کد خبر: ۱۴۸۰۹۵
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۴
رئیس‌جمهور آمریکا لایحه اعطای مصونیت به سودان را در ارتباط با بمب‌گذاری‌های سال 1998 به عنوان بخشی از مشوق عادی‌سازی روابط خارطوم با رژیم صهیونیستی امضا کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه لایحه‎ای را امضا کرد که به سودان در مقابل پرونده‌های قضایی آینده از سوی خانواده‌های قربانیان بمبگذاری‌های سال ۱۹۹۸ در سفارتخانه‌های آمریکا در آفریقای شرقی مصونیت می‌دهد و در عین حال به گزارش «آکسیوس»، امکان اعطای کمک مالی و وام به سودان به مبلغ حدود یک میلیارد دلار را فراهم کند.

به گزارش این پایگاه خبری آمریکایی، این لایحه مصونیتی در مقابل دادخواست‌های خانواده‌های قربانیان ۱۱ سپتامبر برای سودان فراهم نمی‌کند.

این اقدام به عنوان بخش مهمی از توافق دولت ترامپ با مقامات سودان در ازای عادی‌سازی روابط این کشور آفریقایی با رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.

در هفته‌های اخیر مذاکرات فشرده سیاسی در واشنگتن بر سر این لایحه در جریان بوده است. دولت سودان خواستار مصونیت قانونی کامل است اما گروهی از دموکرات‌ها از جمله «چاک شومر» رهبر اقلیت‌ دموکرات سنا و سناتور «رابرت منندز» با اعطای مصونیت به سودان در خصوص پرونده‌های قضایی آینده مرتبط با حوادث ۱۱ سپتامبر مخالفت کردند.

پیشتر و در پی در پی سازش خارطوم با تل‌آویو، آمریکا سودان را از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج کرد.

سفارتخانه آمریکا در سودان آن زمان طی بیانیه‌ای در صفحه فیس‌بوک خود اعلام کرد: «مدت ۴۵ روزه پس از اطلاع‌ به کنگره پایان یافت و وزیر خارجه ابلاغیه‌ای مبنی بر حذف نام سودان به عنوان کشور حامی تروریسم، امضاء کرد و این ابلاغیه از امروز (۱۴ دسامبر) به اجرا در می‌آید تا در اسناد فدرال ثبت شود.»

مجلس نمایندگان آمریکا در اکتبر گذشته ابلاغیه‌ای از جانب دولت دونالد ترامپ مبنی بر خارج کردن نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم، دریافت کرده بود. این تصمیم دولت آمریکا بلافاصله پس از سازش سودان با رژیم صهیونیستی گرفته شد.

سودان از سال ۱۹۹۳ به بهانه حمایت از گروهک القاعده و به اتهام پناه دادن به «اسامه بن لادن» در فهرست موسوم به «کشورهای حامی تروریسم» آمریکا قرار گرفته بود. اما در تاریخ  ۲۳ اکتبر (دوم آبان)، آمریکا، رژیم صهیونیستی و سودان در بیانیه مشترکی از دستیابی خارطوم و تل‌آویو به توافق عادی‌سازی روابط بین این دو طرف خبر دادند و در پی آن دولت آمریکا به خارطوم قول داد که نام سودان را از فهرست مذکور خارج سازد.

دولت خارطوم بر این باور است که با خروج از این فهرست، می‌تواند وام‌های اقتصادی بیشتری دریافت کرده و سرمایه‌گذاران را وارد سودان کند. با این حال دونالد ترامپ در ۲۸ آبان ماه، وضعیت اضطراری در قبال سودان را یک سال دیگر تمدید کرد.

انتهای پیام/م

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار