کد خبر: ۱۸۱۰۵۳
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۲:۲۸
مدیرکل غله استان زنجان فعالیت‌های این اداره کل را در ارتباط با خرید و صادرات گندم، آرد، خرید کلزا تشریح کرد و گفت: گندم از زنجان به استان‌های شمالی و استان‌های تهران و البرز ارسال می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران همواره به عنوان بازوی توانمند دولت در انجام وظایف حاکمیتی تهیه و تامین، خرید، ذخیره‌سازی و توزیع کالاهای اساسی کشور مطرح بوده و با برخورداری از تجربیات و امکانات فراوان و بدنه کارشناسی قوی، یکی از برندهای شناخته شده و معتبر جمهوری اسلامی ایران در بازار جهانی کالاهای اساسی به شمار می‌رود.

شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، بسیاری از چالش‌ها و بحران‌های مرتبط با کمبود کالاهای اساسی و پر مصرف کشور در طول سالیان گذشته به سر پنجه تدبیر، توانمندی و اعتبارات بین‌المللی این شرکت مرتفع شده است.

پس از ادغام‌های مختلف معاونت بازرگانی و انحلال شرکت غله در برهه‌های زمانی متعدد در خرداد ماه سال ۱۳۹۸ شرکت غله به وزارت صمت انتقال یافت و همه شرکت‌های غله و خدمات بازرگانی مناطق ۱۴ گانه کشور منحل شده و به اداره کل تبدیل و همچنین از وزارت جهاد کشاورزی منفک و به وزارت صنعت، معدن و تجارت ملحق شدند،که در سال ۱۴۰۰ بر اساس مصوبه هیات دولت شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران مجددا زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی مغشول به فعالیت است.

اتخاذ سیاست‌های مناسب و کاربرد روش‌های صحیح در زمینه ارائه خدمات بازرگانی و ایجاد تأسیسات مربوط به کالاهای اساسی، حساس و ضروری و بهسازی امکانات و خدمات موجود و گسترش آن در سطح کشور به منظور بهبود امور مربوط به تامین و خرید، نگهداری، بسته‌بندی، پخش و توزیع و سایر موارد مرتبط با کالاهای اساسی و تشویق و راهنمایی بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در موارد مذکور از جمله اهداف شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران است.

نقش و جایگاه شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران در انجام ماموریت‌های بخش بازرگانی کشور شامل تهیه و تامین کالاهای اساسی و استراتژیک از جمله گندم، برنج، روغن خام و شکر خام و ...، بهسازی امور مربوط به خرید، ذخیره‌سازی و نگهداری و توزیع کالاها و نظارت کامل بر اجرای این امور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار و بیانگر حضور فعال شرکت بازرگانی دولتی ایران در عرصه اقتصادی کشور است.

مدیرکل غله استان زنجان در گفت‌وگویی اقدامات این شرکت را در حوزه آرد و نان، خرید گندم و کالاهای اساسی را تشریح کرد.

به عنوان سوال اول ابتدا شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران و ادارات کل غله و خدمات بازرگانی را معرفی کنید، چون اکثر مردم از فعالیت آن اطلاع چندانی ندارند؟

با عنایت به اینکه، شاید زیاد  در اذهان عمومی  فعالیت‌هایی که این شرکت دارد، مشخص نباشد، اما یک مرکز استراتژیک در ارتباط با تامین کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم است.

از مهمترین اقدامات ادارات کل غله در استان‌ها تهیه و تامین، خرید، ذخیره‌سازی و توزیع کالاهای اساسی مطرح بوده و با برخورداری از تجربیات و امکانات و بدنه کارشناسی قوی در زمینه کالاهای اساسی است که بسیار مهم است.

در واقع تنظیم بازار و همچنین ارائه خدمات بازرگانی از قبیل خرید، تدارکات تجهیزات نگهداری، ذخیره سازی، توزیع و فروش کالاهای اساسی و ضروری و همچنین ساخت و توسعه سیلوها و مراکز ذخیره سازی از اهم وظایف این اداره کل است.

چه نوع کالاهایی بیشتر توسط غله تامین و توزیع می‌شود؟

 کالاهای اساسی که توسط غله تامین می‌شود شامل گندم و برنج پرمحصول، به منظور حمایت از کشاورزان و تولید داخلی و تامین نیازهای مصرفی کشور، خرید، حمل، واردات و توزیع کالاهای اساسی، حساس و ضروری کشور از جمله گندم، برنج، شکر از فعالیت‌های غله است.

در بحث آرد نقش این شرکت چیست؟

با توجه به نقش غله در تامین آرد تعریف شده‌تر از سایر وظایف آن در بین مردم است، چون از سالیان سال بحث ساماندهی، نظارت در راستای اجرای سیاست‌های مربوط به توزیع آرد به عهده غله بوده است.

استان زنجان دارای ۸ واحد تولیدی آرد است، که یک واحد تولیدی آن ویژه مصارف صنعتی بوده و ۷ واحد دیگر با ظرفیت تقریبی ۴۰۰ هزار تن سالانه ویژه تولید مصارف نانوایی و صنف و صنعت است که به آخرین تکنولوژی روز دنیا مجهز است.

در مورد فعالیت‌های غله در حوزه گندم نیز توضیح می‌فرمایید؟

شاید بتوانیم بگوییم، یکی از مهمترین فعالیت‌های غله در حوزه خرید و فروش گندم است که در طول سالیان با سیاست‌های متفاوتی همراه بوده، یعنی در برخی از سال‌ها به میزان کمتر و در برخی از سال‌ها بنا به شرایط آب و هوایی و البته کیفیت گندم میزان خرید تغییر کرده است.

زنجان صادرات گندم هم دارد؟

بله، در زنجان هم گندم سالانه مصرفی بابت تامین آرد واحدهای نانوایی به میزان ۱۵۰ هزار تن است که مازاد گندم تولیدی استان عمدتا به استان‌های شمالی و استان‌های تهران و البرز صادر می‌شود.

بیشترین رکورد خرید گندم استان به میزان ۴۵۴ هزار تن در سال ۱۳۹۷ در سطح استان محقق شد که تمامی محصول خریداری شده استان در مراکز ذخیره‌سازی ملکی، بخش غیر دولتی و مراکز تعاون روستایی با ظرفیت بالغ بر ۴۵۰ هزار تن ذخیره‌سازی می‌شود و متعاقب آن نسبت به ارسال گندم مازاد بیش از ۱۵ استان دیگر از طریق حمل ریلی و جاده‌ای اقدام می‌شود.

ذخیره‌سازی به چه شکل انجام می‌شود؟

ذخیره‌سازی و نگهداری گندم مازاد بر نیاز کشاورزی دارای اهمیت ویژه‌ای است و در این راستا با حمایت از بخش خصوصی نسبت به احداث فضاهای ذخیره سازی استاندارد شامل سیلوهای بتنی و فلزی در محل کارخانجات آردسازی استان و شهرستان‌های تولید کننده گندم با ظرفیت بالغ بر ۴۰۰ هزار تن ایجاد شده است که استان را از حیث خرید روان و ذخیره‌سازی بلند این کالای استراتژیک بی‌نیاز کرده است.

تعداد مراکز ذخیره‌سازی استان مشتمل بر دو مرکز ملکی و شش مرکز کمیسیون در مراکز کارخانجات آردسازی و هفت سیلوی بخش خصوصی است و با ایجاد تراکنش مناسب در سطح استان کشاورزان با کمترین دغدغه به این مراکز دسترسی خواهند داشت.

در واقع سالانه خرید گندم یکی از بزرگترین گردش مالی بانکی و حمل و نقل لجستیک را در سطح استان داراست، بطوری که بصورت متوسط سالانه بیش از ۴۰ هزار محموله از حدود ۱۵ هزار گندم کار در بازه فصل خرید دریافت می‌شود.

در ارتباط با توزیع آرد که حتی حواشی هم داشت و اعلام می‌شد که با مشکل مواجه هستیم چه اقداماتی انجام شده است؟

برای تامین انواع نان مورد مصرفی هم استانی‌های عزیز حدود یک هزار و ۶۰۰ واحد نانوایی در سطح شهر و روستاهای استان مشغول به خدمت‌رسانی است.

توزیع ماهیانه آرد در زنجان چقدر است؟

در واقع ماهیانه بیش از ۲۵۰ هزار کیسه آرد یارانه‌ای نوع یک و نوع دو به واحدهای نانوایی و همچنین برای صنف و صنعت نیز در اقصی نقاط استان از کارخانجات آرد‌سازی توسط شرکت حمل کننده آرد توزیع می‌شود و این خدمات‌رسانی بصورت روزمره و مستمر در تمام فصول سال ادامه دارد.

درباره سایر فعالیت‌های شرکت هم توضیح می‌دهید؟

یکی از فعالیت‌های عمده اداره غله و خدمات بازرگانی استان خرید تضمینی کالاهای اساسی تولید اعم از گندم و دانه‌های روغنی و حفظ ذخیره استراتژیک این کالا در سطح استان است.

از طرفی تامین و حفظ موجودی ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی و پر مصرف مردم، حمایت از ایجاد و احداث تاسیسات نگهداری و ذخیره‌سازی کالاهای اساسی شامل افزایش ظرفیت سیلوها، انبارها، سردخانه‌ها و مخازن، توسط بخش خصوصی، تنظیم بازار داخلی کالاهای اساسی ازطریق عرضه و فروش کالاهای ملکی نیز از دیگر فعالیت‌هایی است که غله انجام می‌دهد.

ذخیره‌سازی کالاهای اساسی در زنجان به چه شکل است؟

طبق آماری که احصا کردیم، استان زنجان در راستای توزیع کالاهای تنظیم بازاری از قبیل برنج و شکر و سایر بصورت سالانه حدود 20 هزار تن اقدام به نگهداری، ذخیره‌سازی و توزیع آن می‌کند.

انتهای پیام/73005

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار