کد خبر: ۸۹۴۶۴
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۵
در مراسم افتتاح دومین نمایشگاه مدیریت پسماند مطرح شد؛
نماینده مردم تهران در مجلس از تصویب طرحی 6 ماده‌ای برای مدیریت پسماند خبر می‌دهد و گفت: طبق قانون شورای اقتصاد باید نرخ خرید برق تجدیدپذیر از آنها را تعیین کند.

به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین، نماینده مردم تهران در مجلس از تصویب طرحی 6 ماده‌ای برای مدیریت پسماند خبر می‌دهد و گفت: براساس مواد 1 و 2 این طرح که به تصویب مجلس رسیده است در خصوص خرید تضمینی برق حاصل از زباله سوزی پیش‌بینی‌هایی انجام شده است که در چندین جلسه با حضور نمایندگان بحث و بررسی شد و طبق قانون شورای اقتصاد باید نرخ خرید برق تجدیدپذیر از آنها را تعیین کند.
پروانه مافی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاح دومین نمایشگاه بین‌المللی پسماند، بازیافت، خدمات شهری، ماشین‌الات و تجهیزات وابسته با بیان اینکه به روز کردن تجهیزات پسماند از وظایف دولت‌ها است، گفت: کارهای خوبی در گذشته انجام شده است اما این اقدام‌ها کافی نیست.
وی افزود: بوی نامطبوعی که یک یا دو بار در تهران به مشام رسید به طور دائم در منطقه کهریزک منتشر می‌شود و روزانه 250 متر مکعب شیرابه از زباله‌ها خارج می‌شود و طبیعی است که کاهش حجم زباله بسیار مهم است به این منظور جدا کردن پوست میوه و سبزی‌ها، خشک کردن چای و تفکیک زباله قابل بازیافت حجم کلی پسماند را کاهش می‌دهد.
مافی خاطرنشان کرد: زنان به عنوان مدیر و محور خانواده باید به این موضوع توجه کنند و باید تلاش کنند زباله خشک و تر تفکیک و حجم آنها کاهش یابد. تکنولوژی‌هایی نیز برای طراحی سینک‌های ویژه که امکان کاهش حجم زباله تر را فراهم می‌کند در جهان ایجاد شده است.
وی افزود: تفکیک زباله از مبداء اقدامی است که نیاز به همکاری دستگاه‌های مختلف دارد. ایران در مصرف پلاستیک در زمره ده کشور اول جهان است و روزانه 500 تن پسماند پلاستیکی در کشور تولید می‌شود.
مافی اظهار کرد: بنگلادش کشوری جهان سومی است اما رئیس جمهور زن این کشور برای جمع‌اوری و کاهش مصرف زباله پلاستیکی اقدام کرد و با جایگزین پلاستیک با هر چیز قابل تفکیک باعث شد تا نام او را در تاریخ بنگلادش ثبت کرده است.
مجلس برای کمک به کاهش زباله چه کرده است؟
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: قانون مدیریت پسماند در سال 83 در مجلس مصوب شد از نظر قانونگذار در بند 55 قانون شهرداری‌ها مستول تنظیف مجاری آب‌ها و زباله هستند و دستگاه‌های عمومی و خصوصی مانند محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، راه وشهرسازی و بهداشت نیز در این زمینه وظایفی به عهده دارند.
وی افزود: همچنین لایحه‌ای 6 ماده‌ای به مجلس ارایه شده است که مصوب شده و به تایید شورای نگهبان نیز رسیده است براساس مواد 1 و 2 آن در خصوص خرید تضمینی برق حاصل از زباله سوزی پیش‌بینی‌هایی انجام شده است که در چندین جلسه با حضور نمایندگان بحث و بررسی شد و طبق قانون شورای اقتصاد باید نرخ خرید برق تجدیدپذیر از آنها را تعیین کند.
مافی گفت: البته بخش خصوصی از نرخ خرید تضمینی برق حاصل از زباله رضایت ندارد و این نرخ بایدبه گونه‌ای تعیین شود که بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در این بحث رغبت داشته باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: مجلس نیز پیشنهادی را ارایه داد که وزارت نیرو مبلغی را روی قبض برق مشترکان اضافه کند تا از محل آن به مدیریت مصرف پسماند کمک شود که به تایید شورای نگهبان نرسید.
از روز گذشته دومین نمایشگاه بین‌المللی مدیریت پسماند، بازیافت و ماشین‌آلات، خدمات شهری و تجهیزات وابسته IWEX2019 با حضور پروانه مافی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی،صدرالدین علیپور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران، حسن پسندیده مدیر کل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست و محمد رئوف قادری مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهرآفتاب در محل دائمی نمایشگاه‌های شهرآفتاب آغاز به کار کرد.
در این نمایشگاه بیش از ۹۵ شرکت داخلی و نمایندگان شرکت‌های خارجی از تاریخ ۱۴ لغایت ۱۷ آذر سال جاری آخرین دستاوردها و نوآوری های خود را به معرض نمایش می گذارند.
وزارت صمت، وزارت جهادکشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، پژوهشگاه نیرو، پژوهشگاه صنعت نفت و اتحادیه‌ها و انجمن‌های مرتبط از نمایشگاه فوق حمایت کرده‌اند.

هدف از برگزاری این نمایشگاه، به نمایش گذاشتن آخرین دستاوردها و نوآوری‌ها در زمینه مدیریت پسماند و بازیافت زباله و همچنین گسترش فرهنگ تفکیک زباله از مبداء است.
آگاهی و شناخت از کاربرد فن آوری‌های نوین و بستر سازی در خصوص تفکیک پسماند و زباله، ایجاد فضای تولید فکر، ایده و به صحنه درآوردن محققان و نخبگان حوزه های مرتبط و تعامل موثر بین مراکز علمی و پژوهشی و دستگاه‌های قانونی و اجرایی کشور و نیز جلوگیری از خروج ارز، صدور کالا و خدمات

و ایجاد و شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری از دیگر اهداف برگزاری نمایشگاه است.
بیش از ۲۰ کارگاه آموزشی با اساتید مجرب کشور توسط سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف در حاشیه نمایشگاه برگزار می‌شود که حضور در این کلاس‌ها برای علاقه‌مندان به صورت رایگان است.

محمد رئوف قادری، مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهرآفتاب نیز در حاشیه نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه مدیریت پسماند اقدامی ارزشمند در راستای توسعه علمی و فرهنگی است. یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی کشورها تفکیک زباله از مبداء‌است. در کشورهای پیشرفته جهان پسماند معضل نیست و تبدیل به کالایی شده است که در چرخه بازگشت مواد قرار دارد و کمک ویژه‌ای به اقتصاد این کشورها دارد.
وی ادامه داد: تولید برق از زباله و بازگشت بسیاری از مواد قابل بازیافت در کشورهای توسعه یافته موجب شده است تا از اتلاف بسیاری از منابع در این کشورها جلوگیری شود. در ایران نیز حرکت‌های جدی در این زمینه آغاز شده است و با کمک دولت و شهرداری‌ها تلاش می‌شود تا مدیریت پسماندها به درستی صورت گیرد.
وی درباره تکنولوژی و صنایع در مدیریت پسماند گفت: در حوزه تکنولوژی و تجهیزات و صنایع وابسته به پسماند پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است اگرچه هنوز هم فاصله معناداری با تجهیزات به روز مدیریت پسماند وجود دارد و این فاصله در وهله نخست باید با استفاده از توان داخلی و پس از آن با واردات دانش فنی جبران شود. برخی کشورها ممکن است تحت تاثیر شدید تحریم محدودیت‌هایی برای حضور در بازار ایران داشته باشند اما به تدریج با کم‌رنگ شدن آثار تحریم شاهد حضور تکنولوژی‌ها و دانش برتر کشورهای صاحب‌نام نیز خواهیم بود.
قادری با تاکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی برای بازیافت زباله و تفکیک زباله از مبدا گفت: زباله طیف وسیعی از کالاهای صنعتی و خانگی را شامل می‌شود و ضروری است تا با تفکیک امکان استفاده مجدد از آن فراهم شود. در این خصوص کم‌کاری شده است و هزینه‌های زیست محیطی متعددی به وجود آمده است.»
مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهرآفتاب اظهار کرد:‌ فرهنگ سازی موجب می‌شود تا پسماند یک معضل و آسیب جدی برای کشور نباشد.
وی با بیان اینکه بیش از 80 غرفه در دومین نمایشگاه بین‌المللی مدیریت پسماند، بازیافت، خدمات شهری، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته ایجاد شده است، گفت: ‌140شرکت داخلی و خارجی در دومین نمایشگاه پسماند حضور دارند که نسبت به نخستین نمایشگاه از رشد 40 درصدی برخوردار است. البته موضوع تحریم موجب شده است تا حضور شرکت‌های خارجی با محدودیت‌هایی مواجه باشد.

قادری خاطرنشان کرد:‌ ‌این امیدواری وجود دارد که با حضور شرکت‌های صاحب صنعت و تکنولوژی بتوان گام‌های اساسی‌تری در راستای مدیریت پسماند انجام داد.
حمیدرضا صالحی، مدیر پروژه دومین نمایشگاه بین‌المللی مدیریت پسماند، بازیافت، خدمات شهری، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته نیز گفت:‌ این دومین نمایشگاهی است که در این زمینه برگزار شده است و با رشد 40 درصدی همراه است و شرکت‌های فعال در زمینه تفکیک زباله و بازیافت زباله‌های شهری، صنعتی، بیمارستانی و پسماندهای ویژه ودر این نمایشگاه حضور یافته‌اند.

وی با بیان اینکه این شرکت‌ها در 8 هزار مترمربع فضای نمایشگاهی محصولات، تولیدات و دانش فنی خود را ارایه می‌کنند افزود: استقبال شرکت‌ها نسبت به سال گذشته بهتر بوده است و این امیدواری وجود دارد که درسال‌های آینده با کیفیت بهتری برگزار شد و در حاشیه این نمایشگاه 20 کارگاه آموزشی برگزار می‌شود و اساتید فعال در زمینه مدیریت پسماند هر روز در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند و استفاده از این کارگاه‌ها برای عموم مردم رایگان است.

صالحی با بیان اینکه تعداد شرکت‌هایی که در دومین نمایشگاه بین‌المللی مدیریت پسماند، بازیافت، خدمات شهری، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته حضور یافته‌اند 95 شرکت است، گفت:‌ سال گذشته این تعداد 60 شرکت بوده است که امسال با رشد 40 درصدی به 95 شرکت افزایش یافته است.از این تعداد 75 شرکت داخلی و 25 شرکت نیز نمایندگان شرکت‌های خارجی هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که تجهیزات و تکنولوژی‌های مربوط به پسماند بیشتر از چه کشورهایی وارد می‌شود، گفت:‌ آلمان یکی از کشورهایی است که در زمینه دانش فنی و تکنولوژی‌های مرتبط با مدیریت پسماند پیشرفت بسیار مناسبی داشته است و نمایندگانی از این کشور حضور دارند. البته در نمایشگاه اخیر بیشتر شاهد رشد و حضور شرکت‌های داخلی فعال در این زمینه هستیم.

صالحی با بیان اینکه بحث پسماند بسیار گسترده است و وزارتخا‌نه‌های متعددی در آن دخیل هستند، گفت: وزارتخانه‌های جهادکشاورزی، نفت و نیرو، سازمان مدیریت پسماند، پژوهشگاه‌های نفت و نیرو و کنسرسیوم مپنا با هدف تولید برق از زباله در این نمایشگاه حضور دارند.

مدیر دومین پروژه دومین نمایشگاه بین‌المللی مدیریت پسماند خاطرنشان کرد: به تازگی بازیافت کیت‌های الکترونیک، لامپ‌های ال ای دی بسیار مورد

توجه قرارگرفته است و از وزارتخانه‌های مرتبط به این منظور نمایندگانی در دومین نمایشگاه پسماند حضور یافته‌اند.
وی با بیان اینکه مخاطبان نمایشگاه را بازدیدکنندگان تخصصی و صنعتی و مخاطبان عام تشکیل می‌دهند، گفت: به دلیل ضرورت تفکیک زباله از مبدا استقبال و بازدید مخاطبان عام از نمایشگاه مورد توجه جدی قرار گرفته است. بسیاری از زباله‌های خانگی از ارزش بالا برخوردار هستند که باید در کنار بازیافت زباله‌های صنعتی به آنها توجه شود.
صالحی گفت: سازمان مدیریت پسماند در زمینه فرهنگ‌سازی اقدام‌های مهم و موثری انجام داده است و دستاوردهایی که در این زمینه داشته‌اند در این نمایشگاه عرضه شده است.

نام:
ایمیل:
* نظر: