کد خبر: ۹۱۸۴
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۲
نعمت‌زاده خبر داد
وزیر صنعت، معدن و تجارت از افزایش 24 درصدی صادرات غیر نفتی و افزایش 15.4 درصدی واردات خبر داد و گفت: تراز تجاری کشور در 10 ماهه امسال منفی یک میلیارد دلار شد و هنوز درهای قاچاق به روی جامعه باز است.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، محمدرضا نعمت‌زاده امروز - شنبه - در نشستی خبری با اشاره به آمار تولید بخش‌های مختلف کشور در سال جاری گفت: در 10 ماهه نخست سال جاری 930 هزار دستگاه خودرو تولید شده که نسبت به سال گذشته 63.5 درصد افزایش یافته است.

وی افزود: برنامه ما این است که تا انتهای سال، تولید خودرو را به یک میلیون و 200 هزار دستگاه برسانیم که حداقل به 95 درصد رشد خواهیم رسید.

خودرو در صدر افزایش تولید

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به رشد بخش‌های دیگر کشور گفت: در 9 ماهه امسال در بخش خودرو بیشترین رشد تولید را داشته‌ایم که وانت 58 درصد، کامیون‌ و کشنده‌ها 144 درصد، تجهیزات کشاورزی از جمله کمباین 148 درصد و لاستیک 6.7 درصد رشد داشته است. همچنین تولید لوازم خانگی با رشد 30 درصد، فلزات اساسی مثل فولاد خام 6.1 درصد، مس 5.1 درصد، کاشی و سرامیک 29 درصد و چینی 8.6 درصد رشد داشته است. مواد پتروشیمی نیز با رشد‌های مختلفی همراه بود که این رشدها بین چهار تا 13 درصد متغیر است.

نعمت زاده اضافه کرد: در تولید چند قلم کالا نیز رشد منفی داریم که مقادیر آن ها جزئی است.

وی با بیان این‌که در سه ماهه اول امسال رشد اقتصادی بخش صنعت 10 درصد و در شش ماهه بیش از شش درصد بوده است، اظهار کرد: آمار 9 ماهه تولید را داریم اما باید صبر کنیم تا بانک مرکزی آمار رسمی را اعلام کند که حتما مثبت خواهد بود.

هنوز درهای قاچاق به روی جامعه باز است

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به آمار صادرات غیر نفتی گفت: اطلاعات بسیار خوب است و در 10 ماهه امسال صادرات غیر نفتی کشور به 42.5 میلیارد دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 24 درصد رشد داشته است. هچمنین واردات با رشد 15.4 درصدی به 43.6 میلیارد دلار رسیده که در این زمینه ترکیب واردات عمدتا کالاهای واسطه‌ای است که می‌تواند مواد اولیه صنایع و ساختمان باشد.

نعمت‌زاده با بیان این‌که رشد واردات در اقلام مصرفی کمتر است، اظهار کرد:‌ هنوز درهای قاچاق به روی جامعه ما باز است و بیشتر محصولاتی که به واردات آن ها انتقاد می‌شود از طریق غیر رسمی وارد می‌شوند.

وی با بیان این‌که طرح های اولویت دار که می توانند باعث افزایش صادرات غیر نفتی و تکمیل زنجیره تولید شوند را با اهمیت بیشتری دنبال می کنیم، گفت:‌ به رغم محدودیت ها همه تلاش می کنند و ما از بانک‌ها نیز ممنون هستیم. صندوق توسعه ملی نیز چند ماهی است که بیشتر فعال شده و روزی نیست که هفت تا هشت مورد مصوبه نداشته باشد و امیدواریم با فعال شدن بیشتر به کمک بخش صنعت بیاید.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که برای هفت طرح فولادی گشایش اعتبار داشتیم، اظهار کرد: در بخش آلومینیوم سندیکای پنج باند را باید اجرا می کردیم که هم سندیکا تشکیل و هم ال سی برای آن‌ها باز شد.

شکرهای وارداتی ثبت سفارش قبل است

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر ممنوعیت واردات شکر از طرف وزارت جهاد کشاورزی و اعلام وی در رابطه با آزاد‌ بودن واردات این محصول گفت: وزیر جهاد کشاورزی اختیار دارد در مورد محصولات کشاورزی اذن واردات یا توقف را بدهد و ما طبق قانون عمل می‌کنیم و ما به جز در رابطه با تعرفه در این زمینه کاری نمی‌توانیم انجام دهیم.

وی در عین حال تاکید کرد: یک سری سفارشات در رابطه با شکر از قبل وجود داشت و هیچ ثبت سفارشی را انجام نمی‌دهیم تا زمانی که وزیر جهاد کشاورزی در این رابطه اجازه دهد و شکری که وارد می‌شود مربوط به ثبت سفارش سال‌های قبل است.

نعمت‌زاده اظهار کرد: وزیر جهاد کشاورزی امسال اعلام کرد خرید چهار قلم کالا شامل گندم، شکر، روغن و برنج را شرکت بازرگانی از طرف آنها انجام دهد که ما در این زمینه اقدام کردیم و خرید‌های مورد نیاز را انجام دادیم و وارداتی که در رابطه با شکر و برنج انجام شد، براساس ابلاغیه‌های مربوطه بوده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی همچنین در رابطه با خرید گندم به ما ماموریت داد که امسال این کار را انجام دهیم و 6.8 میلیون تن گندم خریدیم که این میزان در سال گذشته 4.5 میلیون تن بود و پول کشاورزان را نیز از بانک و مراکز دیگر تامین کرده و به موقع به آنها دادیم.

هیچ ثبت سفارش جدیدی برای واردات شکر انجام نداده‌ایم

همچنین مجتبی خسروتاج، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست در ادامه‌ سخنان وزیر در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا گفت: وزیر جهاد کشاورزی به ما نامه‌ای ارسال کرده که در سال جاری ثبت سفارش شکر ممنوع است و ما نیز هیچ ثبت سفارش جدیدی برای شکر نداشته و در ماه پیش، ستاد تنظیم بازار که در جایگاه وزارتخانه قرار دارد تصمیم گرفت 300 هزار تن شکر برای باقیمانده سال وارد شود که همه اینها ثبت سفارش سال گذشته بوده و هیچ ثبت سفارش جدیدی را انجام نداده‌ایم.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر مجوز واردات شکر از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به چند شرکت در سال جاری گفت: آن نامه هیچ اثر اجرایی پیدا نکرده است و با توجه به این‌که کشتی‌های شرکت‌هایی که نام آنها در این فهرست بوده در بندر امام «ره» و بندرعباس منتظر نوبت بودند این نامه ارائه شد و آن نامه هیچ خاصیت اجرایی نداشته است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار