کد خبر: ۱۳۹۵۲۵
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۲:۴۶
ترامپ با وجود پیشی گرفتن بایدن همچنان بر طبل پیروزی می کوبد
همزمان با پایان رای گیری در آمریکا نتایج اولیه نشان می دهد بایدن توانسته با پیشتازی در ایالت های سرنوشت ساز به پیروزی دست یافته و مانع از ورود دوباره ترامپ به کاخ سفید شود.

زلزله در کاخ سفید

براساس نظرسنجی‌ها پیش بینی می‌شد که جو بایدن نامزد دموکرات‌ها بتواند در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا پیروز شود. هر چند در برخی ایالت ها تا لحظه نگارش این گزارش شاهد رقابت تنگناتنگ ترامپ و بایدن هستیم و حتی در برخی از ایالات‌ها که نظرسنجی‌ها بیانگر پیروزی بایدن بود، ترامپ به پیروزی رسید اما نگاهی به نتایج به دست آمده نشان می دهد بایدن توانسته است در ایالت های سرنوشت ساز رای بیشتری را به سبد خود بریزد.

با اتمام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و بسته شدن مراکز رای‌گیری در ایالات مختلف، نتایج این ماراتن انتخاباتی که از مدت‌ها پیش به صورت زودهنگام آغاز شده بود، به تدریج آشکار می‌شود. ایندیانا و کنتاکی اولین ایالاتی بودند که بامداد چهارشنبه به وقت تهران کار رای‌گیری را به پایان بردند. نتایج چند ایالت سرنوشت‌ساز همچنان در هاله‌ای از ابهام است.

بر اساس اعلام مقام‌های انتخاباتی آمریکا، بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از مردم آمریکا تا پیش از سوم نوامبر (روز اصلی انتخابات) به صورت پستی یا زودهنگام و در مراکز قرار داده شده، رای خود را به صندوق انداختند و روز سه‌شنبه نیز میلیون‌ها تن دیگر به پای صندوق‌های رای رفتند تا در روز اصلی انتخابات شرکت کنند.

با توجه به تفاوت ساعتی در ایالات مختلف آمریکا از شرق تا غرب و قوانین مختلف انتخاباتی در ایالات مختلف، مراکز رای‌گیری کم کم بسته شدند و نتایج انتخابات به صورت تدریجی اعلام می‌شود که حاصل حجم بالایی از آرای پستی است. هر نامزد برای پیروزی در انتخابات به ۲۷۰ رای الکترال نیاز دارد.

تا این لحظه و بر اساس آخرین شمارش آرا تا عصر چهارشنبه جو بایدن با دست یابی به 238 رای الکترال در مقابل 213 رای الکترال ترامپ یک گام به کاخ سفید نزدیک تر شده است. امیدواری طرفداران بایدن به پیروزی در حالی دارد بیشتر می شود که تنها شمارش آرای پستی باقی مانده و بر اساس سنتی همیشگی دموکرات ها همواره در نتیجه رای های پستی برنده بوده اند. اما هنوز برای اعلام پیروزی بایدن زود است و برای مشخص شدن نام مهمان بعدی کاخ سفید باید تا اعلام نتایج رسمی صبر کرد.

تا لحظه تنظیم این خبر در عصر چهارشنبه هنوز شمارش آرای انتخاباتی در ایالت‌های ویسکانسین، میشیگان،‌ پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، جورجیا و آلاسکا به اتمام نرسیده است. در تمامی این ایالت‌ها بجز ویسکانسین، ترامپ پیشتاز است. بایدن هم با اندکی اختلاف در ویسکانسین پیشتازی می‌کند. او در ایالت نوادا هم پیشتاز است. بدین ترتیب بایدن برای پیروزی در این رقابت، به ۳۲ رای دیگر و ترامپ به ۵۷ رای الکترال دیگر نیاز دارد.

بخش انتخاباتی ایالت نوادا عصر روز چهارشنبه اعلام کرد نتایج تا ساعت ۱۱ صبح روز پنجشنبه به وقت شرق آمریکا یعنی۱۹:۳۰ پنجشنبه به وقت تهران دیگر به روز رسانی نخواهند شد. مابقی آرا شامل آرای پستی می‌شوند که در روز انتخابات رسیده‌اند، آرایی که طی روزهای آتی می‌رسند و آرای بلاتکلیف. تاکنون ۶۷ درصد از آرای ایالت نوادا شمارش شده و جو بایدن با ۴۹.۲ درصد از دونالد ترامپ با ۴۸.۶ درصد جلوتر است.

در پنسیلوانیا تام وولف فرماندار پنسیلوانیا با اعلام اینکه بیش از یک میلیون رای هنوز شمارش نشده است، گفت نتایج احتمالا امروز مشخص نمی‌شود و ممکن است تا روز جمعه زمان ببرد. بیش از پنج میلیون رای معادل ۷۵ درصد شمارش شده است. ترامپ ۵۵.۱ درصد و بایدن ۴۳.۶ درصد رای گرفته است. ترامپ حدود ۱۲ درصد جلوتر است.

 

*آرای سرنوشت‌ساز

تکلیف آرای نوادا هنوز مشخص نیست اما انتظار می‌رود آرای آن به بایدن برسد. آلاسکا هم در ردیف پیروزی‌های ترامپ قرار می‌گیرد. بدین ترتیب تعداد آرای الکترال بایدن مقابل ترامپ، ۲۴۴ به ۲۱۶ می‌شود.  اما وضعیت در جورجیا، کارولینای شمالی، میشیگان هنوز روشن نیست. ترامپ اندکی پیشتازی دارد. تکلیف یک رای الکترال ایالت مین هم روشن نشده و سرنوشت ۲۰ رای الکترال پنسیلوانیا هم نامعلوم مانده است.

نامزدهای انتخابات تاکنون به صورت زیر ایالت‌ها را از آن خود کرده‌اند:

ترامپ: کنتاکی (رای الکترال ۸)، اوکلاهاما (۷)، تنسی (۱۱)، وست ویرجینیا (۵)، آرکانزاس (۶)، می‌سی‌سی‌پی (۶)، آلاباما (۹)، کارولینای جنوبی (۹)، ایندیانا (۱۱)، وایومینگ (۳)، داکوتای جنوبی (۳)، داکوتای شمالی (۳)، لوئیزیانا (۸)، نبراسکا (۴)، کانزاس(۶)، میسوری (۱۰)، آیداهو (۴)، یوتا(۶)، اوهایو (۱۸)، مونتانا (۳)، آیووا (۶)، فلوریدا (۲۹)، تگزاس(۳۸)

بایدن: ورمونت (۳)، مریلند (۱۰)، نیوجرسی (۱۴)، ماساچوست (۱۱)، واشنگتن دی‌سی (۳)، دلاور (۳)، ویرجینیا (۱۳)، ایلینوی (۲۰)، کنتیکت (۷)، رودآیلند (۴)، نیویورک (۲۹)، نیومکزیکو (۵)، کلورادو (۹) نیوهمپشایر (۴) ایالت واشنگتن (۱۲)، اورگان (۷)، کالیفرنیا (۵۵)، هاوایی (۴)، مینه‌سوتا(۱۰)، نبراسکا (۱)، مین (۳)، آریزونا (۱۱)

نتایج انتخابات تاکنون نشان می‌دهد بر خلاف نظرسنجی‌های قبل از انتخابات، نه تنها پیروزی قاطعی نصیب بایدن دموکرات نشده است که وی و طرفدارانش تاکنون نتوانسته‌اند هیچ یک از ایالت های کلیدی تاثیرگذار در انتخابات را از آن خود کنند و می ترسند با وجود پیشتازی فعلی بایدن نتیجه انتخابات ۲۰۱۶ که با پیروزی ترامپ همراه شد، تکرار شود.

در انتخابات ۲۰۱۶ ترامپ ۳۰۶ رای الکترال و رقیب دموکراتش هیلاری کلینتون ۲۳۲ رای را به دست آورده بود. چهار سال پیش هم نظرسنجی‌های پیش از انتخابات بر پیروزی کلینتون دلالت داشتند اما این ترامپ بود که با وجود رای مردمی کمتر، رای الکترال بیشتری را از آن خود کرد و در انتخابات پیروز شد.

در همین حال بایدن روز گذشته در ایالت دلاور در جمع حامیانش حاضر شد و عنوان داشت هنوز به نتایج انتخابات و پیروزی در آن خوشبین است.

در همین حال دونالد ترامپ هم در توییتی دموکرات ها را به تلاش برای سرقت اطلاعات متهم کرد. او سپس در واشنگتن در جمع حامیانش گفت: من با اعلام آرای پستی، دادگاه را پیش بینی‌ می‌کردم. ما این انتخابات را بردیم، هدف ما در حال حاضر تضمین این پیروزی است، ما می‌خواهیم قانون اجرا شود، به دیوان عالی می‌رویم و می‌خواهیم رای گیری پایان یابد. تا آنجا که به من مربوط است ما پیروزیم.

فارغ از اینکه نتیجه انتخابات به نام بایدن رقم بخورد یا ترامپ به نظر می رسد سیاست آمریکا با لابی های پشت پرده همچنان بر همان پاشنه سابق بچرخد و برای ایران پیروزی بایدن یا ترامپ تغییری در استراتژی جمهوری اسلامی نداردو

تجربه رفتار 40 ساله آمریکا نشان داده رفت و امد افراد در سیاست های کلی نظام سلطه تغییر چندانی ندارد و همانگونه که رهبر معظم انقلاب روز سه شنبه در سخنرانی خود تاکید کردند: در مورد آمریکا سیاست ما حساب شده و مشخص است و این سیاست با رفت و آمد اشخاص تغییر نمی‌کند؛ این که چه کسی رئیس جمهور بشود در سیاست ما هیچ تاثیری نمی گذارد و رفت و آمد اشخاص در آن تاثیری ندارد.

کارشناسان معتقدند ترامپ دوباره به عنوان رئیس جمهور وارد کاخ سفید شود یا بایدن نمی تواند تاثیری در سیاست خارجی و استراتژی جمهوری اسلامی داشته باشد و تا وقتی که آمریکا از تحریم های ظالمانه خود دست نکشیده و به تعهدات خود در برجام بازنگشته است نباید امیدی به تغییر رویه و مذاکره با ایران داشته باشد. هر چند در این میان برخی معتقدند ریاست جمهوری بایدن می تواند با ورود دوباره آمریکا به تعهدات خود در برجام گره برجام را باز کند و شرایط را به پیش از حماقت های ترامپ بازگرداند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار