه قطع خواهد شد.
چنانچه قصد دارید این طرح را به زبان ساده برای فردی توضیح دهید، می توانید این گونه از بایدها و نبایدهای رجیستری موبایل بگویید که در طرح رجیستری گوشی تلفن‌های همراه، گوشی‌های موبایل مشترکان بر اساس شماره سریال گوشی و شماره سریال سیم کارت در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت می‌شوند و به محض روشن شدن در شبکه تلفن همراه، این شماره سریال‌ها با پلتفرم شبکه مخابراتی کشور مطابقت داده می‌شوند و در صورت عدم تطابق امکان بهره گیری از گوشی خریداری شده وجود نخواهد داشت. به همین آسانی…

اگر دستگاهم را رجیستر نکنم، چه می‌شود؟

در صورتی که گوشی یا تبلت‌ مشمول‌تان در زمان طرح رجیستری خریداری شده باشد و نسبت به ثبت آن اقدام نکرده باشید، بعد از گذشت 30 روز استفاده، سیمکارت موجود در دستگاه دیگر شناخته نشده و نمی‌تواند به شبکه مخابراتی ایران متصل شود. این قضیه برای گوشی مسافران هم صادق بوده و این دسته از افراد تنها 30 روز می‌توانند بدون رسیدگی به شرایط و ضوابط گمرک از دستگاه‌شان استفاده کنند.

چگونه گوشی و یا تبلت را رجیستر کنم؟

دو راه برای رجیستر کردن دستگاه الکترونیکی شما وجود دارد. یکی با استفاده از وب‌سایت و دیگری توسط کد USSD بوده که در ادامه هر دو را برای‌تان توضیح داده‌ایم:

آموزش رجیستری گوشی با استفاده از وب‌سایت

  1. وارد سایت سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی (همتا) شوید.
  2. شماره تلفن همراه خود را وارد کرده و بر روی ادامه کنید.

آموزش رجیستری گوشی

  1. کد ارسال شده توسط پیامک را به همراه کد تصویر امنیتی وارد کرده و بر روی ورود کلیک کنید.

آموزش رجیستری گوشی

  1. با وارد شدن به صفحه جدید، از نوار سمت راست، بر روی فعال سازی تلفن همراه کلیک کنید.

آموزش رجیستری گوشی

  1. شماره تلفن همراه، شناسه IMEI دستگاه و کد فعالسازی را وارد نمایید.

آموزش رجیستری گوشی

  1. در آخر بر روی فعالسازی کلیک کرده و تغییرات را اعمال کنید.

آموزش رجیستری گوشی با استفاده از سامانه USSD

  1. شماره #7777* را توسط دستگاه شماره گیری کنید.
  2. بعد از باز شدن سامانه، با شماره گیری 2 و دکمه Send، گزینه فعالسازی را انتخاب کنید.

آموزش رجیستری گوشی

  1. شناسه IMEI دستگاه را وارد نمایید.

آموزش رجیستری گوشی

  1. شماره تلفن همراه خود را وارد کنید.

آموزش رجیستری گوشی

  1. کد فعال سازی را وارد نمایید.

آموزش رجیستری گوشی

  1. ثبت دستگاه را با ارسال عدد 1 تایید کنید و منتظر پیامک اتمام مراحل بمانید.

برای رجیستری گوشی و تبلت توسط وب‌سایت و USSD، به موارد زیر توجه کنید:

  • در صورت موفق بودن عملیات ثبت دستگاه، پیامک تایید برای‌تان ارسال می‌گردد.
  • کد فعال‌سازی هنگامی که گوشی را خریداری می‌کنید، توسط فروشنده در اختیارتان قرار می‌گیرد.
  • شناسه IMEI دستگاه از روی جعبه و یا معمولا در مسیر Settings -> About phone -> Status -> IMEI information گوشی قابل دسترسی است.
  • توسط اپلیکیشن سامانه همتا که برای اندروید و iOS موجود بوده هم می‌توانید دستگاه خود را ثبت و کنترل کنید.

آموزش رجیستری گوشی

خرید و فروش گوشی و تبلت دست دوم به چه صورت انجام می‌شود؟

در صورتی که دستگاهی که می خواهید بخرید و یا بفروشید مشمول طرح رجیستری باشد، باید شماره ثبت شده را توسط وب‌سایت یا سامانه #7777* و بخش انتقال مالکیت، تغییر دهید.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار