کد خبر: ۱۳۷۶۷
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
سردرگمي مردم براي مصرف سوسيس و كالباس ادامه دارد
روز يكشنبه خبري برروي خروجي يكي ازخبرگزاري ها قرار گرفت كه بسيار جلب توجه مي كرد. رئیس سازمان استاندارد از پس فرستادن چندين مورد ماست هاي صادراتي ايران توسط كشور عراق خبر داد.
روزنامه تجارت- امير دياني؛  پیروزبخت  دليل اين امر را وجود پالم در اين محصول صادراتي عنوان كرد.  سال گذشته بود كه استفاده از روغن پالم در محصولات لبني سرو صداي زيادي به پا كرد تا اينكه فروش شيرهاي پرچرب براي مدتي كاهش پيدا كرد.  از طرفي مسئولان مربوطه بارها و بارها به اظهار نظر پرداخته و خواستار مجازات استفاده كنندگان از پالم در محصولات  لبني شدند. اما در كنار اين موضوع استفاده از خمير مرغ نيز طي يكسال اخير به جنجال اصلي بين مسئولين بدل شده و هر روز شاهد تاييد و تكذيبيه هايي در اين ارتباط هستيم. اين در حالي است كه خانوارها نيز در استفاده از محصولاتي همچون سوسيس و كالباس بر سر سفره هايشان دچار نوعي سردرگمي شده  اند.  اين موضوع طي هفته هاي اخير به شكل جديدي تر مورد مناقشه مسئولين قرار گرفته است.در همين رابطه حسینعلی شهریاری در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما،با توصیه به مردم برای مصرف نکردن سوسیس و کالباس گفت: در بررسی‌های انجام شده ۳۰ درصد از محصولات جمع شده از بازار مشکل دار بوده اند. او می گوید:‌ خمیر مرغ گاهی با استفاده از ضایعات دور ریز ناشی از پاک کردن مرغ در مرغ فروشی‌ها و گاهی با استفاده از خمیر کردن مرغ‌های پیر تخم گذار، بدون آن که امحاء و احشای مرغ خارج شود، تهیه می کنند.رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سازمان دامپزشکی هم ممکن است بگوید که در بازرسی‌های ما خمیر مرغ در چارچوب استاندارد دیده شده است ولی تولید زیرپله ای و خلاف هم خیلی انجام می شود.وی افزود: وقتی یک کیلو سوسیس و کالباس کسر کوچکی از یک کیلو گوشت قیمت دارد، حتما جایی اشکال است.از طرف دیگر رسول دیناروند معتقد است وظیفه وزارت بهداشت درست بعد از تولید آغاز می شود و در فرایند تولید دستگاههای دیگری باید نظارت کنند.معاون وزیر بهداشت درباره خمیر مرغ در این رابطه گفت: دامپزشکی در نهایت مسئولیتی درباره استفاده از این ماده در صنایع غذایی را ندارد بلکه بر تولید نظارت داشته و وقتی محصول وارد فرآیند شد،‌ مسئولیت وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو آغاز می شود.او می گوید: ما اجازه استفاده از خمیر مرغ را ندادیم چرا که سازمان دامپزشکی باید بتواند بین خمیر مرغ بهداشتی و غیر بهداشتی تفکیک کند که هنوز این تفکیک وجود ندارد.دیناروند هم گفت: به همین دلیل هم هست که ما استفاده از خمیر مرغ را ممنوع کرده ایم. او گفت: ما در حوزه کالاهای صنعتی وقتی مغایرتی چه در سطح عرضه و چه تولید ببینیم جلوی ورود به بازار می گیریم و یا از سطح بازار محصول را جمع آوری می کنیم و اگر هم این نبود تطابق ناشی از تخلف عمدی یا تقلب باشد، پروانه تولید کننده تعلیق می شود.در هر حال به نظر میرسد خمیر مرغ هم مانند روغن پالم از آن مواردی است که نظارتش بین سازمانهای مختلف دست به دست شده و در نهایت ضرر اصلی را مردمی می کنند که لاجرم به دلیل کم شدن حجم سفره شان از گوشت و مرغ از این محصولات استفاده می کنند.وزارت بهداشت در مورد این محصولات تنها توصیه ای که دارد کم مصرف کردن یا اصلا مصرف نکردن است چرا که گویا حذف تخلف از بازار مشکل است.

وزارت بهداشت: «خمیرمرغ» همچنان ممنوع است
همچنين  روز گذشته مدیر کل نظارت و ارزیابی فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در واکنش به اظهارات اخیر مسوولان سازمان دامپزشکی مبنی بر آنکه «از نظر سازمان دامپزشکی تولید آن دسته از خمیرمرغی که در داخل کارگاه‌های تحت نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی و در اماکنی با عنوان تولیدکننده فرآورده‌های گوشتی حرارت‌ دیده صورت گیرد، هیچ منعی ندارد»، تاکید کرد که مصرف خمیر مرغ در فرآورده‌های غذایی همچنان ممنوع است.
دکتر هدایت حسینی در این باره گفت: سیاست‌های سازمان غذا و دارو در خصوص استفاده از خمیر مرغ تغییری نکرده است. وی همچنین در خصوص مجوز صدور محصولات غذایی به خارج از کشور تصریح کرد: صادرات محصولات غذایی با کنترل و نظارت سازمان ملی استاندارد صورت می‌گیرد. ضمن اینکه در راستای حمایت از صادرات محصولات کشاورزی و غذایی، اجازه تولید صادراتی صرفا بر اساس معیار و ضوابط کشور مقصد و پس از ارائه مستندات وتائید گمرکات کشور و فقط برای صادرات داده می‌شود.بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، حسینی خاطر نشان کرد: تولید محصولات غذایی برای عرضه در کشور نیز بنا بر ضوابط و مقررات سازمان غذا و دارو و استانداردهای ملی کشور انجام می‌شود و در صورت مشاهده هرگونه عدم انطباق، با واحدهای متخلف برخورد قانونی به عمل می‌آید.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار