کد خبر: ۱۹۰۶۰۶
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۴
اضافه کاری ازجمله مزایای قانونی کارگران می باشد که ساعات آن به توافق بین کارگر و کارفرما بستگی دارد. اکثر کارگران در طول مدت کار خود اضافه کاری داشته اند و به همین دلیل نحوه محاسبه اضافه کاری و قوانین آن برای حسابداران برای کارگران از اهمیت قابل توجهی برخوردار می باشد.

اگر شما هم ازجمله افرادی هستید که میخواهید بدانید اضافه کاری مطابق قوانین اداره کار به چه صورت محاسبه می شود، حتما تا انتهای با ما همراه باشید.

اضافه کاری چیست؟

مطابق قانون کار، ساعت کاری برای کارگران در طول روز ۷.۳۳ ساعت و در طی یک هفته ۴۴ ساعت در نظر گرفته شده است. بنابراین هر ساعتی اضافه بر این میزان، اضافه کاری محسوب خواهد شد اضافه کاری از مواردی می باشد که کارگران و کارمندان در حیطه شغلی خود با آن سروکار دارند و گاهی در محاسبه اضافه کاری با کارفرمای خویش به مشکل برمی‌خورند. 
البته گفتنی است که بعضی از مشاغل به علت سختی و آسیب پذیری آن ساعت کاری کم تری را دارا می باشند. به این ترتیب ساعات کاری به صورت زیر در قانون کار تعریف می شود: 

  • مشاغل معمولی ۷.۳۳ ساعت در روز و ۴۴ ساعت در هفته 
  • مشاغل سخت و زیان آور ۶ ساعت در روز و ۳۶ ساعت در هفته 

مطابق ماده ۹۵ قوانین اضافه کاری کارگران:

  • طبق ماده ۸۳، اضافه کاری برای افرادی که سن آن ها پایین ۱۸ سال است غیرقانونی در نظر گرفته شده و قانون هم با افراد متخلف برخورد جدی خواهد نمود.
  • مطابق با ماده ۶۱ برای کارگرانی که ساعت کاری آن ها، بین ۲۲ تا ۶ صبح می باشد. اضافه کاری برای این افراد سخت و طاقت فرسا می باشد و مجاز به انجام اضافه کاری نمی‌ باشند.

آموزش محاسبه اضافه کاری

محاسبه اضافه کاری که تمامی افراد شاغل در حیطه شغلی خود با آن سروکار دارند طبق فرمولی ثابت انجام می‎ شود. فرمول محاسبه اضافه کاری به شرح زیر می باشد:
ساعات اضافه کاری * ۱.۴* ۲۲۰ / (حق مسکن + حق بن + حقوق پایه) = فرمول اضافه کاری
به طور مثال: طبق فرمول بالا ۲ ساعت اضافه کاری به شکل زیر محاسبه می شود. 
 ۴۷۱,۶۰۸ = ۲ * ۱.۴* ۲۲۰ / (۴,۵۰۰,۰۰۰ + ۶,۰۰۰,۰۰۰ + ۲۶,۵۵۴,۹۵۰) 
همچنین برای ۵ ساعت اضافه کاری در طول ماه مبلغ ۴۹۳/۸۴ اضافه حقوق و دستمزد در نظر گرفته شده است که این اضافه کاری در ساعات روز، تعطیلات و شبانه متفاوت حساب می ‌شود. به این ترتیب که: 
دستمزد یک ساعت جمعه کاری برابر است با ۳۰۳/۴۸ ریال 
دستمزد یک ساعت شب کاری برابر است با ۲۶۵/۴۲ ریال 

محاسبه اضافه کاری


نکته: شغل هایی که دارای دو شیفت صبح و عصر می باشند؛ برای شیفت عصر محاسبه اضافه کاری به این صورت است که علاوه بر ۴۰ % اضافه کاری باید ۳۵ % هم برای شیفت عصر اضافه پرداخت شود. 

محاسبه اضافه کاری در نرم افزار حقوق و دستمزد

برای محاسبه اضافه کاری در نرم افزار حقوق و دستمزد باید ۴ مرحله را طی نمایید، که هریک از این مراحل به شرح زیر می باشند.

  1. ابتدا باید عامل کارکرد اضافه کاری را در بخش عوامل کارکردی نرم افزار تعریف نمایید. 
  2. عامل حقوقی اضافه کاری را بخش عوامل حقوقی اضافه کاری تعریف کنید. توجه داشته باشید که در هنگام تعریف عامل حقوقی اضافه کاری باید مشخص کنید که این عامل مشمول بیمه و مالیات می باشد.
  3. پس از تعریف عوامل باید در بخش فرمول دهی عوامل نرم افزار حقوق و دستمزد برای اضافه کاری فرمول تعریف شد. مطابق قانون کار دستمزد اضافه کاری به اندازی ¼ دستمزد یک ساعت کار عادی کارگر می باشد. برای بدست آوردن حقوق یک ساعت کار عادی کارگر باید مبلغ حقوق پایه، حق مسکن و حق بن وی را با هم جمع نموده و بر تعداد ساعات موظفی کار کارگر در طول ماه تقسیم نمود. ساعات کار کارگر در طول ماه در هر شرکت بستگی به نظر کارفرما داشته و یکی از ۴ حالت ۱۷۶ ساعت، ۱۹۴ ساعت، ۱۹۶ ساعت یا ۲۲۰ ساعت می باشد. البته اغلب شرکت ها ۲۲۰ ساعت را به عنوان مبنای محاسبه اضافه کاری درنظر می گیرند. 
  4. پس از بدست آمدن حقوق یک ساعت کارگر فقط باید دستمزد یک ساعت کار گارگر را در میزان ساعات اضافه کاری وی ضرب نموده و عدد بدست آمده را در عدد ۱.۴ ضرب نمایید، بدین طریق مبلغ اضافه کاری بدست می آید.

فرمول محاسبه اضافه کاری به شرح زیر می باشد:

ساعات اضافه کاری * ۱.۴*۲۲۰ / (حق مسکن در حکم + حق بن در حکم + حقوق پایه در حکم) = فرمول اضافه کاری

لازم به ذکر می باشد که در نرم افزار های حقوق و دستمزد نیازی به محاسبه دستی مبلغ اضافه کاری نمی باشد و پس تعریف عامل کارکردی، عامل حقوقی و فرمول اضافه کاری، فقط باید ساعات اضافه کاری کارگر در بخش ورود اطلاعات ماهیانه وارد شود. بدین طریق پس از محاسبه حقوق نرم افزار به صورت اتوماتیک مبلغ اضافه کاری کارگر را محاسبه می نماید.

معرفی بهترین نرم افزار حقوق و دستمزد

برای معرفی بهترین نرم افزار حقوق و دستمزد ابتدا باید ویژگی های عمومی و قابلیت های خاص نرم افزار های حقوق و دستمزد را بشناسید تا بتوانید از بین نرم افزار های موجود، بهترین نرم افزار حقوق و دستمزد را شناسایی نمایید.
قابلیت های عمومی که نرم افزار حقوق دستمزد می تواند داشته باشد عبارتند از: برخورداری از بانک اطلاعاتی، سرعت پردازش بالا، عدم اشتباه در محاسبات و ... که تمامی انواع نرم افزار حقوق و دستمزد باید این خصوصیات را داشته باشند.
 

نرم افزار حقوق و دستمزد

اما مهم ترین قابلیت های نرم افزار حقوق و دستمزد که ممکن است برخی از نرم افزار ها آن ها را نداشته باشند عبارتند از:

  1. محاسبه حقوق با عوامل پیچیده مانند محاسبه عیدی، سنوات، حق اولاد و ... 
  2. تهیه دیسکت مالیات
  3. تهیه دیسکت بیمه
  4. صدور اتوماتیک اسناد حقوق و دستمزد
  5. صدور فیش های حقوقی جداگانه به تفکیک مراکز هزینه و ...
  6. پشتیبانی و خدمات پس از فروش 

ویژگی های نرم افزار حقوق و دستمزد فرداد 

نرم افزار حقوق و دستمزد فرداد یکی از نرم افزار های حقوق و دستمزد مطرح در بین رقیبان خود در بازار حسابداری می باشد. ازجمله قابلیت های مهم نرم افزار حقوق و دستمزد فرداد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • امکان تعریف انواع عوامل و فرمول های حقوقی
  • صدور انواع احکام پرسنلی به صورت دستی و اتوماتیک
  • امکان ایمپورت اطلاعات کارکرد پرسنل از دستگاه حضور و غیاب در نرم افزار 
  • محاسبه انواع مزایا و کسورات پرسنل ازجمله حقوق ماهیانه، عیدی، سنوات و بازخرید مرخصی
  • امکان تهیه دیسکت بیمه، مالیات و بانک
  • تهیه انواع فیش های حقوقی، فیش تسویه حساب، گزارشات حقوق و ....
  • امکان ارسال فیش های حقوقی ازطریق ایمیل و یا تلگرام برای پرسنل
  • قابلیت تعریف جدول مالیاتی، سقفی روزانه بیمه و سقف سالیانه عیدی
  • امکان ایمپورت اطلاعات در نرم افزار از طریق فایل اکسل

دانلود نرم افزار حقوق و دستمزد فرداد

شرکت فرداد این امکان را فراهم نموده است که برای بررسی امکانات و ویژگی های نرم افزار ابتدا دموی آن را بصورت کاملا رایگان مشاهده کنید و سپس در صورت رضایت، نسبت به خرید آن اقدام کنید. برای دانلود دموی رایگان نرم افزار حقوق و دستمزد فرداد می توانید به سایت نرم افزار حسابداری فرداد به آدرس www.fardadgroup.com مراجعه نموده و دموی نرم افزار حقوق و دستمزد فرداد را دانلود نمایید. همچنین می توانید برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان فروش شرکت نرم افزاری فرداد با شماره تلفن ۴۳۰۲۷-۰۲۱ تماس بگیرید. 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار