کد خبر: ۱۵۴۰۰۷
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۲
رئیس سازمان فضایی خبر داد
رئیس سازمان فضایی ایران با تشریح برنامه‌های کشور در تثبیت فناوری فضایی، از برنامه‌ریزی برای ساخت «منظومه ماهواره‌ای» و حرکت به سمت فرستادن «ماهگرد» به سیاره ماه برای تحقق اقتدار علمی ایران در حوزه فضا خبر داد و گفت: شش پرتاب مداری و دو پرتاب زیرمداری تا پایان دولت انجام خواهد شد.
سرویس جامعه جوان آنلاین: مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات گفت: مطابق با نقشه راه فناوری فضایی کشور چهار گام را در برنامه فضایی دنبال می‌کنیم؛ گام نخست مربوط به دستیابی کشور به مدار ۲۵۰ کیلومتر زمین است که در این گام چهار ماهواره امید، نوید، فجر و رصد در این مدار قرار گرفتند. گام دوم این است که بتوانیم ماهواره‌ها را در مدار ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دهیم. برای تحقق این هدف پرتابگر سیمرغ و ماهواره‌های پارس، ظفر و طلوع طراحی و ساخته شده‌اند؛ در گام سوم باید بتوانیم ماهواره خود را در مدار هزار کیلومتر از سطح زمین قرار دهیم که برای این فاز، ماهواره بر سفیر، ماهواره ایرانی را در مدار قرار می‌دهد. به این ترتیب عملاً دستیابی به مدار لئو تکمیل و تثبیت می‌شود. در نهایت در گام چهارم، هدف این است که به مدار ژئو که ۳۶ هزار کیلومتری سطح زمین است، دست پیدا کنیم.

براری به مهر گفت: ما هم اکنون در مراحل نهایی گام دوم هستیم، اما اقدامات و زیرساخت‌های لازم برای گام سوم و چهارم نیز آغاز شده‌است. برای مثال راه‌اندازی پایگاه پرتاب چابهار، طراحی و ساخت ماهواره بر سریر و سروش در بخش پژوهش و فناوری مطابق با نقشه راه آغاز شده است. هم اکنون نیز توسعه فناوری و پیدا کردن گلوگاه فناوری برای تحقق گام‌های سوم و چهارم نقشه راه توسط دانشگاه‌ها پیگیری می‌شود.

وی افزود: ساخت ماهواره از این پس توسط بخش خصوصی انجام شود. به همین دلیل دیگر برای ساخت ماهواره با دانشگاه قرارداد نمی‌بندیم. بلکه قرارداد ساخت ماهواره با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با این شرط که تمام تست‌های آن فضایی باشد و ماهواره را در مدار تحویل بگیریم، منعقد می‌کنیم. براین اساس ماهواره و پرتابگر بیمه خواهند بود و زمانی که در مدار قرار گیرد و سرویس‌دهی خود را آغاز کند، پرداخت‌ها انجام خواهد شد.

رئیس سازمان فضایی گفت: به این ترتیب ساخت ماهواره‌های «پارس ۲» و «ناهید ۳» مطابق این فرآیند و با همکاری بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان و استفاده از ظرفیت دانشگاهی پیگیری و محقق خواهد شد.

وی توضیح داد: یکی از اولویت‌های برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی، تثبیت فناوری فضایی در مدار ۵۰۰ کیلومتر زمین و بالاتر است که بتوان خدمات به جامعه داد. در این راستا ساخت پرتابگر‌های «سیمرغ» و «ذوالجناح» و نیز ماهواره‌های «ظفر»، «پارس»، «ناهید یک» و «ناهید دو» با این هدف صورت گرفته‌است. برای تثبیت دستاورد‌های فضایی در مدار لئو پیش‌بینی می‌شود که تا پایان دولت، شش پرتاب مداری (در مدار ۵۰۰ کیلومتری) و دو پرتاب زیرمداری را امتحان کنیم.

وی یاد آورشد: تلاش این است که در مدار لئو قابلیت‌ها را توسعه داده و تا شش ماه آینده، موقعیت خود را در آن تثبیت کنیم. به طور کلی مهم‌ترین اولویت ما تثبیت دستیابی به ماهواره ایرانی در مدار لئو است؛ چراکه امروزه بیشترین کاربرد‌ها در این مدار صورت می‌گیرد.

وی افزود: توسعه فناوری فضایی در مدار لئوی زمین بستری را فراهم می‌کند که ماهواره‌ها بتوانند سرویس‌های مخابراتی و اینترنتی را در مقایسه با ارتباطات سیار و زمینی ارائه دهند. تاکنون توسط این شرکت‌ها سرعت ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه و با تأخیر دریافت ۲۰ میلی ثانیه از سوی منظومه‌های ماهواره‌ای به ثبت رسیده‌است و به نوعی کیفیت اینترنت ماهواره‌ای قابل رقابت با ارتباطات سیار در دنیا شده‌است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار