کامپاند و مستربچ به طور مشترک در صنعت ساخت پلاستیک کاربرد دارند. این دو ماده، از ترکیبات پلیمری هستند که با تلفیقی از چند ماده دیگر در ساخت پلاستیک کاربرد دارند. مستربچ این قابلیت را دارد تا ویژگی ها و خواص مختلفی را در پلیمر نهایی ایجاد کنند.
مستربچ از سه جزء تشکیل شده است که این سه جزء در کنار یکدیگر این ماده را ایجاد کرده اند تا ماهیت پلاستیک بادوام باشد و تغییر شکل پیدا نکند.
کامپاندها به صورت یکجا مورد استفاده قرار می گیرند و نیازی نیست که پلیمر را با آن ها ترکیب کنیم. همین مسئله نشان می دهد که این ماده به صورت تنهایی برای تولید پلاستیک مناسب است.
اگر ما بخواهیم تفاوت اصلی مستربچ و کامپاند را در یک جمله به صورت کلی بیان کنیم؛ مستربچ سه جزئی بوده و کامپاند تک جزئی است. اما در ساخت پلاستیک هر دو به میزان دارای کیفیت می باشند و مشتریان می توانند هر کدام را که دوست دارند انتخاب نمایند.
زمینه کاربردی مستربچ و کامپاند موجب تمایز این دو ماده از یک دیگر شده است. ما نمی توانیم به صورت مستقیم از مستربچ ها برای محصولات با پایه پلیمری استفاده کنیم.
بنابراین از مستربچ ها می توان به عنوان افزودنی استفاده نمود. ولی در کارخانه ها و مراکز تولیدی کامپاند را به صورت مستقیم داخل دستگاه می ریزند.
اما یک نکته جالبی که در تفاوت های بین مستربچ و کامپاند مشاهده می شود این بوده که از این دو ماده می توان به صورت همزمان یا جایگزین استفاده نمود.
چرا که تفاوت بارز کامپاند و مستربچ در میزان افزودنی های موجود در آن هاست.
قطعا برای همه ما دوام و ثابت ماندن رنگ پلاستیک اهمیت ویژه ای دارد. به همین دلیل بسیاری از تولید کنندگان ترجیح می دهند که از مستربچ استفاده کنند. و اما لازم است معایب آن را نیز خدمتتان بیان کنیم:
و اما معایب کامپاندها:
مستربچ استفاده گسترده ای دارد و در صنایع شیمیایی و داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در تولید خودرو نیز کاربرد بسزایی دارد. از مستربچ های رنگی برای رنگ آمیزی محصولات می توان استفاده کرد.
یکی از مهم ترین رنگ دهنده ها در صنعت محسوب می گردد که هزینه های جانبی پایینی را به کارفرما تحمیل می نماید. شاید برایتان جالب به نظر برسد که مستربچ های رنگی در صنعت غذایی و تولید برخی مواد کاربرد دارند.
از آنجایی که پلیمر کامپاند به صورت تکی در دستگاه قرار می گیرد و نیاز به افزودنی یا ماده ای دیگر ندارد، فرآیند تولید را تسریع می بخشد.
حالا انتخاب شماست که بین این دو مواد و افزودنی پلیمری کدام را انتخاب کنید. اگر اطلاعات دقیقی از این دو پلیمر ندارید بهتر است با کارشناسان مجموعه تولیدی پلیتیز که به صورت تخصصی به تولید این محصول می پردازند مشورت های لازم را جهت خرید و سفارش انجام دهید.
منبع: https://polytiz.ir/