کد خبر: ۱۲۴۴۲۰
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۴
رئیس ‌بنیاد ملی گندمکاران کشور:
رئیس ‌بنیاد ملی گندمکاران کشور با‌ اشاره به اینکه نرخ خرید تضمینی گندم برای پایداری خودکفایی باید نرخی منطقی باشد، از پرداخت 90 درصدی مطالبات گندمکاران خبر داد.




علیقلی ایمانی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از برداشت گندم در ۳۱ استان کشور خبر داد و گفت: بنابر آخرین آمار میزان خرید گندم نسبت به مدت مشابه بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است. اگرچه در هفته‌های اخیر پرداخت مطالبات گندمکاران به ۹۰ درصد رسیده بود، اما مجدد وضعیت کند شده است.  وی افزود: البته امیدواریم دولت تامین منابع مالی مناسب داشته باشد تا از ورود دلالان و واسطه‌ها به امر خرید جلوگیری کند. اگر مسئولان تدابیری برای تامین مالی خرید تضمینی گندم نیندیشند، خروج گندم از چرخه دولتی شتاب می‌گیرد که این امر به زیان تولید این محصول تمام می‌شود. نایب ‌رئیس ‌بنیاد مالی گندمکاران با ‌اشاره به اینکه برداشت گندم تا ۱۵ شهریور ادامه دارد، بیان کرد: اگر مقداری شتاب در پرداخت‌ها صورت گیرد، دولت خیالش از تامین نان مردم راحت می‌شود که با این وجود، اعتماد میان دولت و کشاورزان از بین نمی‌رود تا دلالان و واسطه‌ها به امر خرید تضمینی گندم ورود کنند.  ایمانی درباره آخرین جزئیات قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید گفت: بنابر قانون خرید تضمینی، دولت حداقل به اندازه تورم نرخ محصولات کشاورزی را باید افزایش دهد، در شرایط فعلی وزارت جهاد کشاورزی و بنیاد ملی گندمکاران در تلاش هستند تا با برآورد هزینه‌های تولید از استان‌ها به طور متوسط رقمی را اعلام کند.  وی ادامه داد: از ابتدای فصل پیش‌بینی می‌شد که میزان تولید گندم به ۱۴ میلیون تن و خرید تضمینی به ۱۰ تا ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد. اگر وزارت جهاد کشاورزی یا بنیاد ملی گندمکاران نرخ پیشنهادی خود را اعلام کند، این احتمال وجود دارد که برخی افراد گندم تولیدی را خریداری و انبار کنند تا بتوانند با نرخ‌های بالایی به دولت بفروشند. این مقام مسئول اضافه کرد: بنابر اعلام مرکز آمار و بانک مرکزی، تورم در بخش تولید 38/2 درصد است که اگر این رقم لحاظ شود، به آنالیز هزینه‌های تولید نزدیک‌ می‌شویم، چنانچه قیمت واقعی نشود، کشاورزان به سبب سردرگمی به سراغ دیگر محصولات می‌روند.
به گفته ایمانی، اگر نرخ منطقی و متناسب با هزینه‌های تولید گندم اعلام شود، خودکفایی استمرار خواهد یافت، در غیر این صورت با مشکلات متعددی در تامین نان مردم مواجه خواهیم شد، به همین خاطر انتظار می‌رود معیشت و رفاه کشاورزان در نظر گرفته شود تا در شرایط سخت اقتصادی که تامین نهاده‌ها همچون کود پایه دشوار است، پایداری تولید و خودکفایی این محصول استراتژیک حفظ شود تا در تامین امنیت غذایی مشکلی ایجاد نشود‌.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار