کد خبر: ۴۸۳۳
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۳
رئیس سازمان غذا و دارو:
دیناروند گفت: با روند صعودی سرطان، دیابت، بیماری‌های قلب و عروق مواجه هستیم/ نشان "سلامت" به شرکت‌هایی که شکر و نمک کمتری مصرف می‌کنند، اهدا می‌شود
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از نسیم، رسول دیناروند در مراسم افتتاحیه نخستین کنگره بین المللی و سیزدهیمن کنگره سراسری تغذیه ایران ادامه داد: آمار ارائه شده در روزنامه‌ها مبنی بر سونامی سرطان صحت ندارد و آمارها ی وزارت بهداشت این موضوع را تأیید نمی‌کند ولی با روند صعودی سرطان، دیابت، بیماری‌های قلب و عروق مواجه هستیم.

وی اضافه کرد: چاره اصلی پیشگیری از بروز بیماری که با اصلاح شیوه زندگی و اصلاح تغذیه جامعه این موضوع قابل انجام است بیست سال پیش نگران کمبود کالری افراد بودیم ولی در حال حاضر 50 درصد جمعیت کشور دچار چاقی یا اضافه وزن هستند. در جامعه ما چربی و شکر بیش از میزان توصیه دریافت می‌شوند و مصرف نمک دو برابر بیشتر از میزان توصیه شده است. صدا و سیما به جای اینکه پزشکان را دعوت کند تا در مورد بیماری‌ها صحبت کنند، باید متخصصین تغذیه را دعوت کند تا تغذیه سالم را ترویج نمایند.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: کربوهیدرات‌ها مضرتر از چربی‌ها هستند سرانه غلات ما سه برابر میانگین کشورهای دیگر است. ایران در مصرف نوشابه بالاترین نیست و باید از آمارهای اغراق‌آمیز بپرهیزیم؛ مصرف نوشابه در ایران یک چهارم مصرف آمار رتبه اول است. سرانه مصرف میوه و سبزی در ایران دو برابر کشورهای مطرح جهان است ولی هنوز جای دارد که افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه اسید چرب ترانس روغن‌های تولید کشور بالا است به طوری که اسید چرب ترانس 20 درصد برای مصارف صنعتی و 5 درصد برای خانوارها است که باید کاهش یابد تا پایان دولت یازدهم اسید چرب ترانس در هیچ روغنی نباید بیشتر از 2 درصد باشد و تا سال 96 این کار را انجام خواهیم داد. اسید چرب اشباع را در سال 93 به میزان 40 درصد کاهش دادیم که عدم واردات روغن پالم از جمله این موارد است.

دیناروند افزود: نشان سلامت به شرکت‌هایی که شکر و نمک کمتری مصرف می‌کنند از جمله برنامه‌های سلامت است که در این عرصه امسال صد فراورده غذایی سالم و مفید این نشان را دریافت کردند. علامت راهنمایی تغذیه‌ای با سه رنگ سبز، زرد و قرمز در سال جاری شروع و در سال 94 همه مواد غذایی را شامل خواهد شد به طوری که غذاهای سالم و مورد تأیید با رنگ سبز و غذاهای مضر با رنگ قرمز مشخص خواهند شد.


نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار