کد خبر: ۲۱۵۲۹۰
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۸
وزیر نفت خبر داد:
وزیر نفت از سرمایه‌گذاری مشترک برای تولید ال‌ان‌جی (گاز طبیعی مایع) و فناوری‌های مرتبط با تأسیسات گازی و مذاکره با شرکت گاز پروم خبر داد.

تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه

دومین همایش اقتصادی خزر  با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری ایران و نخست وزیران چهار کشور ساحلی دیگر در شهر مسکو در حال برگزاری است و وزیر نفت ایران هم برای حضور در این همایش به روسیه سفر کرده است.

طبق اعلام وزارت نفت، ایران و روسیه به‌عنوان کشورهای صادرکننده گاز همکاری‌های فراوانی در حوزه سوآپ انرژی انجام داده‌اند و در سفر به روسیه هم تفاهم‌های تازه‌ای برای ایجاد تأسیسات و بهره‌برداری از میدان‌های گازی مشترک ایجاد می‌شود.

همچنین در این همایش فرصت پیگیری موضوعاتی مانند توسعه همکاری‌های فنی، مهندسی، فناوری و آموزشی حوزه نفت و گاز، توسعه همکاری‌ها در حوزه تجارت، سوآپ و ترانزیت نفت، گاز و فرآورده‌های نفتی، ایجاد کنسرسیوم مشترک انرژی با حضور شرکت‌های بخش خصوصی و دولتی همسایگان دریای خزر برای توسعه و بهربرداری از میدان‌های نفتی دریای خزر وجود دارد.

ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری مشترک بین کشورهای همسایه دریای خزر و استفاده از آن برای تأمین مالی برنامه‌های توسعه‌ای صنعت نفت و  بهره‌برداری از منابع نفتی دریای خزر و توسعه همکاری‌ها و مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه نفت و گاز کشورهای همسایه دریای خزر برای اجرای پروژه‌های اولویت‌دار، تبادل دانش و توسعه تجارت به‌خصوص در بخش پالایشگاهی و پتروشیمی به‌عنوان دیگر موضوعات قابل طرح در این همایش نام برده شده است.

قرار است میزگردی هم با عنوان «پروژه‌های همکاری انرژی حوزه دریای خزر» برگزار شود که در آن درباره دیدگاه کشورهای همسایه خزر در زمینه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منابع انرژی آن دریا بحث و تبادل نظر می‌شود.

جواد اوجی در حاشیه این همایش، همکاری دو کشور ایران و روسیه در میدان‌های پارس شمالی، کیش و  فشارافزایی میدان پارس جنوبی را موضوعی مهم برشمرد و اظهار کرد: در زمینه صادرات گاز به پاکستان و عمان نیز تفاهم‌نامه‌هایی امضا کرده‌ایم و احداث خط لوله صادرات به این دو کشور همسایه به‌صورت مشترک میان ایران و روسیه انجام خواهد شد.

وزیر نفت، با اشاره به جایگاه شرکت گاز پروم روسیه در صنایع نفت و گاز در دنیا از سرمایه‌گذاری مشترک برای تولید ال‌ان‌جی (گاز طبیعی مایع) و فناوری‌های مرتبط با تأسیسات گازی خبر داد و تصریح کرد: خوشبختانه با این شرکت و شرکت‌های دیگر مذاکرات خوبی انجام شده است که سقف تفاهم‌نامه‌های آن تا ۴۰ میلیارد دلار می‌رسد و این شرکت‌ها در میدان‌های نفت و گاز کشورمان سرمایه‌گذاری می‌کنند و هزینه‌های آن را  پس از بهره‌برداری از بخش تولید برداشت خواهند کرد.

او با اشاره به سوآپ فرآورده‌های نفتی نظیر بنزین در دریای خزر و نیز تهاتر اقلام غیرنفتی با نفت گفت: دو کشور قادر هستند تا ۱۰ میلیون تن سوآپ فرآورده‌های نفتی و غیرنفتی داشته باشند که خوشبختانه تأسیسات زیربنایی آن وجود دارد.

طبق اطلاعات سایت وزات نفت، وی همکاری ایران با کشورهای حوزه خزر در موضوع نفت و گاز و انرژی را راهبردی خواهند و افزود: قطع گاز صادرات روسیه به اروپا و تغییر شرایط بین‌المللی سبب شده تا ایران بتواند پل انتقال فرآورده‌های نفتی و گازی روسیه به سایر کشورها باشد و به قطب گازی منطقه تبدیل شود.

وزیر نفت به موضوع ترانزیت برق نیز اشاره و تصریح کرد: در این زمینه خطوط انتقال نیرو در کشور ظرفیت مناسبی برای انتقال برق از آذربایجان و ترکمنستان به کشورهای دیگر و حتی سوآپ با کشورمان را فراهم کرده است و تلاش می‌کنیم از نظر فنی همه اشکالات این موضوع را رفع و رجوع کنیم.

اوجی به سایر همکاری‌های دو کشور در حوزه ترانزیت، پتروشیمی، سرمایه‌گذاری‌های مشترک، تأمین تبادلات محصولات کشاورزی و تولید محصولات دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: تولیدات مشترک شرکت‌های دو کشور در بخش‌های مختلف نظیر پمپ‌های درون‌چاهی افزون بر تأمین نیاز داخلی به بازارهای منطقه نیز صادر می‌شود و ایران در این بخش دانش و فناوری لازم را بومی خواهد کرد.

وی اظهار امیدواری کرد که با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری در مسکو و گفت‌وگوهای دو و چندجانبه با کشورهای ساحلی خزر، بتوان مناسبات اقتصادی با کشورهای این منطقه را بیش از گذشته توسعه داد و توافق‌های انجام شده را عملیاتی کرد.

همایش اقتصادی خزر یک رویداد اقتصادی بین‌المللی است که هدف آن فراهم آوردن زمینه‌ای برای ایجاد شرایط برای پروژه‌های بزرگ سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و تجاری برای کشورهای حاشیه خزر است. نخستین همایش اقتصادی خزر در سال ۱۳۹۸ در آوازا ترکمنستان برگزار شد و هدف اصلی آن کمک به غلبه بر موانع جغرافیایی و اطلاعاتی برای سرمایه‌گذاری در کشورهای منطقه خزر بود. ایران، روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان کشورهای همسایه خزر هستند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار