کد خبر: ۱۵۱۹۸۸
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۹
به دنبال فعالیت‌های بسیار عبدالحکیم بهار، تعداد کودکان و نوجوانان کتابخوان روستای رَمین افزایش یافته و دیگر کانکس روزهای اول جوابگوی این همه جمعیت نیست به طوریکه اکثر اوقات جلسات کتابخوانی و قصه‌گویی را در کنار دریا و لب ساحل برگزار می‌کنند، البته به کمک خیرین و منطقه آزاد چابهار خانه فرهنگ در این روستا در حال احداث است.

به گزارش خبرگزاری فارس از چابهار، سیستان و بلوچستان در کنار محرومیت‌هایی که دارد، در زمینه‌های مختلف سرشار از استعداد و ظرفیت‌های خدادادی و طبیعی است.

تلاش، همت و خوداتکایی و باور توانمندی‌ها از شاخصه‌های مردمان این سرزمین است که استعدادهای بالقوه را شناسایی و شکوفا می‌کند.

نمونه بارز آن عبدالحکیم بهار، بهورزی است که به روستای رمین آوازه ملی بخشیده و نام آن را در فهرست روستاهای دوستدار کتاب کشور قرار داده است.

روستای رَمین در نزدیکی چابهار است، شغل اکثر مردم این روستا صید و صیادی است و در چابهار کمتر کسی را می‌توان یافت که آوازه آقای بهارِ کتابخوان را نشنیده باشد، از صیادان اسکله صیادی رمین گرفته تا نویسندگان، شاعران و قصه نویسان همه و همه او را می‌شناسند و با فعالیت‌های فرهنگی او آشنایی دارند.

 این بهروز مهربان با اختصاص بخشی از خانه خود به روستاییان برای ایجاد کتابخانه، مروج مطالعه و کتابخوانی در بین کودکان روستای خود است.

بهار پیش از اینکه بهورز شود، به صید و صیادی مشغول و از نوجوانی با کتاب مانوس بود به طوریکه روزهایی که برای صید به دریا می رفت نیز کتابهایش را برای مطالعه با خود همسفر می‌کرد.

 

یک اتاق از خانه شخصی‌ام را به کتابخانه روستا تبدیل کردم

دقایقی پای درد دل عبدالحکیم بهار نشستیم و او در مورد چگونگی ایجاد کتابخانه آن هم در روستا می‌گوید: سال‌ها پیش تصمیم‌ گرفتم چندین جلد کتاب از کتابخانه شخصی خودم را به مدرسه‌ای اهدا کنم‌، برخلاف استقبال دانش‌آموزان، رئیس وقت مدرسه اجازه توزیع کتاب‌ها را نداد، تلاش و رایزنی هم بی‌فایده بود.اث

کتاب‌خوانی از یک اتاق کوچک 18 متری که بخشی از خانه ام بود شروع شد و با پیگیری‌های شخصی و مشارکت دوستان، آن را به یک کانکس در حد 50متر رساندیم و توانستیم کارهای خوبی در یکی دو سال اخیر در این فضای کوچک برای بچه‌های روستا و مردم آن انجام دهیم.

در نهایت مصمم شدم در خانه خودم در روستای رمین یک کتابخانه روستایی ایجاد کنم، شور و نشاط و علاقه کودکان و نوجوانان روستا مرا برای گسترش این کتابخانه و ترویج این کار در سایر روستاها تشویق می‌کرد، به طوریکه کتاب‌خوانی از یک اتاق کوچک 18 متری که بخشی از خانه ام بود شروع شد و با پیگیری‌های شخصی و مشارکت دوستان، آن را به یک کانکس در حد 50متر رساندیم و توانستیم کارهای خوبی در یکی دو سال اخیر در این فضای کوچک برای بچه‌های روستا و مردم آن انجام دهیم.

دو سال پشت سرهم روستای رَمین را با فعالیت‌های زیبای کتاب خوانی، به عنوان روستای دوستدار کتاب معرفی و نام روستا را در برنامه‌های جام باشگاه‌های کتابخوانی اضافه کردیم.

در سومین دوره جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان این روستا، موفق به ثبت بیش از 50 باشگاه کتاب خوانی شدیم که این روند همچنان با استقبال پر شور دانش اموزان، معلمین، خانواده ها و والدین دانش آموزان روبروست.

مشارکت مدیران و مربیان مدارس در کنار مروجین کتاب خوانی نقطه عطفی است که نمی شود از آن یاد نکرد.

 

با توجه به فعالیت چشمگیر کودکان و نوجوانان روستای رمین در برنامه های کتاب خوانی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان چابهار طی مکاتباتی با ادارات آموزش و پرورش، شیلات، بخشداری مرکزی و غیره روستای رمین را بعنوان مرکز برگزاری برنامه‌ های جام باشگاه های کتاب خوانی معرفی کرده است و محور اصلی فعالیت های جام باشگاه شهرستان چابهار در این روستا در نظر گرفته شده که ما را برای ترویج کتابخوانی و افزایش فعالیت ها بیش از پیش تشویق می کند.

گاهی اوقات استقبال بچه ها آنقدر زیاد است که فضای داخلی کتاب خانه جوابگوی تجمع آنها نیست و مجبور می شویم یا بیرون کتابخانه بنشینیم و یا با بچه های روستا در کنار ساحل زیبای رمین و دریای آبی، کتاب بخوانیم و قصه تعریف کنیم.

این کودکان از  امکانات زندگی شهری دور هستند اما سرشار از عشق و مهربانی اند و من از بودن در کنارشان لذت می برم، لذت می برم وقتی هریک از آنان با هیجان مضاعف کتاب می خواند، دیدن احساس هر یک از آنان هنگام مطالعه و قصه گویی عالمی دارد.

با خودم می گویم این کودکان سرمایه های سرزمینم هستند و روزی به ستاره های بی نظیری تبدیل خواهند شد که بر تاریکی های زندگیشان غلبه خواهد کرد.

خوشحالم کانکسی که امروز به یکی از پرمخاطب ترین کتابخانه های ایران تبدیل شده و آوازه کودکان کتابخوانش در کشور پیچیده در روستای زیبای رمین شهرستان چابهار است و بیش از 700 عضو دارد.

 

خانه فرهنگ در روستای رمین در حال احداث است

با مشارکت بنیاد شهید مجتهدی و منطقه آزاد چابهار در تابستان امسال کلنگ‌زنی خانه فرهنگ در روستای رمین بر زمین زده شده و قرار است در دهه مبارک فجر مورد بهره برداری قرار بگیرد، کتابخانه هم یکی بخش های مجموعه خانه فرهنگ است.

 حجم فعالیت کودکان کتابخوان این روستا به گونه ای است که دیگر کتابخانه کانکسی جوابگوی نیازشان نبوده و همه منتظریم که زودتر خانه فرهنگ و کتابخانه آن افتتاح شود.

عبدالحکیم بهار با بیان اینکه اگر کرونا و محدودیت ها پیش نمی آمد قطعا این کتابخانه زودتر افتتاح می شد گفت: در شرایط کرونایی کودکان را شیف بندی کردیم و با رعایت پروتکل های بهداشتی در حال انجام فعالیت های کتاب و کتابخوانی هستیم.

شور و علاقه این کودکان هنگام قصه گویی و کتابخوانی قابل توصیف نیست، همه این کودکان از سر شوق و ذوق به کتابخانه می‌آیند، حتی پدران و مادران خود را نیز به سمت کتاب کشانده اند و در روستای رمین کمتر صیادی را می بینی که با کتاب مانوس نباشد یا حداقل یک جلد کتاب را مرور نکرده باشد.

ساخت یک کتابخانه برای این کودکان آرامش و رفاه را برایشان به ارمغان می آورد و اراده و قدم‌هایشان را به سمت ترویج کتاب و مطالعه استوار تر می کند.

امیدواریم با کمک خیران و دوستداران کتاب، هرچه زودتر شاهد احداث و تکمیل سقفی ایمن، محکم و وسیع برای ادامه فعالیت این کودکان باشیم.

فیلم زیر مربوط به اقدامات کتابخانه بهار قبل از شیوع بیماری کرونا است که با هدف نشان دادن فعالیت های کودکان در این کتابخانه روستایی تدوین شده است.

 

 

 

انتهای پیام/3139

 

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار