کد خبر: ۳۰۴۹۱
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۴
رییس جمهوری با بیان اینكه موفقیت دیپلمات های كشور در مذاكرات هسته ای یكی از مهم ترین روزهای دیپلماسی ایران در قرن اخیر بوده است، برجام را یك فرصت برای كشور و افتخار دیپلماسی خواند و با هشدار نسبت به تبعات « اندیشه افراط» برای جامعه تاكید كرد: فرصتی كه برجام برای ما بوجود آورده، دائمی و ابدی نیست و باید بخوبی از آن برای پیشرفت كشور بهره ببریم.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در مراسم رونمایی از 12 دستاورد هسته ای افزود: امسال سالی است كه حق ملت ایران در زمینه فناوری هسته ای از سوی جهانیان و سازمان های بین المللی به رسمیت شناخته شده است.
رییس جمهوری گفت: ما امروز یاد همه شهیدان سرزمین اسلامیمان، دفاع مقدسمان و یاد شهدای بزرگوار هسته ای و عزیزانی را كه برای عظمت كشور از جان خود گذشتند و افتخارات بزرگ فناوری را در كشور جاودانه ساختند را گرامی می داریم.
وی ادامه داد: 20 فروردین امسال حال و هوای دیگری دارد، ما در شرایط جدیدی امسال 20 فروردین را به عنوان روز فناوری هسته ای جشن می گیریم، امسال سالی است كه حق ملت ایران در زمینه فناوری هسته ای از سوی جهانیان و سازمان های بین المللی به رسمیت شناخته شده است.

** جهان به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران اعتراف كرده است
وی خاطرنشان كرد: امسال 20 فروردینی است كه جهان به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران اذعان و اعتراف كرده است، امسال 20 فروردینی است كه دنیا همكاری با ایران در زمینه فناوری هسته ای آغاز كرده است.
رییس جمهوری تاكید كرد: سال 94 سالی تاریخی، سالی به یاد ماندنی برای ملت ایران و حتی در تاریخ دیپلماسی جهان خواهد بود، سالی بود كه ما به جهانیان اعلام كردیم به قدرت نرم بیش از قدرت سخت باید توجه داشت.
روحانی ادامه داد: امسال، سالی بود كه همه جهانیان دیدند منطق استدلال میز مذاكره بر قدرت سخت بر تهدید فشار پیروز است، بی تردید موفقیت دیپلمات های كشور ما در سال گذشته در مذاكرات هسته ای به عنوان یكی از مهم ترین روزهای دیپلماسی كشور در قرن اخیر بوده است.
رییس جمهوری سپس با بیان اینكه مردم كار بسیار با عظمتی در سایه اعتدال به ثمر رساندند، گفت: اعتدال به ما می گوید، كه نه به همه جا به دیگران اعتماد كنید و نه همه جا به دیگران بدبین باشید.
روحانی ادامه داد: اعتدال به ما می گوید این چنین نیست كه همه مسائل صرفا با مذاكره حل شود اما اینچنین هم نخواهد بود كه با مذاكره نتوانیم هیچ یك از مسائل مهم را به ثمر برسانیم.
وی تاكید كرد: همانكه مقام معظم رهبری فرمود روزگار ما روزگار ما روزگار همه چیز است؛ از همه ابزار و وسایل مان باید به درستی به خوبی استفاده كنیم .

** افراط همه جا برای ما مضر است
رئیس قوه مجریه با تاكید بر اینكه افراط همه جا برای ما مضر است، گفت: افراط به ویژه در اندیشیدن و فكر كردن مضر است و بزرگترین خطر را برای یك جامعه می آفریند.
روحانی خاطر نشان كرد: در فكر افراطی هیچ گاه نباید با آ‍ژانس بین الملل اتمی و سازمان ملل متحد همكاری كرد؛حتی فكر افراطی به ما می گوید به هیچ كس اعتماد نكنید؛فكر افراطی به ما می گوید به همسایگان، دوستان هم اعتماد نكنید.
وی اضافه كرد: اما اندیشه اعتدالی به ما می گوید رویكرد ما باید رویكرد معتدل باشد؛ هم باید با دنیا حرف بزنیم سخن بگوییم و هم باید برای خود اتكایی و خود كفایی تلاش كنیم هم به فناوری خودمان تكیه كنیم و هم برای پیشرفت فناوری با دنیا تعامل كنیم.
رئیس جمهوری كشورمان تصریح كرد: شدنی است كه در یك كاری انسان به نتیجه برسد اما با چه هزینه ای در چه مدتی است؟
روحانی ادامه داد:ممكن است یك نوجوان بگوید نیاز به مدرسه و معلم نیاز ندارم و خودكفایی و خود استادی و خودم می نشینم و فكر می كنم و حتی اگر كتاب هم بردارم به نوشته دیگری اتكا كرده ام این همان تفكر نادرست افراطی است.
وی افزود: ما باید از استعداد خود استفاده كنیم و تلاش كنیم و از تجربه دیگران بهره گیریم و با دیگران در حال تعامل باشیم.
رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره رویكرد برخی كمپانی های اقتصادی گفت: در دنیای امروز كه ده ها كمپانی در كنار هم قرار می گیرند و با ایجاد یك شركت واحد كار را شروع می كنند مگر عقل را از دست داده اند؛ یك كمپانی در بدنه ماشین، دیگری در بدنه و یكی در بازاریابی ایجاد شود ، هر سه با هم جمع می شوند و ماشین ارزان تر با كیفیت بهتر و بازار عمیق تر به دست می آورند و جنس خود را صادر می كنند.

** اعتدال اساس پیشرفت یك ملت است
روحانی اظهار داشت: اعتدال اساس پیشرفت یك ملت است؛ بنای اسلام بر اعتدال است؛ما امت وسط هستیم و ما اعتدال را می پذیریم و پذیرفتیم ؛ با اعتدال با هزینه كمتر از طریقی مستقیم تر و كوتاه تر به مقصد می رسیم.
وی تاكید كرد: معنای اعتدال آن است كه رویكرد ما نسبت به جهان و كشورهای دیگر رویكرد متوازن و میانه باشد؛ ما نمی توانیم صددرصد به دیگری اعتماد كنیم نمی توانیم صدردرصد هم نسبت به یكی بدبین باشیم.
رئیس دولت تدبیر و امید به مذاكرات هسته ای اشاره كرد و افزود: در همین مواقفت نامه هسته ای ما با دنیا ، نه بنای ما در برابر 1+5 بر مبنای اعتماد صددرصد به آنهاست و نه آنها بنای شان با ما بر مبنای اعتماد صد درصد است ؛ مبنای آنها در كار با ما راستی آزمایی است و مبنای ما هم در كار با آنها راستی آزمایی است.
روحانی تصریح كرد: قدم به قدم با نظارت نسبت به هم كار را پیش می بریم؛ ما در زندگی شخصی خودمان هم همین هستیم با دوست صمیمی خود هم در حال پایش هستید و لذا گاهی به دوست صمیمی هم می گویید من از شما گله دارم چرا این كار را كردی و چرا این گونه گفتی؟ ما همیشه در حال نظارت دقیق بر هم دیگر هستیم.
وی ادامه داد: مگر می شود كسی بگوید من نسبت به یك كشور دیگر چشم بسته بدون توجه و نظارت چك سفید می دهم؟ ما باید در مقام عمل اعتماد آفرینی كنیم.
رئیس جمهوری كشورمان ادامه داد: من بر این نكته تاكید دارم برادران و خواهران مردم عزیز ایران دشمنان ما در طول سال های گذسته ایران هراسی را تبلیغ كردند و گاهی متاسفانه ایران هراسی را در ذهن برخی از جامعه به باور رساندند؛در تبلیغات از ایرانی هراسی سخن گفتند .
روحانی ادامه داد: كار دولت تدبیر و امید در این 2.5 سال بر این مبنا بوده كه ایران هراسی را به شكست منجر كند؛ دنیا به ایران اعتماد كند و به این ملت بزرگ كه به ناروا در سالهای گذشته برخی قضاوت كرده اند اعتمادكند.
وی اضافه كرد: نباید امروز سخن ما كلام ما دو مرتبه آن ایران هراسی شكست خورده از بین رفته را دو مرتبه زنده كند؛ ما برای هیچ كشوری تهدید نیستیم ؛ مانسبت به هیچ كشوری نه تهدید می كنیم نه برنامه تهدید و نه برنامه فشار داریم؛ ما در طول 37 سال بعد از انقلاب نه به كشوری تجاوز كرده ایم نه كشوری را تهدید كرده ایم ؛ فقط از خودمان دفاع كرده ایم آن گاه كه به حمله شد و به كشورمان تجاوز شد از خود دفاع كرده ایم .

** گاهی قدرت نرم و گاهی قدرت سخت موثر است
رئیس قوه مجریه افزود: ما البته باید صاحب قدرت باشیم؛هر كشوری درمورد تهدیدات احتمالی باید قدرت خود را بسازد و تقویت كند؛ ما می داینم گاهی قدرت نرم و گاهی سخت موثر است ما معتقد به قدرت هوشمندانه هستیم.
روحانی تصریح كرد: قبول داریم روزگار روزگار همه چیز است اما در عین حال برای هیچ كشوری تهدید نیستیم و علیه هیچ كشوری برنامه ریزی نكرده و نمی كنیم و ما امنیت منطقه و همسایگان را امنیت خود می دانیم .
وی تاكید كرد: امنیت قابل تقسیم نیست؛ اگر همسایه ما امنیت نداشت مرزهای و كشور ما هم امنیت ندارد؛ هر قدرت نظامی و سلاح ما در كشور ما برای ایجاد امنیت در كشور ما و در منطقه است.
رئیس جمهوری كشورمان خاطر نشان كرد: همه كشورهای همسایه ما باید به این نكته توجه كنند كه ایران برنامه اش حمایت از همسایگان و كشورهای اسلامی است و اگر كشوری فكر می كند ایران برای او تهدید است در محاسبه خود اشتباه كرده اند؛ایران برای كسی تهدید نیست و ایران علیه كشوری حنگی را اغاز نكرده و نخواهد كرد.
روحانی با بیان اینكه در كشور ما در دو قرن گذشته هیچ گاه ایران به كشوری تجاوز نكرده و نخواهد كرد، گفت: البته ایران كشوری است كه از حقوق خود دفاع می كنند؛ آنجا كه لازم باشد با نرم افزار و سخت افراز از حقوق خود دفاع می كند و در جنگ 8 ساله اول از قدرت نرم افزار و بعد از سخت افزار استفاده كردیم .
رییس جمهوری گفت: ایمان، انگیزه و توجهات مردم به خدا و تكیه آنها به عنایت حق، قدرت نرم ما بود البته از ابزار سخت هم در برابر تهاجم دشمن استفاده كردیم.

** سال 94، سال نمایش قدرت نرم ایران بود
وی ادامه داد: سال 94 سال نمایش قدرت نرم ایران بود ما به همه فناوری های خودمان و همه هنرمندی های هنرمندان كشور افتخار می كنیم چه این هنرمندی و فناوری در میدان فناوری هسته ای و چه این هنر نمایشی در میدان فناوری دیپلماسی كشورباشد ما به هردوی این قدرت افتخار می كنیم.
رییس جمهوری اضافه كرد: اگر دانشمندان هسته ای و همه دانشمندان كشور به خاطر خدماتشان در علم و فناوری محبوب مردم هستند، دیپلمات های ما هم برای دفاع درست از حقوق كشور، محبوب ملت هستند. دكتر محمد جواد ظریف مخترع نبود كه چیزی اختراع كند اما هنرمندی بود كه پای میز مذاكره به بهترین وجه به همراه یارانش از حقوق ملت ایران دفاع كرده است.
وی با تاكید بر این كه ملت ما به همه افتخارات خود، افتخار می كند اظهارداشت: اگر كسی بگوید بوعلی سینا افتخار ماست حافظ افتخار ما نیست خطا كرده است همه اندیشمندان و بزرگان كشور افتخار هستند.

** اگر رویكرد تعامل نبود ما به برجام نمی رسیدیم
رییس جمهوری ادامه داد: كار بزرگی در برجام انجام شد كه ملت ما این افتخار را آفرید، ملت ایران با وحدت، انسجام، حمایت و رای خود در خرداد 92 مسیر را هموار كرد. ملت ما دولتی را روی كار آورد كه رویكرد آن نسبت به جهان تعامل سازنده بود، اگر این رویكرد نبود ما به برجام نمی رسیدیم.
رییس دولت یازدهم گفت: ملت ما به دولتی رای داد كه تفكرش در مذاكرات جهانی برد ـ برد بود، این پایه های موفقیت ما است اگر به فكر برد - باخت بودیم نه تنها در سال 94 بلكه نود سال دیگر هم به موفقیت نمی رسیدیم.
روحانی با تاكید بر این كه ملت ما قدم اول را برداشت گفت: رهبری مقتدر و فرهیخته ما كه همه جا راهنمای ما بودند در خرداد 92 هم ما را راهنمایی كردند و فرمودند این آرا حق الناس است، ایشان مسیر را برای مردم هموار كردند و در مذاكرات هسته ای هم حمایت، هدایت و تدبیر كردند.
رییس جمهوری تصریح كرد: اگر دولت ما دولت تدبیر و امید است هم تدبیر را از رهبر معظم انقلاب آموخته و هم امید را از ایشان گرفته ایم.
وی اضافه كرد: وزارت خارجه، سازمان انرژی اتمی و در مقطعی وزارت دفاع، همه دست به دست هم داده اند اگر ظرفیت دكتر ظریف، دكتر صالحی و دكتر دهقان وزیر دفاع دست به دست هم نمی دادند امروز در این نقطه نبودیم.
روحانی گفت: امروز روز استفاده از فرصت های به وجود آمده است سال 94 سال فرصت سازی بود همه دست به دست هم دادیم یك فرصتی را ساختیم.
رییس جمهوری ادامه داد: مردم ایران ، ما همه با هم برادریم همه در كنار هم قرارداریم از این فرصت برای پیشرفت و تعالی كشور به خوبی استفاده كنیم امسال سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است و باید همچنان مثل سال گذشته باید همدلی و همزبانی را ادامه دهیم.
وی تاكید كرد: بی تردید می توانیم با استفاده از این فرصت شاهد آبادانی بیشتر ایران عزیز، رفاه مردم و تعالی كشور در همه زمینه های مادی و معنوی باشیم.

** فرصت برجام دایمی نیست
رییس جمهوری با بیان اینكه می خواهم این نكته را بیان كنم ولو نكته، لحن و عبارت به گونه ای باشد كه برخی فكر كنند در این زمنه افراط و تفریط وجود دارد، گفت: فرصتی كه برجام برای ما به وجود آورده دائمی و ابدی نیست همانطور كه ابر بالای سر ما دائم نمی ماند و عبور می كند و همه فرصت های این چنین هستند.
روحانی افزود: برجام امروز یك فرصت برای ملت ما در زمینه جذب فناوری، جذب سرمایه گذاری، مسایل اقتصادی، تعامل با جهان و وحدت و اتحاد در درون كشور به وجود آورده و اگر خدای ناكرده عده معدودی موفق شوند و نگذارند ما به خوبی از این فرصت استفاده كنیم این فرصت باز نمی گردد.
وی ادامه داد: ما باید همه هنرمندی را بكار بگیریم و از فرصت به وجود آمده برای پیشرفت و تعالی كشور استفاده كنیم.

** پس از برجام برای فناوری هسته ای فرصت است
رییس قوه مجریه گفت: فرصت بعد از برجام برای فناوری هسته ای ما نیز فرصت است و شما امروز فرصتی بدست آورده اید كه uf6 می فروشید، كیك زرد را می خرید، آب سنگین را می فروشید،میله سوخت را می سازید و با همكاری كشورهای دیگر از جمله كشورهای 1+5 به حول قوه الهی قادر خواهیم بود در سوخت راكتور قدرت خودكفا شویم و روی پای خود بایستیم.
روحانی افزود: امروز فرصتی پیدا كردیم كه در زمینه فناوری هسته ای بتوانیم از فناوری های روز كشورهای دیگر نیز استفاده كنیم.
وی با بیان اینكه اگر كسی فكر می كند علم، فناوری، اقتصاد و سیاست مرز دارد اشتباه می كند، تاكید كرد: ما باید از ارتباط صحیح و درست با همه جهان به ویژه همسایگان استفاده و بهره برداری كنیم و بهره بدهیم نه اینكه ترس و رعب را بیفشانده و ترس و رعب درو كنیم.
رییس جمهوری گفت: درشت گویی و حرف های بی پایه زدن كه هنر نیست. امروز برجام فرصت بسیار خوبی برای ملت به وجود آورده و رهبری رهبر معظم انقلاب و هدایت های معظم له فرصت خوبی ایجاد كرده و وحدت و انسجام ملی نیز فرصت خوبی را فراهم كرده است.
روحانی افزود: امروز نگاه جدید جهان به ایران فرصت خوبی برای ما به وجود آورده است كه باید از این فرصت به خوبی استفاده كنیم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار