کد خبر: ۲۰۳۸۱۹
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۶

به نقل از هلث دی نیوز، برای این مطالعه، محققان ایتالیایی اطلاعات بهداشتی بیش از ۸۱۰۰۰ نفر را بررسی کردند. بیش از ۹۷۰۰ نفر (۱۲ درصد) از بیماران مبتلا به بیماری خودایمنی از جمله روماتیسم مفصلی، لوپوس، بیماری‌های التهابی روده (مانند کولیت اولسراتیو)، و بیماری ام اس در طول دوره جمع‌آوری داده‌ها تشخیص داده شدند.

محققان همچنین ۶۱۷ ایستگاه پایش کیفیت هوا را در ۱۱۰ استان ایتالیا که بیماران در آن زندگی می‌کردند، با تمرکز بر میزان ذرات معلق (PM ۱۰ و PM ۲.۵) آلودگی هوا را بررسی کردند.

یافته‌ها نشان داد که میانگین قرار گرفتن در معرض طولانی مدت آلودگی هوا بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۹، ۱۶ میکروگرم بر متر مکعب برای PM ۲.۵ و ۲۵ میکروگرم بر متر مکعب برای PM ۱۰ بود.

بر اساس این گزارش، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض PM ۱۰ بالای ۳۰ میکروگرم بر متر مکعب و PM ۲.۵ بالای ۲۰ میکروگرم بر متر مکعب به ترتیب با افزایش ۱۲ و ۱۳ درصدی خطر ابتلاء به بیماری خودایمنی همراه بود.

جیووانی آدامی، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ورونا ایتالیا، گفت: «قرار گرفتن طولانی مدت در معرض ترافیک جاده‌ای و آلاینده‌های هوای صنعتی با حدود ۴۰ درصد خطر بیشتر ابتلاء به روماتیسم مفصلی، ۲۰ درصد خطر بیشتر بیماری التهابی روده و ۱۵ درصد بیشتر خطر ابتلاء به بیماری‌های بافت همبند مرتبط است.»

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار